Interviews

Ελένη Πετρουλάκη: Ποιο είναι το αποτοξινωτικό της μυστικό;

 Η Ελένη Πετρουλάκη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η επιτομή του fitness, η γυναίκα που άλλαξε τη γυμναστική στην Ελλάδα και εφήυρε τις καλύτερες ασκήσεις όπως η power yoga, η yobo κ.ά, που μεταμορφώνουν το σώμα μας κάνοντας το άψογο, γυμνασμένο και σμιλεμένο. Τα βιβλία και τα dvds της αποτελούν βίβλο για κάθε ασκούμενη, αρχάρια ή προχωρημένη, ενώ οι γνώσεις της, τις οποίες μοιράζεται απλόχερα έχουν αποτελέσει κίνητρο για όλες τις Ελληνίδες, να γυμναστούν. Μίλησε στο wefit.gr και στη Φίλια Μητρομάρα και να τι μας είπε για την άσκηση, τη διατροφή και τα κιλά της εγκυμοσύνης.

 

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες στη γυμναστική;

Οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται κυρίως για την εμφάνιση και το σώμα τους. Προσωπικά θα ήθελα να δουν διαφορετικά από την πλευρά της πρόληψης για την υγεία τους, της ενέργειας και της ευεξίας που προσφέρει στο σώμα μας. Το τελευταίο είναι ότι χαρίζει ωραία εμφάνιση.

Από την εμπειρία μου αυτοί που αντιμετωπίζουν την άσκηση ως θέμα αισθητικής ασχολούνται μαζί της για δύο μήνες και μετά τα παρατούν.

 

eleni petroulaki wefit box

 

Η γυμναστική αλλάζει το σώμα μας;

Κάποιοι έχουν διαφορετικό σωματότυπο και πιο ενεργό μεταβολισμό από κάποιους άλλους. Το DNA μας ευθύνεται για το μισό σώμα μας, με τη γυμναστική επεμβαίνουμε στο υπόλοιπο μισό. Κακά τα ψέματα κάποια γονίδια δεν αλλάζουν. Μπορούμε να επέμβουμε αλλά μέχρι σε ένα σημείο. Επίσης δεν χρειάζεται να πάνε όλοι στο γυμναστήριο. Το μυστικό είναι η σωματική δραστηριότητα, η κίνηση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει έστω και ένα τέταρτο στο χρόνο μας για να τρέξουμε η να περπατήσουμε.

 

Πόσες φορές θα σύστηνες να γυμναζόμαστε;

Τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Γυμνάζομαι σημάινει αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, κάνω κάτι για την υγεία μου, το σώμα μου, την ευεξία μου και αποκτώ περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Θα πρότεινα να δοκιμάζουμε νέα πράγματα κι όχι τα ίδια και τα ίδια για να διατηρείται το κίνητρο υψηλό και ο ενθουσιασμός επίσης.

 

Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμά του;

Το βασικότερο είναι να το θέλει πολύ. Ρώτησε τον εαυτό σου πόσο πραγματικά πολύ το θέλεις και κάνε τον να είναι ο μοναδικός που μπορεί να σε κερδίσει! Επίσης ένας καλός personal trainer μπορεί να τον βοηθήσει. Αλλά πάνω από όλα η θέληση είναι το ισχυρότερο κίνητρο.

 

eleni petroulaki wefit puma

 

Τι πρόγραμμα άσκησης ακολουθείς τώρα;

Μία φορά την εβδομάδα κάνω γιόγκα, κυρίως για αποκατάσταση και για να διατηρήσω την ευλιγισία μου, μία φορά την εβδομάδα επίσης τρέχω και τις υπόλοιπες μέρες κάνω cross fit.

Πρόκειται για προπονητικό σχήμα που συνδυάζει ενόργανη γυμναστική, άρση βαρών, σπριντ και powerlifting το οποίο περιλαμβάνει πιέσεις, καθίσματα και «άρση θανάτου». Είναι αρκετά έντονο.

 

Πώς έχανες τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Δεν έχανα στιγμή και έμπαινα αμέσως σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Οι περισσότερες γυναίκες όταν γίνονται μαμάδες αργούν να ασκηθούν και δεν προσέχουν τη διατροφή τους. Όμως αν θέλουν να επανέλθουν άμεσα πρέπει να επισκεφτούν ένα γυμναστήριο να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης σε συνδυασμό με σωστή διατροφή.

 

eleni petroulaki wefit

 

Φίλια Μητρομάρα