Interviews

H σύμβουλος sex και συγγραφέας Ειρήνη Χειρδάρη μιλάει για τη σχέση fitness, διατροφής και sex!

Καλησπέρα Ειρήνη, πόσο σημαντικό είναι το σεξ στην ζωή μας;

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. To συχνό σεξ φτιάχνει φυσική κατάσταση και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Οι συχνοί οργασμοί μειώνουν μέχρι και 50% τον κίνδυνο θνησιμότητας και χαρίζουν από 3 μέχρι 8 χρόνια ζωής επιπλέον. Στους άντρες, οι συχνές εκπσπερματίσεις τους προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη, το εγκεφαλικό και την καρδιακή προσβολή. Για τις γυναίκες, μια καλή ερωτική ζωή, σε ποσότητα και ποιότητα, μας κάνει να φαινόμαστε πιο νέες, λόγω των αυξημένων οιστρογόνων που βοηθούν πολύ το δέρμα. Επίσης μας κάνει να μην ταλαιπωρούμαστε τόσο στην εμμηνόπαυση από ατροφία και ξηρότητα κόλπου. Κάνοντας σεξ πριν την περίοδο, μειώνουμε το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο που μας ταλαιπωρεί τόσο πολύ εμάς τις γυναίκες. Το σεξ ξέρουμε όλοι οι άνθρωποι και εμπειρικά πόσο μας μειώνει το στρες στιγμιαία. Όσοι  απολαμβάνουν την σεξουαλική τους ζωή επίσης παρουσιάζουν και λιγότερα συχνά κατάθλιψη. Βέβαια να σημειώσω εδώ ότι έχει να κάνει και με ποιον άντρα απολαμβάνεις την σεξουαλική σου ζωή, για να μην πάθεις τελικά κατάθλιψη (γελάει). Γιατί το σεξ από μόνο του λοιπόν, δεν φτάνει, εκτός κι αν το δούμε καθαρά σαν άσκηση. Μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση, αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ζωή μας και την ευτυχία μας.

Ποιές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να βελτιώσει κάποιος την σεξουαλική του ζωή;

Τα καθίσματα με μπάρα είναι η άσκηση που πρέπει να κάνουν όλοι οι άντρες. Αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Για τις γυναίκες ιδανικές είναι οι ασκήσεις για τους προσαγωγούς. Οι καλά γυμνασμένοι προσαγωγοί μύες βελτιώνουν την αισθητικότητα των νευρικών απολήξεων στην είσοδο του κόλπου και αυξάνουν την ευαισθησία της κλειτορίδας. Η ανύψωση λεκάνης βοηθά ιδιαίτερα τις γυναίκες, διότι η καλύτερη αιμάτωση των πυελικών μυών αυξάνει την κυκλοφορία, τη θερμοκρασία, τη λίπανση και την αισθητικότητα κόλπου και κλειτορίδας. Τα βαθιά καθίσματα επίσης είναι πολύ χρήσιμα για τις γυναίκες. Γιατί όταν οι ανελκτήρες του πρωκτού, οι μύες που περιβάλλουν το βαθύτερο τμήμα του κόλπου, βρίσκονται σε κατάσταση σύσπασης, τα τοιχώματα του κόλπου πλησιάζουν μεταξύ τους. Όταν οι ίδιοι μύες χαλαρώνουν, τότε ο κόλπος «ανοίγει».

Πως επηρεάζει το σεξ την απόδοσή μας αν έχουμε αγώνα την επόμενη μέρα;

Παλιά θεωρούνταν ότι λειτουργούσε αρνητικά, γι΄αυτό άλλωστε και οι παίκτες των ομάδων κλείνονται σε ξενοδοχεία το προηγούμενο βράδυ του αγώνα. Τώρα αυτό έχει ανατραπεί εντελώς, θεωρείται ότι το σεξ κάνει πολύ καλό πριν τον αγώνα, γιατί δίνει καλύτερη ψυχολογία. Βέβαια δεν μιλάμε για μαραθώνιο σεξ, αλλά ένα καλό σεξ όπου η σύντροφος του αθλητή φροντίζει να μην τον κουράσει, κάνει πάρα πολύ καλό.

 

Η φωτογραφία είναι του Νίκου Πουλημένου.

