Fitness

Τόνωσε την προπόνησή σου με 4 απλές κινήσεις

Αν τελευταία πιστεύεις ότι κάνεις μηχανικά τις ασκήσεις σου, τόνωσε την προπόνησή σου με 4 απλές κινήσεις. Με αυτές θα ξανακερδίσεις το χαμένο σου ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα δεις γρήγορα αποτελέσματα. Φρόντισε να κάνεις 10 με 20 επαναλήψεις για κάθε άσκηση.

Αντί: για απλούς κοιλιακούς
Δοκίμασε: κοιλιακούς με βάρη και yoga block

Κράτησε με τα δυο σου χέρια πίσω από το κεφάλι σου ένα βαράκι μισό με ενάμιση κιλά και τοποθέτησε το block ανάμεσα στους μηρούς σου, ακουμπώντας τα πόδια σου στο πάτωμα. Κράτησε το βάρος πίσω από το κεφάλι σου καθώς κάνεις κοιλιακούς.

Γιατί: Προσθέτοντας το βαράκι μεγαλώνεις την αντίσταση και κάνεις την άσκηση δυσκολότερη, ενώ το yoga block κάνει τη λεκάνη σου και το εσωτερικό των μηρών σου να συμμετέχουν.

Αντί: για πιέσεις ώμων με βάρη
Δοκίμασε: να προσθέσεις ένα λάστιχο αντίστασης

Πάτησε πάνω στη μέση του λάστιχου και κράτα την κάθε άκρη του μαζί με ένα βαράκι στο κάθε σου χέρι, στο ύψος των ώμων. Στη συνέχεια σήκωσε τα βάρη και το λάστιχο πάνω από το κεφάλι σου, κράτησέ τα μετρώντας ως το 2, επέστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε.

Γιατί: Όταν χρησιμοποιείς λάστιχα αντίστασης σε συνδυασμό με βάρη, κάνεις τους μυς σου να δουλεύουν ακόμα περισσότερο.

Αντί: για καθίσματα
Δοκίμασε: ένα βαθύ κάθισμα που ακολουθείται από μισό κάθισμα

Στάσου σε όρθια θέση ανοίγοντας τα πόδια σου στο ύψος των ώμων και κάνε ένα κάθισμα όσο πιο βαθύ μπορείς. Κράτησε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα κι έπειτα σήκω όρθιος. Συνέχισε με μισό κάθισμα (χαμήλωσε στο μισό σε σχέση με το πρώτο κάθισμα) και μέτρησε 5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη.

Γιατί: Αλλάζοντας το εύρος των κινήσεών σου δίνεις στους μυς σου μεγαλύτερη πρόκληση.

Αντί: για άρση αλτήρων σε όρθια στάση
Δοκίμασε: άρσεις πάνω σε πάγκο με ρυθμιζόμενη κλίση

Κράτησε σε κάθε χέρι σου ένα βαράκι 3 – 5 κιλών (ανάλογα) και κάθισε πάνω στον πάγκο με τα χέρια σου σε έκταση προς το μέρος του πατώματος και τις παλάμες προς τα πάνω. Φέρε τα βαράκια προς τους ώμους σου, χαμήλωσε και επανάλαβε.

Γιατί: Από αυτή τη στάση είναι δύσκολο να κάνεις… ζαβολιές, αφού δεν μπορείς να γέρνεις προς τα πίσω, ούτε να πηγαίνεις τους γοφούς σου προς τα μπροστά.