Fitness

Τα 3 καλύτερα app για τρέξιμο και άλλα 3 για μουσική

Είτε αναζητάς καθοδήγηση για μαραθώνιο είτε θέλεις να τρέχεις με μουσική, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές. Αυτές είναι οι τρεις καλύτερες.

 

Η τεχνολογία παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στη γυμναστική, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί αναζητούν τις καλύτερες εφαρμογές για τρέξιμο. Είτε αναζητάς καθοδήγηση για μαραθώνιο είτε θέλεις να τρέχεις με μουσική, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Οι εφαρμογές αυτές που σου προτείνουμε διαφέρουν μεταξύ τους. Μερικές προσφέρουν μια απίστευτη σειρά στατιστικών και αναλυτικά στοιχεία, ενώ άλλες σου προσφέρουν μια κοινότητα που ενδέχεται να μην μπορείς να βρεις αλλιώς. Αν σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις μια εφαρμογή για τρέξιμο, δες τι πρέπει να γνωρίζεις.

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη εφαρμογή για εσένα

Επειδή η κάθε εφαρμογή έχει διαφορετικούς στόχους, μπορεί να σε βοηθήσει να αναρωτηθείς τι θέλεις να προσθέσεις στην προπόνηση σου προτού αγοράσεις και κατεβάσεις μία. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις ποιες λειτουργίες είναι σημαντικές για εσένα, οπότε μπορείς να επιλέξεις μια εφαρμογή που ταιριάζει με τους στόχους των προπονήσεων σου. Επίσης μια εφαρμογή καλό θα είναι να έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

Να σε συνδέει με άλλους δρομείς: Αυτή τη στιγμή, που είμαστε όλοι στα σπίτια μας λόγω πανδημίας COVID-19, πολλοί θέλουν να νιώθουν πως αλληλεπιδρούν με άλλους, με όποιο τρόπο μπορούν. Μια εφαρμογή που σου προσφέρει μια κοινότητα και σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνος σου είναι πολύτιμη. Για παράδειγμα μια διαδραστική εφαρμογή που σου επιτρέπει να συνδεθείς με άλλους δρομείς είναι μια καλή επιλογή. Αυτό γιατί θα σε  βοηθήσει να πάρεις την ώθηση που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την προπόνησή σου τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη.

Να σου προσφέρει έτοιμες προπονήσεις: Κάποιες εφαρμογές έχουν έτοιμες προπονήσεις (ή ακόμα και τον προπονητή για το τρέξιμο), κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο, τόσο για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν όσο και για πιο προχωρημένους δρομείς που θέλουν να επιταχύνουν ή να βάλουν ποικιλία στην προπόνησή τους.

Να σου δίνει οδηγίες: Κάποιες εφαρμογές έχουν απίστευτες οδηγίες. Μπορείς να ανοίξεις μια εφαρμογή και να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις εκείνη την ημέρα, να τρέξεις με κάποιο προπονητικό στόχο ή κίνητρο ή να κάνεις προπόνηση υπό καθοδήγηση. Επιπλέον, οι καθοδηγούμενες προπονήσεις μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές και να σε κάνουν καλύτερο δρομέα.

Να παίζει μουσική: Εάν θέλεις η εφαρμογή σου να σου δώσει απλώς τη ζωντάνια που χρειάζεσαι, να απενεργοποιήσει το μυαλό σου και να σε βοηθήσει να απολαύσεις το τρέξιμο, μια εφαρμογή που παίζει μόνον μουσική είναι μια καλή επιλογή. Σύμφωνα με έρευνες η μουσική μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, βοηθώντας σε να αυξήσεις το ρυθμό και να προπονηθείς πιο σκληρά.

3 εφαρμογές για τρέξιμο

Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν τις προπονήσεις σου και να σε βοηθήσουν να τις απολαύσεις ακόμη περισσότερο.

Nike + Run Club

Πολλοί δρομείς πιστεύουν ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, αυτή η εφαρμογή είναι η κορυφαία επιλογή γιατί έχει δωρεάν εφαρμογή, καθώς περιέχει κίνητρα για προπονήσεις, με φωνητικές οδηγίες από προπονητές της Nike. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, οι προπονητές της Nike έχουν το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα, ένα πρόγραμμα που ξεκινά με τους στόχους και το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και προσαρμόζεται καθώς εξελίσσεσαι.

Παρακολουθείς την πρόοδό σου, έχεις όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι, όπως ρυθμό, τοποθεσία, απόσταση, υψόμετρο, καρδιακούς παλμούς και split, και ορίζεις τι θα βλέπεις ενώ τρέχεις. Ως πρόσθετο μπόνους, μπορείς να το ενσωματώσεις στο Spotify και να αφήσεις τις συμβουλές των προπονητών της Nike να ακούγονται πάνω από τα αγαπημένα σου κομμάτια. Και τις μέρες που δεν νιώθεις καλά, μπορείς να επιλέξεις το Headspace. Στις διαδρομές τρεξίματος με καθοδήγηση ακούς μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου που πιστεύει ότι μπορείς να τα καταφέρεις και σου δείχνει τον τρόπο. Συγκεντρώσου στο μυαλό και το σώμα σου, κάνοντας προπονήσεις με καθοδήγηση από το Headspace.

Απόκτησέ το: Δωρεάν σε iOS και Google Play

Το wefit.gr έχει ομάδα στο Strava! Μπες κι εσύ!

