Fitness

Τα 7 περίεργα πράγματα που σου εξασφαλίζουν περισσότερη αντοχή

Αν θέλεις να ενισχύσεις την αντοχή σου δεν έχεις παρά να κάνεις κάποιους μικρούς πειραματισμούς. Αυτά είναι τα Τα 7 περίεργα πράγματα που σου εξασφαλίζουν περισσότερη αντοχή και σε βοηθούν να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.

1 Συνδύασε υδατάνθρακες με καφεΐνη 
Κατανάλωσέ τα μαζί και λάβε τα οφέλη τους στο μέγιστο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise οι υδατάνθρακες θα σου προσφέρουν έξτρα ενέργεια, ενώ η καφεΐνη που είναι διεγερτική, θα συμβάλλει στην αύξηση της έντασής σου και της αντοχής σου.

2 Βάλε λίγη σόδα στην άσκησή σου!
Ήξερες ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει την αντοχή σου κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης; Κι όμως! Αυτό συμβαίνει γιατί η σκληρή προπόνηση προκαλεί οξύτητα στους μυς, κάτι που επιβραδύνει την κίνηση και επηρεάζει αρνητικά την άσκησή σου. Η μαγειρική σόδα έρχεται να σώσει την κατάσταση, αφού αυξάνει την αλκαλικότητα του αίματος αντισταθμίζοντας την οξύτητα των μυών.

3 Μύρισε μέντα
Λίγο αιθέριο έλαιο μέντας προτού ξεκινήσεις την προπόνησή σου θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την αντοχή σου. Σε έρευνα δόθηκε σε άτομα να μυρίζουν μέντα, γιασεμί και κάτι άοσμο και έπειτα τους ζητήθηκε να τρέξουν. Όσοι από αυτούς μύρισαν μέντα είχαν περισσότερη αντοχή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες.
4 Χρησιμοποίησε τη δύναμη του μυαλού σου
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι δε χρειάζεσαι ενεργειακά ποτά για να αποκτήσεις αντοχή στη γυμναστική σου. Όταν μάλιστα ζήτησαν από μια ομάδα συμμετεχόντων σε μελέτη να καταναλώσουν ένα ποτό με καφεΐνη πριν την προπόνηση ασκήσεων ενδυνάμωσης, βρέθηκε ότι έκαναν περισσότερες επαναλήψεις στην κάθε άσκηση. Ποια ήταν η παγίδα; Τ' ότι δε γνώριζαν ότι το ποτό αυτό ήταν ένα απλό placebo και τίποτα περισσότερο! Η ιδέα ότι κατανάλωναν κάτι που θα τους έδινε ώθηση αρκούσε για να την αποκτήσουν τελικά. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να πιστέψεις σε αυτό που κάνεις.

5 Πιες νερό πριν διψάσεις
Μέχρι να έρθει η ώρα που θα νιώσεις το αίσθημα δίψας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορεί να έχεις ήδη πάθει μια ήπιας μορφής αφυδάτωση. Αυτό μειώνει την αντοχή σου. Φρόντιζε να παραμένεις ενυδατωμένος για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη αντοχή σου.

6 Άκουσε μουσική
Φτιάξε τη δική σου playlist με μουσικά κομμάτια που σου δίνουν ρυθμό και αύξησε την αντοχή σου. Όταν ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια κατά τη διάρκεια ασκήσεων αντίστασης, δυναμώνεις τους μυς σου γρηγορότερα σε σχέση με την άσκηση σε ήσυχο περιβάλλον, αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας. Η μουσική σου δίνει κίνητρο να κάνεις παραπάνω επαναλήψεις ενώ αυξάνει την αντοχή σου.

7 Φάε σπανάκι
Αν θέλεις να αυξήσεις την απόδοση των μυών σου και να έχεις καλύτερες αθλητικές επιδόσεις, ο Ποπάι και το wefit.gr σου προτείνει ανεπιφύλακτα το σπανάκι! Περιέχει νιτρικά τα οποία μετατρέπονται από το μεταβολισμό σε νιτρικά οξείδια, τα οποία επιδρούν στα μιτοχόνδρια των μυϊκών κυττάρων που παράγουν ενέργεια και βοηθούν στην απόδοση και την αύξηση της αντοχής.