Fitness

Σανίδα: Full body προπόνηση με 5 ασκήσεις σε 5 λεπτά!

5 σανίδες για να δώσεις πόνο!

Η σανίδα είναι ιδανική για τον κορμό και τους κοιλιακούς, κάτι που ίσως γνωρίζεις ήδη. Αλλά η σανίδα είναι επίσης ωραία για να γυμνάσεις για να δουλέψεις ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες: κοιλιακούς, ραχιαίους, τετρακέφαλους, γλουτιαίους, το πάνω μέρος της πλάτης, τους ώμους και τα χέρια, αν τις κάνεις σωστά. Μπορείς να κάνεις μια full body προπόνηση απλά κάνοντας μερικές  παραλλαγές σε σανίδες και τίποτα άλλο. Αυτό γιατί η σανίδα ενεργοποιεί ολόκληρο τον κορμό, καθώς πρόκειται για ισομετρική άσκηση ενδυνάμωσης. Σ’ αυτή τη στάση, οι μύες συσπώνται χωρίς να μεταβάλλεται το μήκος τους και χωρίς να κινείται καμία άρθρωση. Η μυϊκή αιμάτωση που δημιουργείται στους κοιλιακούς σου μένοντας στη στάση σανίδα επί 30 δευτερόλεπτα είναι ακριβώς ίδια με το αν εκτελούσες 30 ροκανίσματα. Σε αντιδιαστολή με τις κλασικές ή εξεζητημένες ασκήσεις κοιλιακών, με τις σανίδες διασφαλίζεις την ακεραιότητα της σπονδυλικής σου στήλης.

Μην ξεχνάς πως οι μύες του κορμού είναι σημαντικοί για τη σωστή στάση του σώματος, διασφαλίζοντας έτσι τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Διάβασε σχετικά: Κάνεις λάθος τη σανίδα; 6 τρόποι για να τη διορθώσεις

Το full body πρόγραμμα

Οι ασκήσεις που σου προτείνουμε περιλαμβάνουν πέντε εναλλακτικές ασκήσεις σανίδα που γυμνάζουν το σώμα σου από διαφορετικές γωνίες. Στοχεύουν στις περισσότερες κύριες μυϊκές ομάδες και ορισμένες από αυτές αυξάνουν και το ρυθμό της καρδιάς, δίνοντάς σου μια cardio προπόνηση μπόνους.

Οδηγίες

Αφιέρωνε σε κάθε άσκηση 30 δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσεις με την επόμενη. Προσπάθησε να μειώσεις την ξεκούραση, αλλά άκου το σώμα σου και κάνε σύντομα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων εάν νιώθεις ότι είναι δύσκολες. Στη συνέχεια, επανάλαβε την προπόνηση κυκλικά, για συνολικά 5 λεπτά.

1 Σανίδα

2 Σανίδα με διαγώνιο άγγιγμα ποδιού

3 Jacks

4 Κινητή σανίδα

5 Πλάγια σανίδα με στροφή

Με τη σωστή καθοδήγηση από επαγγελματία γυμναστή μπορείς να εντάξεις αυτό το πρόγραμμα στην προπόνησή σου για να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.