Fitness

Τα 9 μυστικά του ψαγμένου στο γυμναστήριο!

Μικρά εμπειρικά μυστικά βγαλμένα από τα πιο ψαγμένα γυμναστήρια, σας περιμένουν!

Στόχευσε σε πολλαπλά μυικά γκρούπ 

Αν θέλεις να δυναμώσεις πρέπει σίγουρα να απομονώσεις! Σηκώνοντας βάρη με ολόκληρες μυικές ομάδες, κάνεις πολλή περισσότερη δουλειά, δυναμώνοντας τον εαυτό σου και καίγοντας πολλές περισσότερες θερμίδες.

 

Κάνε τα πάντα!

Μάθε να επιμένεις και να υπομένεις, κάνε superset (συνεχόμενες ασκήσεις χωρίς διάλειμμα δηλαδή), κυκλώματα (circuit) και ότι άλλο χρειαστεί. Βγαίνοντας από ένα είδος άσκησης και μπαίνοντας σε άλλο προσθέτεις σε cardio, ενώ προστατεύεις την καρδιά σου!

 

Δώσε ένταση!

Ποτέ μην θυσιάζεις την τεχνική σου, αλλά να ξέρεις ότι όσοι έχουν σώμα «κομμάτια» κάνουν βάρη πολύ αυστηρά και με πλήρη αυτοσυγκέντρωση. Μειώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας ανάμεσα στα σετ, μειώνεις και το χρόνο επαναφοράς του σώματός σου, έτσι γυμνάζεσαι περισσότερο και πιο αποτελεσματικά!

 

Αλκόολ; Τι είναι αυτό;

Το αλκοόλ είναι ότι χειρότερο τόσο για την διατροφή, όσο και για τον μεταβολισμό ή την αποκατάσταση. Ακόμα αν έχει πιει λιγάκι την προηγούμενη μέρα μην φανταστείς ότι οι επιδόσεις σου θα είναι κάτι το εξαιρετικό. Αν πρέπει να πιεις προτίμησε σκληρό αλκόολ για να πιεις λιγότερη ποσότητα, γλιτώνοντας λίγες θερμίδες!

 

Τσούκου τσούκου

Δεν είναι καλό να στερείσαι πράγματα, αλλά αν θες να φτιάξεις σώμα δεν είναι καλό να είσαι κλεφτράκι! Λίγο από δω, λίγο από κει, οι θερμίδες μαζεύονται και στοιβάζονται, με αποτέλεσμα να σαμποτάρετε την προσπάθειά σας για να φτιάξετε σώμα!

 

Δύσκολο πράγμα η συνέπεια 

Πολύ δύσκολο πράγμα αλλά αναγκαίο. Πολλές φορές θα βρεθείς στη φάση να είσαι πτώμα ή να μην έχεις διάθεση για προπόνηση. Το ζήτημα είναι να κάτσεις την 1 φορά και τις υπόλοιπες 9 να κάνεις προπόνηση κανονικά. Ένας καλός προπονητής θα σου φτιάξει τέτοιο πρόγραμμα, ώστε και να μην νιώθεις την κούραση της δουλειάς και να έχεις χρόνο για αποκατάσταση.

 

Προσέξτε τους υδατάνθρακες 

Οι καλύτερες πηγές υδατανθράκων είναι οι πατάτες, το ρύζι και η βρώμη. Δύσκολα θα βρείτε γυμναστηριακό τύπο που να μην έχει λίπος και να τρώει πολλά φρούτα, ψωμί ή αρτοποιήματα. Οι λιγότεροι υδατάνθρακες σημαίνουν μικρότερη παραγωγήινσουλίνης και μικρότερη πιθανότητα αποθήκευσης λίπους.

 

Μικρά γεύματα

Όχι μόνο γιατί προωθεί τον μεταβολισμό, αλλά περισσότερο γιατί καταπολεμά τις λιγούρες. Την ίδια στιγμή γλιτώνετε τα σκαμπανεβάσματα ενέργειας!

 

Μέτρα τις θερμίδες

Ούτε νηστεία, ούτε υπερβολές, ούτε συγκεκριμένη ώρα να καταναλώνετε τους υδατάνθρακες. Την διαφορά την κάνει η συνολική εικόνα. Αν καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες χθες, τότε είσαι σε καλό δρόμο.