Fitness

Σχοινάκι VS  burpees: ποιο είναι το καλύτερο στην καύση λίπους;

Είσαι και εσύ στο δίλημμα; Και το σχοινάκι και τα burbees καίει, αλλά ποιο καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος θα το μάθεις παρακάτω.

 

 

Το σχοινάκι

Το σχοινάκι βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας, βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων και καίει θερμίδες. Σκέψου ότι 10 λεπτά σχοινάκι μπορεί να έχει παρόμοια οφέλη για την υγεία σου αφού είναι σαν να έτρεχες για 45 λεπτά έτσι το κάνει μια καλή επιλογή όταν δεν έχεις πολύ χρόνο για άσκηση. Γενικά οι ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός σου χτίζουν μυική μάζα και καίνε λίπος.

 

 

Τα Burpees

Σε αντίθεση με τις ασκήσεις απομόνωσης τα burpees είναι μια πλήρης άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα και κυρίως τα χέρια, την πλάτη, το στήθος, τους γλουτούς, τα πόδια. Ανήκει στις λειτουργικές ασκήσεις που σημαίνει ότι όχι μόνο θα σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, αλλά θα σου προσφέρει καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων.

 

 

Ωραία όλα αυτά αλλά τελικά ποιο είναι το καλύτερο στην καύση λίπους;

Τα burpees είναι πιο αποτελεσματικά στην καύση του λίπους. Γυμνάζεις περισσότερες και μεγάλες μυικές ομάδες που βοηθούν στην καύση λίπους και μετά την προπόνηση. Με κάθε επανάληψη, δουλεύεις το στήθος, τα χέρια, τους εμπρόσθιους δελτοειδείς, τους μηρούς, τους δικέφαλους μηριαίους και τους κοιλιακούς. Τα πόδια σου εξαντλούνται όταν ολοκληρώνεις ένα σετ burpees.Μελέτες έχουν δείξει ότι οι υψηλής έντασης ασκήσεις, όπως τα burpees, καίνε μέχρι και 50% περισσότερο λίπος από ότι οι συνηθισμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Έχει επίσης αποδειχθεί οτι επιταχύνει το μεταβολισμό, κάτι που σε βοηθά να καις περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διάβασε σχετικά: Full body: Οι 6 καλύτερες ασκήσεις όλων των εποχών

 

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι το εξής: είναι σημαντικό να κάνεις burpees με σωστή τεχνική καθώς υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης τραυματισμών. Τα Burpees είναι μια δυναμική, γρήγορη και τέλεια προσθήκη σε κάθε προπόνηση. Πρόσθεσέ την σε όλες τις προπονήσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.