ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο σε ωφελεί μία μπύρα μετά τον μαραθώνιο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανοίξεις ένα κουτάκι μπίρας και να την καταπιείς μονορούφι.

 

Αν και οι φήμες λένε ότι έχει θερμίδες και είναι ένα ποτό υδατανθράκων, για να μη μιλήσουμε για την γνωστή μπιροκοιλιά, η μπίρα δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλή υγιεινή επιλογή στο μπαρ. Όμως οι έρευνες δείχνουν ότι μία παγωμένη dark μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα. Αρκεί να έχεις τον κανόνα κατά νου: ακριβώς όπως με το κόκκινο κρασί όσο πιο κόκκινο τόσο πιο καλό έτσι και με την μπίρα: όσο πιο σκούρα τόσο περισσότερα οφέλη έχει. Δες πόσο σε ωφελεί μία μπίρα, ακόμη και μετά τον μαραθώνιο.

Διάβασε: 15 λόγοι να πιεις απόψε ένα ποτήρι μπύρα

1 Βοηθά στην ταχύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση
Ναι, ισχύει η μετα-μαραθώνιος μπίρα, κι όχι για να το γιορτάσεις! Μια ισπανική μελέτη δείχνει ότι μια παγωμένη μπίρα μπορεί να σε ενυδατώσει εξίσου καλά όπως το νερό.

2 Σου παρέχει βιταμίνες
Η μπίρα είναι γεμάτη με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη, ενώ διαθέτει υψηλά επίπεδα μαγνησίου και ασβεστίου. Αλλά οι dark έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα: περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, το οποίο βοηθά να μεταφερθεί το οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα καλύτερα.

3 Προστατεύει τον εγκέφαλό σου
Cheers για την μπίρα! Μια ένωση που βρίσκεται στη μπίρα και ονομάζεται xanthohumol μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα του εγκεφάλου από την φθορά, επιβραδύνοντας έτσι την εξέλιξη της νόσου Alzheimer και της νόσου Πάρκινσον. Η xanthohumol, περιέχεται στο λυκίσκο, μελετάται από τους ερευνητές για τα δυνητικά της οφέλη, όπως αντιοξειδωτική και καρδιαγγειακή προστασία, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.

4 Σου χαρίζει δυνατά οστά
Η υψηλή περιεκτικότητα της μπίρας σε πυρίτιο αυξάνει την οστική πυκνότητα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Η μελέτη αναφέρει ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα αύξησαν την οστική τους πυκνότητα έως 8,3%!

5 Μειώνει τον κίνδυνο καρδιάς
Μια σουηδική μελέτη που διήρκησε για 32 χρόνια επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια μπίρας την εβδομάδα είχαν 30% μειωμένες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσες έπιναν πολύ ή καθόλου.

6 Βοηθά τα νεφρά
Ένα μπουκάλι μπίρας μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον κίνδυνο από πέτρες στα νεφρά κατά 30%, σύμφωνα με μια μελέτη από τη Φινλανδία.

7 Αποτρέπει τον κίνδυνο του διαβήτη
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν μπίρα με μέτρο έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με όσους έπιναν πάρα πολύ ή καθόλου. Να υπευνθυμίσουμε ότι ο μαγικός αριθμός είναι ένα ή δύο ποτήρια. Όχι παραπάνω, έτσι;

Φίλια Μητρομάρα