Fitness

Pre/After Surf Fuel Up Tips For Energy, By Nickos Spyronikos

Nickos Spyronikos, δρομέας μεγάλων αποστάσεων / σέρφερ

Ως σέρφερ, οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι όταν αισθανόμαστε καλά σωματικά και πνευματικά, η απόλαυση του σέρφινγκ αυξάνεται. Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον σκοπό μας όσον αφορά την επίτευξη της αρμονίας, της ταχύτητας, της δύναμης και του συγχρονισμού μας πάνω σε μια κινούμενη υδάτινη επιφάνεια. Μας κάνει ευκίνητους, ευέλικτους και δυνατούς.

Ωστόσο το σέρφινγκ είναι σωματικά απαιτητικό άθλημα και ο μέσος άνθρωπος εφαρμόζει στη ζωή του μια διατροφή που στερείται πολλά κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη και μια μικρή έλλειψη μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και αδυναμία κατά τη διάρκεια του σερφινγκ.

Όλοι γνωρίζουμε πως οι σωματικές ασκήσεις αυξάνουν την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Στην πραγματικότητα, βελτιώνουν την ευεξία των σέρφερ και ενισχύουν την απόδοση. Kαι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι ο ύπνος είναι κρίσιμος για την αποκατάσταση.

 

 

 

Στη συνέχεια όμως, υπάρχει η προοπτική της βελτίωσης των επιδόσεων. Ενώ λίγοι σέρφερ χρησιμοποιούν διάφορα συμπληρώματα, πολλοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να ενισχύσουν την ενέργεια και να επιταχύνουν την αποκατάσταση τους.

Το κλειδί για τη διατροφή είναι η ισορροπία, γι' αυτό προσέξτε τα συμπληρώματα και στοχεύστε σε μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή ως πρώτη προτεραιότητα.

Ωστόσο, αν θέλετε να αυξήσετε την αντοχή σας, τότε οι παρακάτω επιλογές είναι οι αγαπημένες μου. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο κάτω από το καθένα για να τα αποκτήσετε από το www.wefit.gr που παραδίδει σε χρόνο ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Τα συμπληρώματα αθλητικής διατροφής περιέχουν θρεπτικά συστατικά. Ορισμένα λαμβάνονται πριν από την άσκηση για να δώσουν ώθηση στην ενέργεια ή για να βελτιώσουν τη συγκέντρωση. Άλλα συμπληρώματα λαμβάνονται μετά την άθληση, προκειμένου να αποκαταστήσουν μυς και να επιταχύνουν γενικά την αποκατάσταση μετά από πολύωρη άσκηση.

 

Πρωτεΐνη: χτίζει μυς και επιταχύνει την αποκατάσταση

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ενίσχυση και αποκατάσταση των μυών. Παρόλο που πολλοί σέρφερ ίσως να μην θέλουν να πάρουν όγκο, είναι χρήσιμη για να χτίσετε και να δυναμώσετε τους ώμους και τους θωρακικούς σας μυς μετά από μια περιπετειώδη ώρα σερφινγκ.

Σε αντίθεση με την πυγμαχία, όπου οι αθλητές πρέπει να περιορίσουν το μέγεθός τους προκειμένου να χωρέσουν σε μια κατηγορία βάρους, οι σέρφερ μπορούν να αναπτύξουν μια σωματική δομή που τους επιτρέπει να σερφάρουν με τον καλύτερο τρόπο, ανεξάρτητα από το βάρος τους. Οι δυνατοί ώμοι, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι είναι σημαντικά χαρακτηριστικά αν θέλετε να πιάσετε τα περισσότερα κύματα από τους άλλους.

Η πρωτεΐνη έχει ένα ολοκληρωμένο προφίλ που απορροφάται γρήγορα και μπορεί να καταναλωθεί σε ένα smoothie ή με νερό, μέσα σε λίγα λεπτά. Πάρτε την εντός 45 λεπτών από την ολοκλήρωση της συνεδρίας σερφ σας για μέγιστα οφέλη.

P30 Protein Powder Mix της Neversecond

 

Κολλαγόνο: αποκαταστήστε το δέρμα σας

Βασικό συστατικό του δερματικού ιστού, που παρέχει ελαστικότητα και σφριγηλότητα, το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της επιδερμίδας σας όταν αντιμετωπίζει τα στοιχεία της φύσης. Το δέρμα σας είναι το φράγμα μεταξύ εσάς και της φύσης και θα πρέπει να το φροντίζετε αναλόγως.

