Fitness

Τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου

Όπως ένας κινητήρας έτσι και το σώμα μας έχει οδηγίες χρήσης και μυστικά καλής συντήρησης! Αυτά είναι τα 10 δώρα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου για καλή υγεία!

Μα…γυμνάσου!

Η γυμναστική μας χαρίζει χρόνια ζωής (το περπάτημα ίσως περισσότερρα), μας κάνει να φαινόμαστε και να είμαστε (βιολογικά) νεότεροι, μας χαρίζει ενέργεια, φίλους, γνωριμίες και το σώμα που πάντα θέλαμε!

 

Πιές τσάι!

Γεμάτο κατεχίνες και αντιοξειδωτικά (ανάλογα την επιλογή από μαύρο ή πράσινο τσάι) το τσάι βελτιώνει την μνήμη, ρίχνει την πίεση, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ρίχνει την πίεση και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!

 

Δυναμική προθέρμανση

Η δυναμική προθέρμανση είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας πριν την άσκηση! Προβολές εν κινήσει, κυκλικό jogging, επιτόπια άλματα, ασκήσεις για τη μέση εν κινήσει και οι ασκήσεις δεν τελειώνουν ποτέ!

 

Διαλογίσου! 

Μια βουτιά στον εαυτό σου είναι όσο καλ΄και μια βουτιά στην παραλία! Λύνεις προβλήματα, ηρεμείς, αποκτάς ενσυναίσθηση, θέτεις καλύτερα προτεραιότητες, κοιμάσαι καλύτερα, βελτιώνεις το ανοσοποιητικό και την καρδιαγγειακή λειτουργία! ΟΜΜΜΜΜ.

 

Ύπνος

Ο ύπνος είτε θα σε φτιάξει, είτε θα σε χαλάσει. Η υγιής ζωή περνάει πάντα μέσα από τον καλό ύπνο και το αντίθετο. Ο καλός ύπνος σημαίνει ότι ο οργανισμός σου κάνει σωστές καύσεις, δεν καίει μύες, το μυαλό σου λειτουργεί κανονικά και δεν ψάχνεις να βρεις πως λέγεται το τηλεκοντρόλ (όπως και στις ασθένειες του εγκεφάλου, η συνεχιζόμενη έλλειψη ύπνου μπορεί να κολλήσει το μυαλό πάρα πολύ). Καλός ύπνος σημαίνει ηρεμία και σωστή απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

  

Αγκάλιασε το ΗΙΙΤ

Ενεργοποιείς τον μεταβολισμό, καις θερμίδες ακόμα και μετά το τέλος της άσκησης, παράγοντας όλο και περισσότερη αυξητική ορμόνη. Στην διαδρομή μειώνεις κάθετα τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών ασθενειών.

 

Τροφές χωρίς BPA

Για να ακριβολογούμε υπάρχει παντού, καθώς είναι ένα χημικό που βρίσκεται στα μπουκάλια και τις κονσέρβες. Ως τώρα το ΒΡΑ έχει κατηγορηθεί για αναπαραγωγικές διαταρραχές, καρδιαγγειακά προβλήματα και εμφάνιση διαβήτη! Ως είθισται υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν όλα αυτά, αλλά και έρευνες περί του αντιθέτου, καθώς πολλές φορές η επιστήμη κινείται ανάλογα με το συμφέρον του χρηματοδότη της. Προτιμήστε τα προϊόντα που αγοράζατε σε κονσέρβα να τα αγοράσετε σε χάρτινη ή γυάλινη συσκευασία, χωρίς δηλαδή να απομακρυνθείτε από τις διατροφικές σας συνήθειες.

 

Φόρα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου λένε πολλά για σένα γιατί…είναι τα πάντα: στυλ, άποψη, μόδα και ο μόνος τρόπος να προστατέψεις τα μάτια σου από τον ήλιο. Μειώνεις δραστικά με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες εγκαύματος, καταρράκτη και καρκινωμάτων. Στα συν (αλλά και πλην) είναι ότι αν είναι σκούρος ο φακός μπορείς να κοιτάς και την όμορφη κοπέλα ή το παλικάρι στο λεωφορείο χωρίς να καρφώνεσαι!

 

Κάνε σεξ

Αν μπορείς να κάνεις, κάνε, δεν θα στο πούμε εμείς! Τα οφέλη στην υγεία είναι πάρα πολλά: δρα ως αντικαταθλιπτικό, μειώνει το άγχος, φαίνεσαι νεότερος, χαλυβδώνεις το ανοσοποιητικό σου, βοηθάει στον ύπνο και είναι fitness! Δεν χρειάζεται να σε πείσουμε προφανώς, αλλά να ξέρεις ότι έχει εκατοντάδες πλεονεκτήματα υγείας.

 

Τα βλέπω όλα πράσινα

Τρώγε όσο πιο πολλά λαχανικά και σαλάτες μπορείς! Αυτά θα έπρεπε να αποτελούν την βάση της διατροφής σου, ενώ ευχάριστη έως πολύ ευχάριστη θεωρείται και η «μόδα» των γευστικών πράσινων smoothies! Τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες και ιδίως τα λαχανικά που είναι σκούρα πράσινα μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκινωμάτων.