Fitness

Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να βρεις άλλο γυμναστήριο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν όλα τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα προσφέρουν νέες προσφορές για εγγραφή τη νέα χρονια, τώρα είναι μια πραγματικά καλή στιγμή για να επανεξετάσεις την επιλογή σου. Δες ποια σημάδια θα πρέπει να σε οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση προκειμενου να αλλάξεις χώρο προπόνησης.

1 Το προσωπικό δεν είναι φιλικό

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια αγενή υπάλληλο στο γυμναστήριο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Δεν πρόκειται να θελήσεις να πας στο γυμναστήριο, αν γνωρίζεις ότι το προσωπικό είναι σνομπ, αδιάφορο ή κάπως εχθρικό απέναντί σου.  Αντίθετα, όταν ξέρεις ότι θα πας σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι πραγματικά νοιάζονται για σένα θα σε βοηθήσει να  διατηρήσεις το κίνητρό σου να συνεχίσεις. 

2 Απέχει τουλάχιστον 20 λεπτά (με το αυτοκίνητο)

Η απόσταση είναι πολύ σοβαρός λόγος αλλά και δικαιολογία για να παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου. Είναι τόσο εύκολο να πεις στον εαυτό σου ότι «είναι τόσο μακριά και κάνει κρύο». Στόχος σου είναι ένα γυμναστήριο που δεν θα απέχει περισσότερο από 15 λεπτά με τα πόδια. Έτσι δεν θα έχεις καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την προπόνησή σου, αλλά μπορείς ακόμη και να αισθάνεσαι ενοχές που δεν πηγαίνεις όταν είναι τόσο κοντά σου. 

3 Πρέπει να περιμένεις περισσότερα από πέντε λεπτά για ένα μηχάνημα

Εντάξει, είναι το γυμναστήριο σου τόσο δημοφιλές ή μοντέρνο, εξ ου και η μεγάλη αναμονή στα μηχανήματα. Αλλά σοβαρά τώρα, κάθεσαι στην ουρά; Υπάρχουν και άλλα γυμναστήρια όπου δεν χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά για το ελλειπτικό. Και αυτό εκτός ότι σταματά την προπόνησή σου στη μέση σε απογοητεύει και δεν έχεις διάθεση να πας στο γυμναστήριο, γιατί ξέρεις ότι και να πας δεν θα εστιάσεις στην προπόνησή σου. 

4 Τα μαθήματα είναι αδιάφορα ή δεν σε καλύπτουν

Αν τα προγράμματα είναι τα ίδια και τα ίδια ίσως να μην έχεις τη διάθεση να πας. Βαριέσαι. Η έρευνα δείχνει ότι όταν είμαστε αντιμέτωποι με κάτι νέο, ενθουσιαζόμαστε και όταν είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για κάτι, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουμε ενώ γυμνάζουμε και άλλες μυικές ομάδες. Επίσης, το πρόγραμμα των τάξεων μπορεί να μη σε καλύπτει καθόλου ( 4 με 5 μ.μ. μάθημα γιόγκα όταν εσύ εργάζεσαι μέχρι τις 6!) Αν δεν μπορούν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα στις απιαιτήσεις των ασκουμένων υπάρχουν άλλα γυμναστήρια που προσφέρουν μαθήματα που θα μπορούσες να ακολουθήσεις. Κάνε κάποια έρευνα!