Fitness

Το τρίπτυχο που θα σε κρατήσει fit και στις διακοπές.

Είσαι έτοιμος για διακοπές; Αν δε θέλεις το πρώτο άρθρο που θα διαβάσεις όταν θα επιστρέψεις να έχει θέμα «Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών», ρίξε μια ματιά παρακάτω…

Αποχωρίσου την ξαπλώστρα.. έστω και 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά και δε χρειάζεται καν να ιδρώσεις.

  • Ξεκίνα με ένα ζέσταμα 10 λεπτών στη ακρογιαλιά. Περπάτημα εκτός θάλασσας ή εντός μέχρι το γόνατο για ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.  
  • Συνέχισε με 10 λεπτά κολύμπι. Θέσε ένα στόχο (μία σημαδούρα – μία βάρκα – τη διπλανή παραλία) και κολύμπησε μέχρι να το φτάσεις.  Στην επιστροφή χαλάρωσε τους ρυθμούς.
  • Τα 10 τελευταία λεπτά παράμεινε εντός θαλάσσης και αυτοσχεδίασε… Χόρεψε, χοροπήδα, ότι θες, απλά κουνήσου. Εμείς θα κάνουμε «στατικό ποδήλατο» μέσα στο νερό για να γυμνάσουμε τα πόδια μας. Θα ροκανίσουμε τους «κοιλιακούς» μας ξαπλώνοντας ανάσκελα και φέρνοντας τα πόδια στο στήθος. Τέλος θα γυμνάσουμε τα «χέρια» μας, ξεκινώντας από στάση προσοχής, φέρνοντας τα εκτός νερού πάνω από το κεφάλι μας. Αναλόγως το πώς θα έχουμε τα χέρια μας κατά την άσκηση, θα γυμνάσουμε τον τρικέφαλο ή και τον δικέφαλο (3 σετ των 15 επαναλήψεων).

Κοιμήσου καλά!

Δε σημαίνει βέβαια ότι αν κοιμάσαι όλη την ημέρα θα γυρίσεις πίσω η Ζιζέλ. Αν κοιμάσαι όμως πολύ λίγο (<6 ώρες) τα επίπεδα της λεπτίνης μειώνονται και αυτό θα σου προκαλέσει αυξημένη όρεξη. Ο μεταβολισμός σου δε θα λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα την αποθήκευση περισσότερου λίπους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ένας «επαρκής» ύπνος (περίπου 8 ώρες) θα σε γεμίσει ενέργεια και διάθεση να ξεκουνηθείς από την ξαπλώστρα και να παίξεις και καμμιά ρακέτα στην παραλία.  

Φάε καλά. Στις διακοπές δεν έχεις τη δικαιολογία «δεν είχα χρόνο και έφαγα ότι βρήκα μπροστά μου».

  • Ξεκινά λοιπόν την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες ασβέστιο και φυτικές ίνες. Μία ομελέτα, ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι και γιαούρτι με μέλι και βρώμη είναι πολύ καλές επιλογές.
  • Απόλαυσε το φρέσκο ψαράκι σου στην παραλία. Αντικατέστησε τις τηγανιτές πατάτες με μία σαλάτα ή βραστά χόρτα.  
  • Μη ξεχνάς να τρως κάτι ελαφρύ ανά 3 ώρες. Για αυτό να έχεις πολλά φρέσκα φρούτα στην παραλία, έτσι θα μπορείς να αντισταθείς περισσότερο σε πειρασμούς όπως ένα παγωτό.
  • Και όπως λέει και το άσμα: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και το αγόρι μου…». Μείνε στο κρασί και στο «λίγο» όσο μπορείς , και απέφυγε όσο μπορείς τα cocktails. Ενδεικτικά το ένα ποτήρι κρασί περιέχει 80-100 θερμίδες ενώ ένα strawberrydaiquiricocktail μπορεί να φθάσει και τις 300 θερμίδες. Αν δε σου αρέσει το κρασί, επίλεξε μπύρα ή συνόδευσε το ποτό σου με σόδα αντί χυμό – αναψυκτικό, που θα σε φορτώσουν με άχρηστες θερμίδες.

Καλές Διακοπές!

 

ΥΓ: Τα λέμε όταν επιστρέψεις! Ωχ… αυτό είναι απειλή; Χμ… μπορείς να το πάρεις και έτσι.