Η χρήση ενός φυσικού αντηλιακού είναι το πρώτο βήμα, αλλά μπορείτε να ενισχύσετε τη διαδικασία αποκατάστασης καταναλώνοντας κολλαγόνο σε μορφή σκόνης όπως αυτό της Gold Nutrition.

Gold Nutrition Ultra Max Collagen

 

Ωμέγα-3: για συνολική υγεία και ευεξία

Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταναλώνουμε αρκετά ωμέγα-3, που είναι μια ένωση απαραίτητη για την καλή υγεία του κυκλοφορικού και του εγκεφάλου. Στη φύση μπορείτε να βρείτε υψηλά επίπεδα Ωμέγα-3

σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, αλλά πολλοί από εμάς δεν τρώμε αρκετά ψάρια για ιδανική διατροφή.

Σε αυτό το σημείο έρχεται ένα συμπλήρωμα Omega-3 της Gold Nutrition. Και ορισμένα οφέλη των ωμέγα-3 περιλαμβάνουν:

  • Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
  • Μείωση των τριγλυκεριδίων.
  • Επιβράδυνση της ανάπτυξης πλάκας στις αρτηρίες.
  • Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.
  • Μείωση της πιθανότητας καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Gold Nutrition OMEGA+ 90 softgels

 

Αθλητικές πολυβιταμίνες: βοηθούν να καλυφθούν τυχόν κενά ανεπάρκειας

Όπως αναφέρθηκα, η συνήθης διατροφή παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Ευτυχώς, οι σέρφερ παίρνουν άφθονη βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο, αλλά πολλοί στερούνται μαγνήσιο, σίδηρο ή βιταμίνη Β.

Μια πολυβιταμίνη μπορεί να ενισχύσει την ευεξία και την απόδοση του σερφ καλύπτοντας τα κενά σε θρεπτικά συστατικά και βελτιώνοντας τη συνολική σωματική κατάσταση. Μπορείτε να παίρνετε ένα δισκίο ή ταμπλέτα κάθε δεύτερη μέρα, αν τρώτε ήδη υγιεινά και θέλετε απλώς μια ενίσχυση.

Επιλέξτε μια πολυβιταμίνη που παρασκευάζεται από μια μάρκα με καλή φήμη και καλές αξιολογήσεις. Μου αρέσει η αθλητική πολυβιταμίνη της Gold Nutrition.

Gold Nutrition Multivitamin

 

Αθλητικές μπάρες: ενέργεια εν κινήσει

Αν αφήνετε τον εαυτό σας να πίνει ζαχαρούχα σνακ ή σοκολάτες μετά το σερφ σας, αξίζει να διερευνήσετε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Σνακ

όπως το C30 Fuel Bar της Neversecond, η οποία δεν θα σας δώσει μόνο ενέργεια αλλά και πρωτεΐνη.

C30 Fuel Bar της Neversecond

 

Υδατάνθρακες

Το σερφινγκ αποτελείται συνήθως από έναν αριθμό γύρων κατά τη διάρκεια μιας ή περισσοτέρων ημερών. Οι γύροι μπορεί να απέχουν μεταξύ τους μόλις 30 λεπτά ή να μεσολαβούν αρκετές ώρες. Είναι χρήσιμο να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα διατροφής που να ταιριάζει με το πρόγραμμα σας. Η κατανάλωση τροφίμων που είναι οικεία και έχουν δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είναι μια καλή ιδέα.

Εάν μεσολαβούν λιγότερα από 60 λεπτά μεταξύ των γύρων σερφ – κρατήστε τις επιλογές ελαφριές και εύπεπτες. Μπορεί να προτιμηθούν υγρά πλούσια σε υδατάνθρακες, καθώς χωνεύονται γρήγορα από το έντερο όπως το C30 Sport Drink Mix της NeverSecond το οποίο δίνει με κάθε δόση 30 γραμμάρια υδατάνθρακες και 200 mg νατρίου.

Ή το C90 High-Carb Drink Mix της Neversecond, που θα σας δώσει 90 γραμμάρια υδατανθράκων και κατά συνέπεια θα σας καλύψει με ενέργεια για έως και 1,5 ώρα στο νερό.

Ένα hack που κάνω, είναι να προσθέτω 3 δόσεις του C30 Sport Drink Mix στο μπουκάλι μου, για να μου προφέρει την τριπλάσια ενυδάτωση, δηλαδή 600mg νάτριο που όλοι οι σέρφερ γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για εμάς.

C30 Sport Drink Mix της NeverSecond

C90 High-Carb Drink Mix της Neversecond