Τι θεωρούν σέξι οι άνδρες στο γυναικείο σώμα;

Θα σας τα βάλω με σειρά προτεραιότητας όπως τα δείχνουν οι έρευνες. Να ξέρετε επίσης ότι το τι θεωρούμε σέξι, θεωρούσαν σέξι και οι άντρες των σπηλαίων και έχει άμεση σχέση με την αναπαραγωγή. Οι άντρες λοιπόν θεωρούν σέξι στις γυναίκες:

1. Αθλητικό Σώμα. Ένδειξη καλής υγείας. Με καμπύλες όμως. Θα σας εξηγήσω σε λίγο, γιατί με καμπύλες.   

2. Στρογγυλά Ωπίσθια. Στα οπίσθια οι γυναίκες αποθηκεύουν ποσότητες λίπους, ώστε να το χρησιμοποιήσουν κατά το θηλασμό. Οι άντρες χωρίς να το γνωρίζουν βρίσκουν πιο ελκυστικά τα μεγάλα στρογγυλά γυναικεία οπίσθια σε σχήμα ροδάκινου, γιατί το μήνυμα που παίρνει ο αντρικός εγκέφαλος όταν τα αντικρίζει είναι «αυτή η γυναίκα θα θρέψει σωστά το παιδί μου». Οπότε δίνει κατευθείαν εντολή για στύση.

3. Πλούσιο Στήθος. Όταν οι άνθρωποι περπατούσαν στα τέσσερα, τα αρσενικά έβλεπαν τους σαρκώδεις γλουτούς των θηλυκών, διεγείρονταν και τα καβαλούσαν. Μόλις οι άνθρωποι σηκώθηκαν στα δυο πόδια, το στήθος άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο στα θηλυκά. Ο λιπώδης ιστός που αναπτύχθηκε έγινε καθαρά για λόγους έλξης, για να μιμείται τα οπίσθια και να ανάβει τους άντρες που έρχονταν από μπροστά. Θηλάζουμε μόνο με την θηλή, όπως οι πίθηκοι.

4. Ψηλά Πόδια.Όταν το κορίτσι φτάσει στην εφηβεία, όπου το σώμα του πλημμυρίσει από ορμόνες που την μεταμορφώνουν σε γυναίκα, τα πόδια του μακραίνουν. Τα ψηλά συγκριτικά με το σώμα πόδια, ήταν το σήμα για τους άντρες των σπηλαίων ότι αυτή η γυναίκα στη διπλανή σπηλιά μπορεί πλέον να κάνει παιδιά, άρα σεξ. Όταν το κορίτσι γίνει 20, έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του κορμιού, με αποτέλεσμα να δείχνει 10% πιο κοντή απ΄ όσο φαινόταν στην εφηβεία (όμως στα 20 στην εποχή των σπηλαίων ήταν ήδη μεγαλοκοπέλα). Η μίνι φούστα και τα ψηλοτάκουνα εφευρέθηκαν, για να δίνουν στην γυναίκα την εφηβική όψη γονιμότητας. Οι άντρες ακόμα και σήμερα επιλέγουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που επέλεγαν στην εποχή των σπηλαίων.

5. Στρογγυλοί Γοφοί /  Μικρή Μέση. Μια γυναίκα με άριστη υγεία και με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για επιτυχημένη κυοφορία, έχει μέση με μέγεθος το εβδομήντα τοις εκατό του μεγέθους των γοφών της. Βέβαια το βάρος του ιδανικού συμβόλου του σεξ σήμερα έχει μειωθεί, αλλά η αναλογία του 70% ανάμεσα στη μέση και τους γοφούς, που ακόμη έλκει τους άντρες, παραμένει η ίδια σε όλη την Ιστορία. Μεγαλύτερη μέση, σημαίνει λίπος γύρω από τη μήτρα και τις ωοθήκες, άρα χαμηλότερο δείκτη γονιμότητας. Οι γυναίκες που κάνουν υστερεκτομή, συσσωρεύουν ξαφνικά λίπος γύρω από την κοιλιά, σαν τους άντρες, αφού δεν έχουν πλέον αναπαραγωγικά όργανα.

