Fitness

Στα water sports αθλήσου με ασφάλεια!

Η safewatersports.gr είναι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείς να ενημερώνεσαι για την ασφάλεια των θαλάσσιων σπορ αλλά και να την ενημερώνεις! Στήριξέ το!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου το βασικό τουριστικό προϊόν της είναι η θάλασσα και οι δραστηριότητες γύρω από αυτήν αλλά κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως (σε ευρωπαϊκό επίπεδο). Όμως τη θλιβερή πρωτιά στους πνιγμούς κατέχει η Ελλάδα, με 400 περιστατικά ετησίως και 100 επιπλέον άτομα να πέφτουν θύματα ατυχημάτων στη θάλασσα.

Safe Water Sports
Η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Το όραμά του Safe Water Sports είναι να συμβάλει με κάθε μέσο στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ελληνικές θάλασσες όπου οι πολίτες, (Έλληνες και ξένοι τουρίστες) έρχονται σε επαφή με τα διάφορα σπορ και μέσα αναψυχής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού, του Μιχαήλ Πασχαλάκη, κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού στην θάλασσα το καλοκαίρι του 2014.

Κάνε την κριτική σου!
Αν ασχολείσαι με κάποια δραστηριότητα στο νερό στο www.safewatersports.gr θα βρεις μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης για την ασφάλεια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό στην χώρα μας. Παράλληλα μπορείς να αξιολογήσεις και να επιβραβεύσεις τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και με σεβασμό στην ασφάλεια.

Αν θέλεις μπορείς να βοηθήσεις εθελοντικά
Το Safe Water Sports έχει την ανάγκη υποστήριξης όλων ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μεγαλώσει, να εδραιωθεί και να συμβάλλει ουσιαστικά στην διαρκή ενίσχυση της ασφάλειας των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής στο νερό και την θάλασσα καθώς και στην πρόληψη των ατυχημάτων.