Fitness

Θέλεις το σώμα του Daryl του Walking Dead; Το χεις!

Αν θέλεις να… αναστήσεις το σώμα σου και να το βγάλεις από τη χειμερία νάρκη, αν ζηλεύεις το κορμί του Daryl στην αγαπημένη σου σειρά Walking Dead κι αν θέλεις να «στεγνώσεις», κάνε την προπόνηση της αντίστροφης μέτρησης. Γίνε και εσύ πρωταγωνιστής και σπάσε τα μηχανάκια της AGB με μία αποτελεσματική προπόνηση που «κλέψαμε» στα γυρίσματα της αγαπημένης σου σειράς!

 

H προπόνηση της αντίστροφης μέτρησης βασίζεται στο χρόνο και θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Δες πώς να το κάνεις:

1- Κάνε ζέσταμα: Τρέξε (ή κάνε ποδήλατο ή σχινάκι) για ενάμισι χιλιόμετρο σε χαλαρό ρυθμό. 

2- Διαλειμματική άσκηση: Ασκήσου με χαλαρό ρυθμό για 30 δεύτερα, μετά αύξησε την ταχύτητά σου στο κανονικό για 20 δεύτερα και τέλος σε πολύ γρήγορο για 10 δεύτερα. Επανάλαβε το ίδιο τέσσερις φορές, μέχρι να συμπληρώσεις 5 λεπτά.

3- Κοιλιακοί: Κάνε ένα σετ x 15 κολιακών, πλάγιων, ραχιαίων με κάμψεις κορμού στην τροχαλία, άρσεις ποδιών με λαβή από μονόζυγο και με στροφές ποδιών.

4- Ξεκουράσου: Επιβράδυνε, σήκω όρθιος ή κάνε διατάσεις δύο λεπτά.

5- Επανάλαβε: Εκτέλεσε τα βήματα 2 και 3 ακόμα μία ή δύο φορές (έπειτα από μερικές βδομάδες, πρόσθεσε και τέταρτο σετ).

6- Κάνε αποθεραπεία: Τρέξε (ή κάνε ποδήλατο) για ενάμισι χιλιόμετρο περίπου.

 Η προπόνηση αυτή θα πρέπει να γίνεται μέρα παρά μέρα και στα ενδιάμεσα να κάνεις ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, βάρη, λάστιχα κλπ.

 

daryl walking dead intagram

 

Tip: Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα! Τριάντα λεπτά μετά την προπόνηση φάε λίγη πρωτείνη όπως λίγη γαλοπούλα, ένα γιαούρτι, ένα σοκολατούχο γάλα.