Fitness

Τι κάνει τους τρελούς με το fitness αυτό που είναι;

Τους έχεις δει να αθλούνται τις πιο «ακατάλληλες» μέρες και ώρες. Στις διακοπές τους βρίσκουν την ευκαιρία για ένα ορεινό τρέξιμο και όπου πάνε έχουν και ένα fitness hobby να τους περιμένει. Να πως τα καταφέρνουν:

 

Κάνουν μόνο τα αθλήματα που γουστάρουν

 

Λογικό δεν είναι; Πολύ σπάνια κάτι που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν μας άρεσε, μας αρέσει κάποια χρόνια αργότερα. Αντίθετα αν έκανες κάτι στο παρελθόν είναι πιο εύκολο να το ξαναρχίσεις, καθώς το σώμα σου ξέρει το άθλημα ή την άσκηση. Μην χάσεις χρόνο με κάτι που δεν σε τρελαίνει και πήγαινε κατευθείαν σε αυτό που έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι συνεπής.

 

Καλός σε ένα άθλημα = καλός σε πολλά αθλήματα

 

Ίσως ο χρυσός νόμος του αθλητισμού. Αν είσαι καλός σε ένα άθλημα, τότε το σώμα σου και ο τρόπος σκέψης σου είναι τέτοιος ώστε να είσαι καλός σε πολλά αθλήματα. Αντίστοιχα απολαμβάνεις τόσο, είτε τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό, όσο και το να κάνεις ένα άθλημα απέναντι στον εαυτό σου. Όταν δε το σαράκι του fitness και του αθλητισμού μπει για τα καλά μέσα σου, δεν μπορείς ακόμα και αν παρατήσεις το αγαπημένο σου αντικείμενο άθλησης, να μείνεις εκτός γενικότερου πλαισίου άσκησης. Είναι ένα καλώς ενοούμενο ναρκωτικό όπως και να το κάνουμε.

 

Θέλουν προσοχή

 

Υπάρχουν και αυτοί. Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αυτοπεποίθηση που θέλουν να τους βλέπουν και να τους θαυμάζουν. Άνθρωποι που δεν έχουν κοινωνικές ικανότητες ή δεν έχουν την επαφή που επιθυμούν με το αντίθετο φύλο και προσπαθούν μέσω του fitness να ισορροπήσουν. Δεν είναι κακοί, ούτε παρανομούν. Αλλά έχουν μια τάση επιδειξιομανίας και επιζητούν τα βλέμματα. Πιο πολύ γυμναστηριακό «κουσούρι» παρά αθλητικό.                         

 

Αθλείται η παρέα τους!

 

Όλοι έχουν βοήθεια από τους φίλους τους. Σε πολλές περιπτώσεις τους γνώρισαν μέσω του αθλητισμού ή κάποιου κοινού hobby. Δεν χάνουν την ευκαιρία να βγούν για ένα τρεξιματάκι και να δουν τα παιδιά, να πάνε στο γυμναστήριο για pilates ή για κάποιο πρόγραμμα και να πουν και δυό κουβέντες. Τρέχεις περισσότερο, σηκώνεις περισσότερα βάρη και παίζεις καλύτερο μπάσκετ με ένα φίλο. Έτσι είναι.

 

Welcome to Greece

 

Αν είχαμε λίγο μυαλουδάκι σε αυτή τη χώρα και προωθούσαμε τον αθλητικό τουρισμό! Ακριβώς αυτόν τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια είναι που θέλουν κάποιοι λάτρεις του fitness για να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια! Η φύση είναι είναι ένας ζωντανός, αλλά και ζωογόνος οργανισμός, μας ανεβάζει το ηθικό, τη διάθεση και ποτέ δεν μπορείς να πεις «αυτό το μονοπάτι το ξέρω», καθώς το τερέν είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο. Τρέξιμο, downhill, Mountain Bike, μέχρι slackline και ninjutsu ή άλλες πολεμικές τέχνες, όλα έχουν θέση στην εξοχή!

 

Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι ήρεμος!

 

Ο αθλητισμός είναι ο φίλος στην δύσκολη στιγμή και είναι και πολλές φορές ο μόνος τρόπος να καθαρίσεις το μυαλό σου. Έτσι οι πραγματικά παθιασμένοι με το fitness το χρησιμοποιούν ως ψυχοθεραπεία, είναι αυτό που τους διατηρεί ήρεμους, ενώ αν χάσουν και μια προπόνηση δε έγινε και κάτι. Θα αναπληρώσουν την χαμένη προπόνηση στην επόμενη, με τη διπλή διάρκεια! Double the fun!   

 

Άσκηση νά ναι και ότι νά ναι!

 

Είπαμε ότι κάνουν αυτά που τους αρέσει, αλλά δεν κάνουν διαχωρισμό μεταξύ ασκήσεων. Κάθε είδος από το beach volley στην παραλία, μέχρι το 3 on 3 με τα παιδιά από την δουλειά, μέχρι yoga είναι απολύτως αποδεκτό! Δεν θα πεί για παράδειγμα κάνω μόνο σε εσωτερικούς ή μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Μόνο ατομικά και όχι ομαδικά. Ή το έχεις με το fitness ή δεν το έχεις. Το μυστικό είναι ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν fitness αρκεί να τα δεις έτσι!

 

Ένα νέο fitness αξεσουάρ

 

Είναι θέμα ψυχολογίας. Μπορεί με μια μικρή δόση κακιούλας να αποκαλούμε μαϊντανούς όσους φορούν εξοπλισμό 5.000 ευρώ για να βγουν για τρέξιμο ή 10χρονα όσους φοράνε ασορτί φόρμα άνω-κάτω, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο αθλητικοί δείχνουμε τόσο πιο καλά νιώθουμε με τον εαυτό μας. Ρωτήστε τον 70χρονο με την φόρμα (ναι την ασορτί πάνω κάτω), ρωτήστε την κυρία με την βελούδινη φόρμα που περπατάει λίγο πιο δίπλα, ρωτήστε και τον δρομέα που πήρε καινούρια παπούτσια και νιώθει πως ήρθαν τα χριστούγεννα. Τέλος, ένα μικρό fitness πραγματάκι μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο fit!