Fitness

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στο fitness για το 2017. Ποιες θα δοκιμάσεις;

Η βιομηχανία της γυμναστικής ανακαλύπτει νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να μας κρατήσει ιδρωμένους. Έτσι, ενώ το 2016 τα fitness trend αφορούσαν στην πυγμαχία, το μπαλέτο και τις συνδυαστικές μεθόδους, φέτος τα πράγματα αλλάζουν και προσφέρουν ακόμη πιο συναρπαστικούς τρόπους προπόνησης. Δες τα fitness trend για το 2017 και σκέψου ποιες θα δοκιμάσεις!

 

 

1 Έρπην

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον independent, mirror κ.λπ. το έρπην φαίνεται ότι είναι το μεγαλύτερο trend ​​για το 2017, τόσο πολύ που ονομάστηκε “η νέα σανίδα!”. Δεν είναι μόνο το ότι βοηθά στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος και ότι φτιάχνει δυνατό μέσο κορμό, αλλά μπορεί να μειώσει και τα προβλήματα σε μέση και πλάτη. Τι να κάνεις; Πάρε μέρος σε έναν αγώνα Tough Mudder!

 

2 Ισορροπία σε σχοινί (slacklining) 

Πέτα τα βαράκια και τα γάντια του μποξ στον κάλαθο των αχρήστων: φέτος θα κάνουμε όλοι slacklining. Παρόμοια με το περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί, το slacklining περιλαμβάνει την ισορροπία σε ένα σταθερό σχοινί πάνω από το έδαφος. Το σώμα σου χρησιμοποιεί όλους τους μυς με τη μία και φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό, έτσι;

 

3 Το DNA στην υπηρεσία του fitness

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προσφέρουν όλα τα προγράμματα του γυμναστηρίου τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε όλους. Αν θέλεις να μάθεις ποιο πρόγραμμα κάνει για σένα μία ειδική εξέταση DNA σου επιτρέπει να μάθεις το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που ταιριάζει με τα γονίδιά σου. Το DNAfit σου παρέχει μια λεπτομερή αναφορά για την υγεία σου, τη φυσική σου κατάσταση και μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις εκείνες τις ασκήσεις που θα σου δώσουν δύναμη και αντοχή. Παρέχει επίσης λεπτομερή ανάλυση των μακρο- και μικρο-θρεπτικών συστατικών για τις ανάγκες του οργανισμού σου.

 

4 Συνδυαστικές μέθοδοι σε μία προπόνηση με διαλογισμό

Το 2016 ήταν η χρονιά που… παντρεύτηκαν όλες οι αγαπημένες μας ασκήσεις όπως το Pilates με τη HIIT ή η πυγμαχία με το cardio. Τέτοιες συνδυαστικές προπονήσεις θα συνεχιστούν και για το 2017, αλλά προσθέτοντας και ένα ακόμη βασικό πραγματάκι: το μυαλό μας. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του διαλογισμού και φέτος η τάση του διαλογισμού μέσω άσκησης θα είναι το απόλυτο trend. Σκέψου: “Γιόγκα & χορός» ή «meditation kickboxing” ή “mindfulness HIIT” και ξεκίνα.

 

5 Το αερόμπικ ξανάρχεται

Το αερόμπικ σάρωσε στη δεκαετία του 1980, χάρη στην Jane Fonda, και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις τάξεις. Τα οφέλη του περιλαμβάνουν τη βελτίωση του συντονισμού και την ευκινησία, παρέχοντας παράλληλα καρδιαγγειακή και μυϊκή αντοχή. Χώρια που θα κάψεις τα ψωμάκια υπό τους ήχους της Madonna, του Michael Jackson και των Duran Duran.

  

6 Fitness tech, το μέλλον είναι εδώ

Τα wearable αξεσουάρ γυμναστικής, τα οποία παρακολουθούν τη φυσική σου κατάσταση, εξελίσσονται και τώρα πια βλέπουν και τα επίπεδα σακχάρου και της αρτηριακής σου πίεσης, και πολλά ακόμη. Υπάρχουν και οι wearable συσκευές όπως το Fitbit και το Jawbone κι από ότι φαίνεται, όταν αναβαθμιστούν, η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στα wearable αξεσουάρ γυμναστικής.

Φίλια Μητρομάρα

Φωτο via