Fitness

Precision Running: Πώς να συνδυάσεις την ταχύτητα ενός σπρίντερ με τις αντοχές ενός μαραθωνοδρόμου

Το Precision Running συνδυάζει την τεχνική με την ένταση σε μια σειρά μαθημάτων που έχει σχεδιαστεί για να σε ανεβάσει ως δρομέα σε next level.

Για όλους εσάς που σκέφτεστε ότι μετράνε μόνο τα χιλιόμετρα που τρέχετε έξω, ξανασκεφτείτε. Το Precision Running επαναπροσδιορίζει την προπόνηση τρεξίματος και κάνει τον διάδρομο του γυμναστηρίου βασικό εργαλείο. Δεν χρειάζεται να τρέξεις έξω για να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου. Τρέξε έξυπνα, μειώνοντας τους τραυματισμούς, καίγοντας λίπος και θερμίδες και αυξάνοντας την ταχύτητα, το χρόνο και την κλίση στο διάδρομο.

Μέχρι τώρα, οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων έψαχναν να βρουν πώς θα αυξήσουν τη μυϊκή δύναμη που θα τους βοηθοήσει να πετύχουν ταχύτερους χρόνους τερματισμού σε ένα μαραθώνιο. Οι σπρίντερ προπονούνται για αύξηση της αντοχής τους, ώστε να ξεπεράσουν τα 100 μέτρα και να φτάσουν στα 200 ή τα 400 μένοντας στην ίδια ταχύτητα. Σήμερα, το πρόγραμμα Precision Running βρήκε τη χρυσή τομή. Πώς; Πάνω στο διάδρομο. Με ένα ειδικό πρόγραμμα που λύνει την εξίσωση στα δυο ζητούμενα: γρηγορότερο τρέξιμο με μεγαλύτερη αντοχή και το αντίστροφο.

Έτσι μπορείς να συνδυάσεις τη δύναμη και την ταχύτητα ενός σπρίντερ με τις αντοχές ενός μαραθωνοδρόμου!

Τι είναι το Precision Running;

Πρόκειται για μια κορυφαία μέθοδο προπόνησης για κάθε δρομέα που στοχεύει σε: ταχύτητα, ευλυγισία, διάρκεια, δύναμη. Τι άλλο σου προσφέρει; Απίστευτη καύση λίπους, χτίσιμο μυών, αντοχή.

Εφευρέτης του Precision Running είναι ο David Siik, running coach, ο οποίος αφιέρωσε χρόνια αναλύοντας τις έρευνες σχετικά με τη λειτουργία και τη χρησιμοποίησή της για να αναπτύξει τη μέθοδο Balanced Interval Training Experience (BITE), η οποία αποτελεί τη βάση του Precision Running. Η ιδέα είναι ότι το BITE είναι κάτι μεταξύ της HIIT και της προπόνησης απόστασης. Το αποτέλεσμα; Μια προπόνηση που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες τραυματισμού ενώ μεγιστοποιεί τη θερμιδική καύση.

Με το Precision Running προπόνηση γίνεται πάνω στο διάδρομο. Με ένα ειδικό πρόγραμμα που προσφέρει γρηγορότερο τρέξιμο με μεγαλύτερη αντοχή –και το αντίστροφο.

Ειδικά σε ερασιτέχνες δρομείς, η μέθοδος Precision Running οδηγεί σε φανταστικά αποτελέσματα. Μέσα στο χρονικό διάστημα των 45 έως 60 λεπτών που διαρκεί το πρόγραμμα, οι δρομείς αντιλαμβάνονται άμεσα τις τροποποιήσεις που υφίσταται το σώμα τους: ταχύτητα εκεί που τους έλειπε, αντοχή εκεί που δεν είχαν.

Φυσικά η ανάλογη διατροφή θα ενισχύσει το αποτέλεσμα: Μέτρια κατανάλωση υδατανθράκων, υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, ελάχιστα λιπαρά.