6. Επίπεδη Κοιλιά. Ξεκάθαρο σήμα, ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι έγκυος, άρα είναι διαθέσιμη. Βέβαια οι γυναίκες έχουν λίγο πιο στρογγυλή κοιλιά από τους άντρες. Ο χορός της κοιλιάς έχει γίνει δημοφιλής τελευταία ως μορφή γυμναστικής. Αρχικά τον εκτελούσαν γυναίκες των χαρεμιών που κάθονταν πάνω στον αφέντη τους και με περιστροφικές και παλινδρομικές κινήσεις της λεκάνης τον έφερναν σε οργασμό. Μιλάμε τώρα για τα πρώτα lapdance της Ιστορίας!

 

Τι θεωρούν οι γυναίκες σέξι στο αντρικό σώμα;

Οι γυναίκες επίσης θεωρούν σέξι σήμερα αυτά ακριβώς που θεωρούσαν σέξι και στην εποχή των σπηλαίων γιατί αυτές τις πληροφορίες έχει το DNA τους για το τί είναι σημαντικό για την αναπαραγωγή:

1.Αθλητικό σώμα. Είναι ένδειξη καλής υγείας και δείχνει τη δυνατότητα του άντρα να βρίσκει τροφή και να πολεμά τους εχθρούς. Ακόμη και στην εποχή μας, που για αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, το αθλητικό σώμα έχει πολύ μικρή πρακτική αξία.

2. Φαρδιές πλάτες και στήθος, μυώδη μπράτσα. Οι άντρες ανέπτυξαν αυτά τα χαρακτηριστικά κατά την εξέλλιξη για να μπορούν να μεταφέρουν βαριά όπλα σε μεγάλες αποστάσεις και να κουβαλούν στο σπίτι τα θηράματα που σκότωναν. Οι άντρες επίσης ανέπτυξαν μακρύτερα χέρια, για να εκτοξεύουν καλύτερα (σ.σ. Βαλιστικά όπλα, το δόρυ κυρίως, αλλά και το τόξο), ώστε να εξασφαλίζουν πιο εύκολα τροφή. Το αντρικό στήθος, αναπτύχθηκε έτσι ώστε να χωρά μεγάλους πνεύμονες, άρα πιο αποδοτική αναπνοή στο τρέξιμο και το κυνήγι.

3. Μικροί, Σφιχτοί Γλουτοί. Για την εμπρόσθια κίνηση στο σεξ. Γι΄ αυτό οι γυναίκες, χωρίς να το γνωρίζουν, γυρίζουν και κοιτάζουν τα αντρικά οπίσθια. Τα σφιχτά και μυώδη αντρικά οπίσθια, υπόσχονται ενστικτωδώς περισσότερες πιθανότητες σύλληψης. Ένας άντρας με πλαδαρά οπίσθια θα ρίξει το βάρος του σώματός του στην ερωμένη του για να πετύχει την κίνηση, πράγμα που δεν είναι και ευχάριστο.

4. Μεγάλο Μόριο. Για τους αρχαίους Έλληνες το μεγάλο μόριο δεν ήταν σέξι. Το «σέξι» στην αρχαία Ελλάδα ήταν πάντα κάτι με μεγάλες πλάτες, γραμμωμένους ώμους και μικρό μόριο. Το μεγάλο μόριο ήταν αστείο, χρησιμοποιούνταν μόνο στα κωμικά αγάλματα, μαζί με στενές πλάτες κι αγύμναστους ώμους. Από εκεί και πέρα όμως και για χιλιάδες χρόνια, το μήκος του μορίου συνδέθηκε με την ερωτική δύναμη του άντρα. Βέβαια ο μέσος γυναικείος κόλπος έχει μήκος 9 εκατοστά, με τη μεγαλύτερη ευαισθησία να εντοπίζεται στην είσοδό του, στα πέντε πρώτα εκατοστά, τελειώνοντας γύρω από το σημείο G. Έτσι, μπορεί να το ικανοποιήσει και μια μέση στύση, μήκους 14 εκατοστών ή και μικρότερο μόριο. Οι γυναίκες διεγείρονται περισσότερο με την θέα του μεγάλου μορίου.

