Beauty & Style

Τί εμποδίζει μια κρέμα προσώπου να διεισδύσει στην επιδερμίδα σου;

Τα ενεργά συστατικά που περιέχει ένα προϊόν περιποίησης προσφέρουν το μέγιστο της δράσης τους μόνον όταν υπάρχει βιοδιαθεσιμότητα. Τί εμποδίζει μία κρέμα προσώπου να διεισδύσει και να φτάσει στην στιβάδα της επιδερμίδας σου;

 

 

Μερικές φορές, ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζει τα ενεργά συστατικά και μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή τη δράση του του προιόντος. Μάθε πώς προκύπτει αυτό το φιλμ τί εμποδίζει μια κρέμα προσώπου να διεισδύσει στην επιδερμίδα σου.

Το μακιγιάζ

Ακόμα κι όταν έχεις κάνει προσεκτικό καθαρισμό οι χρωστικές που περιέχουν κάποια προϊόντα όπως φον ντε τεν και πούδρες, δεν απομακρύνονται εντελώς με το ντεμακιγιάζ. Έτσι παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και φράσσουν τους πόρους βάζοντας εμπόδιο στα ενεργά συστατικά να φτάσουν στη στιβάδα της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα που δεν ξέπλενονται

Κάποιες κρέμες, γαλακτώματα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ που δεν ξεπλένονται περιέχουν λιπαρές αλκοόλες οι οποίες προσφέρουν ενυδάτωση και απαλότητα. Όμως, επειδή παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το φιλμ που σχηματίζουν μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών της κρέμας εμποδίζοντάς τα να διεισδύσουν. Συνήθως τα συστατικά των αντιγηραντικών προϊόντων, κατά των δυσχρωμιών ή κατά της ακμής είναι αυτά που δυσκολεύονται περισσότερο.

Το σαλικυλικό οξύ

Αυτό το συστατικό έχει κερατολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε λιπαρές επιδερμίδες. Δυστυχώς όμως σχηματίζει και αυτό ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας που μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών της κρέμας.