Fitness

Tri Like a Girl στην Λίμνη Πλαστήρα με την Xterra!

Αντί για το κλασσικό Xterra Tip της Παρασκευής αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε την μοναδική γυναικεία ομάδα που θα συμμετάσχει στους αγώνες του ορεινού Τριάθλου της Xterra Greece.

Στον φετινό αγώνα της Xterra στην Λίμνη Πλαστήρα θα έχουμε μια ιδιαίτερη χαρά: να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια μιας all girl team στην σκυταλοδρομία στην μεγάλη απόσταση  του ορεινού Τριάθλου, 1,5κμ κολύμπι, 30κμ ποδήλατο και 10κμ τρέξιμο.

Η ομάδα αποτελείται από την Δήμητρα Ιορδανίδου Δήμητρα στο τρέξιμο, την Μαρία Καμισάκη στην κολύμβηση και την 16χρονη (ημερολογιακά) έκπληξη του αγώνα Κατερίνα Ελευθεριάδου από τη Θεσσαλονίκη, ποδηλάτισσα από την ομάδα του Velos.

Η ιδέα αυτής της γυναικείας ομάδας προέκυψε με στόχο να εμπνεύσει κοπέλες διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών να συμμετάσχουν ως ομάδα σε σωματικά απαιτητικά αθλήματα όπως το τρίαθλο και η ποδηλασία που παραδοσιακά προσελκύουν άνδρες αθλητές! Την ίδια στιγμή η μεταλαμπάδευση αθλητικής γνώσης σε νεαρότερο κοινό, δεν είναι μόνο το ζητούμενο, αλλά και ένας χειροπιαστός στόχος!

 

Who is Who

Κάπου εδώ θα ήταν μια καλή ιδέα να σας συστήσουμε την ομάδα Tri Like Girl:

 

Δήμητρα Ιορδανίδου 

 

 

Φυσικά οι συστάσεις έχουν ξαναγίνει, με την Δήμητρα να είναι μια από τις πιο ικανές ελληνίδες δρομείς τόσο σε Μαραθωνίους, όσο και στο Τρίαθλο που αργότερα μεταπήδησε.

Το 2010 έτρεξε τον 1ο της Μαραθώνιο στην Αθήνα και έχει καταλάβει 2 φορές την 3η Πανελλήνια και 2 φορές την 4η Πανελλήνια θέση. Μέχρι σήμερα έχει τρέξει 8 Μαραθωνίους κ στο εξωτερικό εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2013 στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας όπου και κατετάγη 12η, ενώ στην Στοκχόλμη κατετάγη 10η στις γυναίκες.

Τριαθλήτρια πλέον υπό τις οδηγίες του Νίκου Σπυριδαντωνάκη, εργάζεται και παράλληλα συμμετέχει σε αγώνες με άκρως ανταγωνιστικούς χρόνους! Ο επόμενος μεγάλος της στόχος είναι το Half Ironman τον Οκτώβρη στην Αντάλια της Τουρκίας.

 

Μαρία Καμισάκη

 

 

Από τα 9 μέχρι τα 15 της χρόνια διακρίθηκε στην πρόσθια κολύμβηση, όπου μετά από ένα διάλειμμα 3 ετών επέστρεψε στα 18 της κερδίζοντας διακρίσεις στην τεχνική κολύμβηση.

Σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε την ποδηλασία με διακρίσεις στην αντοχή δρόμου και το ΜΤΒ (3η Πανελλήνια θέση στο ΜΤΒ και 2η στο ομαδικό δρόμου), έχοντας μονιμοποιήσει την παρουσία της στο βάθρο σε όλα τα κύπελλα σιρκουί και όλα τα κύπελλα ΜΤΒ.

Στα 22 της μεταπηδά στο Τρίαθλο και μέσα σε ένα χρόνο έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας, μέχρι να εγκαταλείψει μετά από 1 χρόνο για λόγους υγείας. Μετά από 6 χρόνια επέστρεψε στην ποδηλασία και κυρίως στην ορεινή ποδηλασία, ενώ εδώ και 3 χρόνια έχει επιστρέψει και στο τρίαθλο. Είναι η 2η Ελληνίδα Ironwoman (έχει τερματίσει σε 2 Ironman για την ακρίβεια – 4kmκολύμπι, 180κμ ποδηλασία και 42κμ τρέξιμο). Από το 2010 «στοιχειώνει» τα βάθρα των νικητών σε διάφορους αγώνες.

 

Κατερίνα Ελευθεριάδου

 

 

Μπορεί η ηλικία της να αποτελεί έκπληξη, αλλά οι ικανότητές της στην ποδηλασία είναι ιδιαίτερα αξιωσημείωτες. Σε ηλικία 14 προς 15 ετών κέρδισε το πανελλήνιο ποδηλασίας στο ΜΤΒ και κατέκτησε την δεύτερη πανελλήνια θέση στην κούρσα αντοχής κάνοντας 7 χρόνια ποδηλασία με την ομάδα VELOS και τα 3 μόλις τελευταία χρόνια πιο σοβαρά. Στην ομάδα αντιμετωπίζεται ως ίση χωρίς ειδική μεταχείρηση επειδή είναι γυναίκα αλλά πάντα με την απαραίτητη προσοχή κ φροντίδα. Όπως λέει και η ίδια, επειδή είναι η μόνη κοπέλα και βγαίνει για προπόνηση με άντρες, αναγκάζεται να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά σε κάθε προπόνηση. Αυτός όμως είναι και ο λόγος που κάθε φορά γίνεται ακόμα καλύτερη! Ένας από τους επόμενους στόχος της θα ήταν να συμμετάσχει σε αγώνα του εξωτερικού.

Καλή δύναμη και στις τρεις και φυσικά η σκυτάλη μεταξύ τους να περάσει όσο πιο γρήγορα και διασκεδαστικά γίνεται!

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την like page της Δήμητρας Ιορδανίδου με την σύμφωνη άποψη της ίδιας και των εμπλεκομένων μερών.