Interviews

H Σοφία Αμούντζια διοργανώνει ένα ξεχωριστό Holistic Festival στη Σύρο

Η Σοφία Αμούντζια, είναι πτυχιούχος του ΑΠΘ, GRAFTS (aerobic & fitness), σχολή προπονητών ΓΓΑ, επιστημονική συνεργάτης και γραμματέας της ΑΟΤΕ-ΓΓΑ, πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae Kwo Do με 7 Dan, παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Τα τελευταία δύο χρονια ασχολείται με την ιστιοπλοΐα (παρακολούθησε την σχολή ανοιχτής θαλασσης ΠΟΙΑΘ). Είναι η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα το 2000 την αυθεντική μέθοδο Tae Bo και το 2008 εισήγαγε έναν νέο τροπο ζωής με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης και θεραπείας.

 

 

Στις 7 – 9 Ιουλίου 2017 διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου, της ΑΟΤΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού και τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου το 1ο Holistic Festival στην Αρχόντισσα Σύρο by Sofia Ampountzia. Με σύνθημα ”Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις”, η Σοφία Αμούντζια σε προσκαλεί να πάρεις το ποδήλατό σου, να ξεφύγεις από την καθιστική ζωή και να απολαύσεις κινηματογραφικές ταινίες κοντά στη φύση, προτείνοντάς σου εναλλακτικούς τρόπους ζωής και δράσεις. Μίλησε στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr για τον πιο υγιεινό και ποιοτικό «τρόπο να ζεις»!

Τι είναι το Holistic Festival;

Είναι ο υγιεινός και ποιοτικός «τρόπος να ζεις». Σκοπός του φεστιβάλ είναι το ευρύ κοινό να γνωρίσει βιωματικά έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής με θετική ενέργεια. Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από δράσεις, που αποτελούν αυτόν το εναλλακτικό τρόπο ζωής, ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν, για ένα σαββατοκύριακο, αυτή τη μοναδική εμπειρία, με απώτερο στόχο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο.

Διάβασε σχετικά: Σοφία Αμούντζια «Η αυτοάμυνα είναι τρόπος ζωής»

 

Την πρώτη μέρα του Holistic Festival θα έχει Beach party & βραδινό Sup στην παραλία!

 

Πώς επέλεξες τη Σύρο για το Holistic Festival;

Την ιδέα για ένα εναλλακτικό φεστιβάλ την είχα χρόνια στο μυαλό μου, όταν είδα το νησί (συμμετείχα σε κάποιες ρεγκάτες και ντυμένη ως Φραγκοσυριανή με ένα μικρό σκαφάκι με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου κατάφερα να πάρω καλή θέση) αντιλήφθηκα αμέσως την αύρα του. Είναι το ίδιο το νησί «εναλλακτικό», έχει όλες τις προϋποθέσεις για ένα τέτοιο φεστιβάλ, έχει άφθονη αλόη βέρα, βότανα, θυμάρι παντού και κυρίως εξαιρετικό πολιτισμό, ποιότητα και κουλτούρα. Στον ολιστικό τρόπο ζωής πολύτιμος σύμμαχός μας είναι η ελληνική φύση! Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα σε μοναδικά φυτά: 750 από τα 5.700 ενδημικά φυτά, φύονται αποκλειστικά στην ελληνική φύση. Και η Σύρος αποτελεί κομμάτι της ελληνικής φύσης, έχει τέτοιο φυσικό περιβάλλον και τόσο ωραίους και θετικούς ανθρώπους που είναι αδύνατον όταν έρθεις να μην ερωτευθείς αυτό το νησί.

Ποιος είναι ο σκοπός του φεστιβάλ;

Η διατροφή, ο αθλητισμός και η άσκηση δεν μπορεί να αποτελούν προσωρινή απασχόληση, αλλά πρέπει να εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ζωής. Έτσι σκοπός μας είναι να μάθουν Έλληνες και ξένοι πως ο ολιστικός τρόπος ζωής έχει χαρακτήρα μεσογειακό, και κυρίως ελληνικό, και μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, να γίνει η καθημερινότητά μας με ένα απλό, φυσικό τρόπο. Η φιλοσοφία του είναι τόσο απλή αλλά και τόσο γεμάτη όπως η ελληνική Φύση και κυρίως, το περιβάλλον της Σύρου. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ σε τρεις ολόκληρες μέρες θα έρθουν σε επαφή με την πρώτη ύλη, θα γευτούν υπέροχες μεσογειακές γεύσεις, μην ξεχνάμε ότι “είμαστε ό,τι τρώμε» συνήθιζε να λέει ο Ιπποκράτης. Θα αγωνιστούν σε ωραία αθλήματα, θα συμμετέχουν, θα γίνουν μέλη μιας ολιστικής κοινότητας. Σε αυτό πολύτιμος βοηθός μας είναι ο δήμαρχος της Σύρου, ο Γιώργος Μαραγκός ο οποίος ήταν και ο ίδιος αθλητής. Συμμετέχει στις εκδηλώσεις και είναι από τους λίγους ίσως δημάρχους που είναι τόσο ενεργός, τόσο ανοιχτός σε νέα πράγματα και τόσο ενθουσιώδης.

Αν σου ζητούσα να δώσεις ένα όνομα στη Σύρο ποιο θα ήταν αυτό;

Αρχοντιά, είναι αρχόντισσα τελικά και το ίδιο και οι κάτοικοί της: άρχοντες με όλη τη σημασία της λέξης.

 

Μάθε περισσότερα εδώ

 

 

Το πρόγραμμα

 

1η μέρα

8:30: Παλιό Δημαρχείο Σύρου

Έναρξη και βραδινή ποδηλατάδα (βαθμός δυσκολίας 2)

Σημείο τερματισμού: Bar Οno

20.00-20.30: Bar Οno

Τρέξιμο με την ομάδα δρομέων Σύρου

20.30-21.30: Bar Οno

Πρόγραμμα αποθεραπείας / stretching 

 21.30: Bar Οno

Beach party & βραδινό Sup στην παραλία

 

2η μέρα

10.00-12.00: Κεντρική πλατεία

2000 ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΟΥΡΗΣ  

14.00-17.00: Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Παρουσίαση Holisticlife & Ιατρικά θέματα

18.00-19.30: Κεντρική πλατεία

Εναλλακτικό πρόγραμμα άσκησης / DANCE

20.00-21.00: Προβολή ταινίας για όλη την οικογένεια

21.30: ΤΑΡΣΑΝΑΣ

Μεσογειακές γεύσεις & συμβουλές διατροφής

 

3η μέρα

10.00-11.30: Κεντρική πλατεία

Περπάτημα στα σοκάκια της Άνω Σύρου με ομάδα πεζοπόρων Σύρου

12.00-13.00: Ποδηλατάδα για όλη την οικογένεια – Εύκολη διαδρομή για μικρούς & μεγάλους

13.00-14.30: ΚΗΠΑΡΙΟ

Παιδικό εργαστήρι

14.30-16.00: ΚΗΠΑΡΙΟ

Σεμινάριο Φυσιορύθμισης / ενημέρωση  για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων 

17.30-18.30: Κεντρική πλατεία

Ανοιχτό μάθημα αυτοάμυνας

8: 30: Κεντρική πλατεία

Ομαδική  χορογραφία από το Λύκειο Ελληνίδων

 

Σε όλη τη διάρκεια του festival, θα υπάρχουν περίπτερα με εναλλακτικές θεραπείες και φυσικά προϊόντα. 

Επικοινωνία: Σοφία Αμούντζια, Τηλ. 6973326943, e-mail: amountziasofia@gmail.com, holisticfestival.gr