Fitness

Σήκωσε στήθος και δείξε ψηλότερη με 3 ασκήσεις ορθοσωμίας

Εάν καμπουριάζεις αυτό καταπονεί το σώμα σου, δυσχεραίνει την αναπνοή σου, επιβαρύνει τη σπονδυλική σου στήλη, προκαλεί ενοχλήσεις στη μέση, στις ωμοπλάτες και τον αυχένα, σου κόβει το ύψος σου και δείχνει πιο χαλαρό το στήθος σου.

 

 

Τα κακά νέα είναι ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί πραγματικά να ανορθώσει το στήθος ή να σου χαρίσει έξτρα πόντους. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ανορθωθεί ο λιπώδης ιστός, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τους μύες, όταν το δέρμα στο θώρακα έχει ήδη χαλαρώσει; Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείς το σηκώσεις με 3 ασκήσεις ορθοσωμίας που θα σου χαρίσουν καλή στάση του σώματος. Ενδυνάμωσε τους μυες της πλάτης, κάτι που θα φέρει τον κορμό στη σωστήθέση, και δες το στήθος σου ανορθωμένο και στητό. Στα plus: θα δείξεις και ψηλότερη!

 

3 ασκήσεις ορθοσωμίας

Ορθοσωμία σημαίνει σωστή στάση σώματος, το σώμα σου αποκτά μυική ισορροπία με όλους τους μύες να είναι δυνατοί και ευλύγιστοι. Για να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων, μπορείς να κάνεις περισσότερα σετ και επαναλήψεις ή να μειώσεις τα διαλείμματα. Αν έχεις πολύ καιρό να γυμναστείς ή αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, συμβουλέψου το γιατρό σου προηγουμένως. 

 

1 Έλξεις

Στερέωσε ένα μονόζυγο στην πόρτα. Κράτα τα χέρια σου λίγο πιο ανοιχτά από τους ώμους και άσε το βάρος σου κάθετα προς τα κάτω, χωρίς να αφήσεις τα πόδια να ακουμπάνε στο έδαφος. Εκτέλεσε έλξεις, τραβώντας το σώμα σου προς τα πάνω και κρατώντας ακίνητα τα πόδια. Κάνε 10 έλξεις και σταδιακά αύξανε τις επαναλήψεις.

 

2 Superman

Ξάπλωσε μπρούμυτα και τέντωσε τα χέρια μπροστά από το κεφάλι με παλάμες να κοιτάνε η μια την άλλη. Ανύψωσε τα χέρια και τον άνω κορμό έως ότου να σηκωθεί ο θώρακας από το έδαφος. Κράτα τον αυχένα στην ίδια ευθεία με τον κορμό καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

  

3 Κωπηλατική με αλτήρες

Κράτησε ένα ζευγάρι αλτήρες, τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και λύγισε τη μέση σου διατηρώντας την πλάτη  παράλληλη με το πάτωμα. Λύγισε ελαφρώς τα γόνατά σου και τέντωσε τα χέρια σου μπροστά. Λύγισε τους αγκώνες και φέρε τα βαράκια κοντά στον κορμό με τους αγκώνες στραμμένους προς τα πάνω. Αργά επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάντε τρία σετ των 12 επαναλήψεων.