Strava

Η δημοφιλής εφαρμογή Strava έχει τη φήμη ότι αποτελεί το καλύτερο δρομικό κοινωνικό δίκτυο. Αν ψάχνεις περισσότερο για μια κοινότητα και όχι ένα προπονητικό εργαλείο, να μπορείς να βλέπεις πού τρέχουν οι φίλοι σου και να τους δίνεις kudos όταν έχουν ολοκληρώσει τις προπονήσεις τους, αυτή θα μπορούσε να είναι η τέλεια εφαρμογή για εσένα. Η βασική έκδοση είναι δωρεάν, αν και μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε premium συνδρομή επί πληρωμή για καθοδηγούμενη προπόνηση και πιο λεπτομερή ανάλυση των διαδρομών σου.

Αποκτήστε το: Δωρεάν κατέβασμα

Για premium 60 δολάρια / έτος για συνδρομή premium. iOS και Google Play

Runkeeper

Αν ψάχνεις για μια δωρεάν εφαρμογή χωρίς χρέωση για να παρακολουθείς απλώς τα χιλιόμετρα και την πρόοδό σου με GPS, αυτή η εύχρηστη επιλογή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να δεις τη σωματική σου δραστηριότητα, να ακούσεις φωνητικές εκθέσεις προόδου και συμβουλές, να μοιραστείς τα αποτελέσματα στα κοινωνικά δίκτυα και να υπολογίσεις στατιστικά στοιχεία όπως απόσταση, χρόνο και ρυθμό. Είναι επίσης συμβατό με άλλες συσκευές, όπως το Apple Watch και το Fitbit. Κάνε αναβάθμιση στο Premium RunkeeperGo για εξατομικευμένη προπόνηση, η οποία σου παρέχει πρόσβαση σε προηγμένες αναφορές φυσικής κατάστασης που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους για τρέξιμο και αγώνες. Επιπλέον, εάν θέλεις να κάνεις το τρέξιμο σου λίγο πιο «κοινωνικό», μπορείς να δημιουργήσεις προσαρμοσμένες προκλήσεις και να τις μοιραστείς με φίλους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνεις σε επαφή με τους φίλους σου στο τρέξιμο όταν δεν τρέχετε πραγματικά δίπλα-δίπλα.

Απόκτησέ το: Δωρεάν λήψη.

10 δολ / μήνα, 20 δολ/ τρίμηνο ή 40 δολ / έτος για συνδρομή premium. iOS και Google Play

3 καλύτερες εφαρμογές για μουσική

Spotify

Από ραδιοφωνικούς σταθμούς έως ατελείωτες επιλογές ροής, δυνατότητα δημιουργίας λίστας αναπαραγωγής και podcast, το Spotify τα έχει σχεδόν όλα. Εάν θέλεις να έχεις τη μουσική και τα podcast σου όλα σε ένα μέρος, αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που θα μπορούσες να έχεις. Το Spotify σου επιτρέπει να δημιουργείς χειροκίνητα προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής, εκτός από την αυτόματη δημιουργία τους για εσένα με βάση του τι συνήθως ακούς. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις άλλα άτομα και να ακούς τις λίστες που έχουν δημιουργήσει, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν νιώθεις ότι οι δικές σου λίστες έχουν παλιώσει.

Απόκτησέ το: Απόκτησε το Premium δωρεάν για 1 μήνα με 6,99 ευρώ/μήνα, στη συνέχεια μπορείς να ακυρώσεις ανά πάσα στιγμή. iOS και Google Play

Amazon Music

Εάν είσαι μέλος του Amazon Prime, αυτή η εφαρμογή παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκατομμύρια επιλογές τραγουδιών. Τρέχεις σε εσωτερικούς χώρους; Μπορεί ακόμη και να παίξει μελωδίες σε πολλές συσκευές, όπως στις LG OLED, LG NanoCell και τις LG smart τηλεοράσεις της LG Electronics (LG που έχουν κατασκευαστεί από το 2016, εάν δεν θέλεις να ακούσεις μουσική από τα ακουστικά σου ή να ακούσεις από τα μικρά ηχεία του κινητού σου τηλεφώνου. Η αναβάθμιση σε Amazon Music Unlimited προσφέρει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερη μουσική με ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, όλα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις σου. Μπορείς ακόμη και να ακούσεις εκτός σύνδεσης και να παραλείψεις όσα θέλεις. Και αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τη μουσική, μπορείς απλώς να ακούσεις μερικά podcast. Τα μέλη του Prime έχουν πρόσβαση σε δύο εκατομμύρια τραγούδια και σε πάνω από χίλιες λίστες αναπαραγωγής και σταθμούς χωρίς επιπλέον κόστος στη συνδρομή τους. Επιπλέον, οι συνδρομητές στο Amazon Music Unlimited, την πιο premium συνδρομή της υπηρεσίας, έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια τραγούδια και χιλιάδες λίστες αναπαραγωγής και σταθμούς.

Απόκτησέ το: Δωρεάν με τη συνδρομή Amazon Prime. 11 δολ για αναβάθμιση συνδρομής premium. iOS και Google Play

Apple Music

Προσφέροντας εκατομμύρια τραγούδια διαθέσιμα για λήψη, η Apple Music σου επιτρέπει να διατηρείς ολόκληρη τη μουσική βιβλιοθήκη σου έως και 100.000 τραγούδια (συν δυνατότητα ροής) σε ένα μέρος. Θα σου δώσει μια πληθώρα επιλογών πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο και μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια για να παίξεις εκτός σύνδεσης (εξαιρετικά σημαντικό αν κατευθύνεσαι σε μια υπαίθρια διαδρομή και δεν έχεις WiFi). Με τη λειτουργία «Ακούστε τώρα», μπορείς να ανακαλύψεις νέα τραγούδια με βάση τα αγαπημένα σου. Επιπλέον, εάν δεν έχεις διάθεση να ακούσεις από τη λίστα, μπορείς να δοκιμάσεις το ζωντανό ραδιόφωνο.

Απόκτησέ το:  Δωρεάν για 3 μήνες. iOS και Google Play