Fitness

Το Flywheel βάζει φωτιά στο λίπος!

Τι είναι; Το νέο spinning! Τα φώτα χαμηλώνουν, η μουσική δυναμώνει και πάμε για ορθοπεταλιές με το flywheel!

Το spinning έχει φανατικούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια. Εμπνευστής του ήταν ο αθλητής Jonathan Goldberg τη δεκαετία του '80 και στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '90. Τώρα η τάση δείχνει το νέο πρόγραμμα spinning flywheel που με αυτό προπονούνται οι Jessica Alba, Sofia Vergara, Jimmy Fallon αλλά και ο Matthew Broderick.

Με το flywheel θα έχεις τα μέγιστα οφέλη της διαλειματικής προπόνησης, θα ενδυναμώσεις τετρακέφαλους, γλουτιαίους, γάμπες, και μπράτσα, θα βελτιώσεις το καρδιοαναπνευστικό σου, θα κάψεις θερμιδες, θα λιώσεις το λίπος ενώ παράλληλα θα διασκεδάσεις και θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλη την ένταση και το άγχος της ημέρας.

Για κάντο δεκαρικάκια

Πρόκειται για ένα μάθημα spinning -διαλειμματική προπόνηση (προπόνηση με εναλλαγές ρυθμού) – όπου προστίθονται ειδικά βαράκια (σαν μπάρες). Ακολουθώντας τις οδηγίες του γυμναστή εκτελείς το πρόγραμμα προπόνησης, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο και τα βαράκια. Η ατμόσφαιρα του μαθήματος είναι εκρηκτική αφού εικόνα, δυνατή μουσική και παραγγέλματα, από τον γυμναστή, γίνονται ένα.

Το μάθημα

Ξεκινάς με προθέρμανση (αργή ποδηλασία), ακολουθεί ο κύριος κορμός του μαθήματος με εντάσεις, ορθοπεταλιές και αυξομείωση της αντίστασης καθώς και κράτημα με τα βαράκια και τέλος, αποθεραπεία με διατάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται επί του ποδηλάτου. Η διάρκεια του μαθήματος δεν ξεπερνά τα 40' λεπτά.

Τι να κάνεις

Ρύθμισε σωστά τη σέλα: Η σέλα ρυθμίζεται κάθετα και οριζόντια, ενώ το πλάτος της δεν την κάνει ιδιαίτερα αναπαυτική. Ζήτα οδηγίες από τον προπονητή σου.

Ετοιμάσου να ιδρώσεις: Πίνε αρκετό νερό για να προλάβεις την αφυδάτωση. Έχε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό.

Φάε κάτι (μην κάνεις σαν ντίβα όταν πεινάς): Μην πας στην προπόνηση με άδειο στομάχι, γιατί θα  χρειαστείς πολλή ενέργεια.

 

 

Ένα τυπικό πρόγραμμα flywheel