5. Στενοί Γοφοί και Μυώδη Πόδια.  Τα δυνατά, μυώδη πόδια είναι σύμβολα αντρικής δύναμης και αντοχής. Οι στενοί γοφοί επιτρέπουν στον άντρα να τρέχει γρήγορα και να διανύει μεγάλες αποστάσεις στο κυνήγι. Οι φαρδιοί γυναικείοι γοφοί δυσκολεύουν στο τρέξιμο. Οι γυναίκες επίσης έχει αποδειχτεί ότι  βρίσκουν πιο ελκυστικούς στους άντρες την αναλογία μέσης – γοφών  90 τοις εκατό.

6. Επίπεδη Κοιλιά. Παλαιότερα χρόνια, όταν υπήρχε έλλειψη τροφής, η μεγάλη κοιλιά θεωρούνταν ένδειξη πλούτου. Στη σύγχρονη εποχή, που η τροφή είναι άφθονη, η μεγάλη κοιλιά θεωρείται απλά ένδειξη καταχρήσεων και κακής υγείας. Το sixpack, ήρθε με την εμφάνιση του fitness και του wellness. Όμως μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες όντως διεγείρονται με το sixpack. Μην χαλαρώνετε βέβαια, δεν διεγείρονται ούτε με το familypack, τον ένα ενιαίο φουσκωμένο κοιλιακό (γελάει).

 

 

Ποιές τροφές μπορούν να μας φανούν χρήσιμες για συγκεκριμένες σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

«Δεν έχω στύση»: ξηροί καρποί, σπόροι, άπαχα κόκκινα κρέατα, οστρακοειδή και φρούτα προσφέρουν σημαντική βοήθεια, όπως και ο περιορισμός αλκοόλ, ζωικών λιπαρών, γλυκών και καφεΐνης. Αν το πρόβλημα επιμένει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

«Πρόωρη  εκσπερμάτιση»: βοηθούν το ασβέστιο (γαλακτοκομικά, πράσινα λαχανικά) και η μεθειονίνη (αβγά, ψάρια, φιστίκια, δημητριακά), εάν το πρόβλημα δεν οφείλεται σε ψυχολογικά ή σωματικά αίτια.

Για γυναίκες τώρα:

«Μου λείπει η διάθεση»: καταναλώστε περισσότερα προϊόντα σόγιας, νιφάδες κριθαριού, μοσχάρι, σπαράγγια, καρότα και μήλα.

«Ο κόλπος μου είναι ξηρός»: τρώτε καθημερινά μία κουταλιά λιναρόσπορο ή λινέλαιο και επίσης αυξήστε την κατανάλωση σόγιας, θαλασσινών και ξηρών καρπών.

(Για το πώς αντιμετωπίζετε τα υπόλοιπα σεξουαλικά προβλήματα με την διατροφή αλλά και για τα μυστικά της αφροδισιακής κουζίνας συμβουλευτείτε τα βιβλία του Σταύρου Δεδούκου).

 

 

Τι θα έπρεπε να φάμε για να τερματίσουμε σε ένα μαραθώνιο σεξ;

Καλούς υδατάνθρακες που απελευθερώνουν αργά ενέργεια, όπως μαύρο ρύζι, μαύρα μακαρόνια, γλυκοπατάτες. Επίσης αφροδισιακά όπως μέλι, καρύδια, αβοκάντο, τζίνκο μπιλόμπα, ταχίνι, θαλασσινά, σύκα, οστρακοειδή, δεντρολίβανο, κανέλα, σοκολάτα κα.

Έχω μια μικρή ενημέρωση ότι κάτι σχετικό με το φαγητό ετοιμάζεις αυτόν τον καιρό!

