ΥΓΕΙΑ

Trend: Μήπως είσαι healthonista και δεν το ξέρεις;

Γυμναστήριο ή μπαρ; Γιόγκα ή clubbing; Mojito ή μάκα; Μερικές φορές είναι δύσκολη η επιλογή αλλά χάρη στην άνοδο της τάσης «healthonism» δεν χρειάζεται να πέσεις και σε τρελό δίλημμα. Η τάση αυτή συνδυάζει μια υγιή ρουτίνα φυσικής κατάστασης με μια υγιή κοινωνική ζωή (σκέψου γιόγκα με μπύρα ή πάρτι αερόβιας με κοκτέιλ). Σου φαίνεται διασκεδαστικό κάτι τέτοιο; Θα ήθελες να ασκείσαι και να χορεύεις παράλληλα πίνοντας ένα δυο σφηνάκια με τους φίλους σου; Σου αρέσουν τα νυχτερινά events που καταλήγουν σε ένα ποτήρι βότκα με χυμό πορτοκάλι; Ε, τότε θα μπορούσες να είσαι ένας ή μία healthonista. Διάβασε σχετικά: BierYoga: Παντού υπάρχει ένας ζύθος!

 

 

Τι συνδυάζει η τάση του healthonism;

Κοινωνικό fitness

Γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο βάζουν μπρος διάφορα προγράμματα γυμναστικής που συνδυάζουν προπονήσεις με μουσικές εκδηλώσεις, με DJs και κοκτέιλ μετά τα μαθήματα, προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική βραδινή έξοδο. Στην ουσία η βραδινή σου έξοδος είναι υγιεινή αλλά και πιο κοινωνική.

Υγιεινά ποτά

Ενώ η πιο κοινή συμβουλή είναι να αποφεύγεος το αλκοόλ όταν ασκείσαι, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τους healthonistas που φαίνεται ότι δεν είναι κακά. Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι τείνουν να ασκούνται περισσότερο τις ημέρες που πίνουν περισσότερο. Φαίνεται ότι είμαστε διατεθειμένοι να πιέσουμε τους εαυτούς μας πολύ πιο σκληρά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, όταν ξέρουμε ότι στο τέλος η ανταμοιβή θα είναι μία γύρα σφηνάκια με τους φίλους μας το γυμναστήριο. Maca σε σκόνη και ρούμι, κανείς;

Μπορεί η τάση του healthonism να μας κάνει υγιείς;

Εάν υπάρχει μέτρο και ισορροπία, μπορεί! Οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν τρόπους για να εκλογικεύουν τα πάντα αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό όταν παίρνεις μέρος σε έναν νυχτερινό αγώνα δρόμου με τους φίλους σου και μετά να χορεύετε και διασκεδάζετε. Ίσως αυτό είναι και το μυστικό για έναν πραγματικά healthonistic τρόπο ζωής. 

Φίλια Μητρομάρα