Aυτήν την Παρασκευή, στο Riviera Gourmet Restaurant στην Ελασσόνα Λάρισας, εισηγούμαι σε ένα σεμινάριο για τα απόκρυφα μυστικά της αφροδισιακής κουζίνας που θα αλλάξει την σεξουαλική σας ζωή για πάντα. Ποιες είναι οι τροφές που πραγματικά αυξάνουν τη λίμπιντο; Τη γονιμότητα στις γυναίκες; Την τεστοστερόνη στους άντρες; Πώς συνδυάζουμε σοφά αυτές τις τροφές; Ποια είναι τα φυτικά Viagra, που δίνουν άμεσα αποτελέσματα την ίδια στιγμή; Πώς αντιμετωπίζουμε με την τροφή τα σεξουαλικά προβλήματα; Τι αλλαγές κάνουμε στην δίατά μας από εδώ και στο εξής για να είμαστε καλοί εραστές μέχρι τα βαθιά γεράματα; Ποια είναι τα SOS αφροδισιακά δείπνα που πρέπει να γνωρίζουμε; Θα δώσω βότανα, ματζούνια, σπάνια μπαχάρια και τα πιο νόστιμα αφροδισιακά πιάτα. Σε συνεργασία με τον chef Θέμη Σεμερτζίδη θα μάθετε εκείνη την ώρα πώς δημιουργείτε τα γεύματα του πάθους για την/τον αγαπημένο σας και θα γευτείτε ένα μενού με 7 αφροδισιακές συνταγές. Η τιμή του σεμιναρίου-δείπνου είναι στα 25 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 6945630323.  

 

Τον τελευταίο καιρό έχεις ασχοληθεί με την συγγραφή, μίλησέ μας για την ιδιότητά σου ως συγγραφέα.

Όχι δεν είναι πρόσφατη ενασχόλησή μου, το πρώτο μου βιβλίο το εξέδωσα στα πρώτα βήματα της καριέρας μου μάλιστα (σ.σ. Με τσάκωσε αδιάβαστο! Καλά έκανε…). Ήταν το «Η Αθήνα Δαγκώνει» το οποίο μιλούσε για το sex trafficking και την ζωή στην underground Αθήνα στα 90ς. Δεν ήταν εμπορικό βιβλίο, αλλά το θεωρώ μέχρι σήμερα την καλύτερη δουλειά μου. Απέσπασε στις Βρυξέλλες το Ειδικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών. Εμπορικό είναι το «69 Μαθήματα Σεξ» που έβγαλα το 2010 και με έφερε στην επικαιρότητα σαν συγγραφέα. Είναι ένας οδηγός φλερτ, κατάκτησης, σεξ και σχέσεων που σκοπό έχει να κάνει τους άντρες πολύ καλούς εραστές. Αν και το αγοράζουν περισσότερες γυναίκες – απ΄ότι βλέπω – γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά, με τόσες τεχνικές για σεξ. Τα μίντια το ονόμασαν «Η Βίβλος της Λαγνείας» και αυτές τις μέρες ετοιμάζεται για την τέταρτη έκδοσή του. (μπορείτε να το παραγγείλετε από το σάιτ μου)

 

 

 

Θέλεις να ενημερώσεις το κοινό μας για το τελευταίο σου βιβλίο καθώς και πως μπορεί κάποιος να απευθυνθεί σε εσένα για συμβουλές;

Το «Πέντε Δευτερόλεπτα Πριν Την Αγάπη» είναι κάτι τελείως διαφορετικό.  Είναι ερωτική λογοτεχνία. Κάπου θα το βρείτε σκληρό, κάπου συναισθηματικό, κάπου αστείο, κάπου τόσο πορνό, ωστόσο είναι ένα βιβλίο που το έγραψα με σκοπό απλά να είναι αληθινό. Είναι ένα βιβλίο για όσα μας σταματούν στον δρόμο για την ερωτική αγάπη. Όπως τα βίτσια μας. Όπως η λαγνεία μας. Όπως οι σκέψεις μας. Ή όπως το γεγονός ότι δεν μας αγάπησε ποτέ πραγματικά η ίδια μας η μητέρα. Στις ιστορίες του, ήρωες βγαλμένοι από την ελληνική κοινωνία του σήμερα, καταραμένοι ήρωες, έχουν κολλήσει κάπου στον δρόμο προς την αγάπη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. (Θα το παραγγείλετε επίσης μέσω του www.sexelixis.gr). Για προσωπική συμβουλευτική πάνω στην ερωτική σας ζωή και στις σχέσεις σας, μπορείτε να μου στείλετε στο eirini@sexelixis.gr. Οι συνεδρίες γίνονται μέσω skype.

 

 

Σε ευχαριστούμε Ειρήνη για την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Εγώ σας ευχαριστώ, καλή συνέχεια και να γυμνάζεστε!

*Η φωτογραφία ανοίγματος είναι της Όλγας Τζήμου.

Του Σοφοκλή Αρχοντάκη