Fitness

Πoιο χαλάκι γιόγκα επιλέγουν οι επαγγελματίες yoga instructors σε όλο τον κόσμο;

Είτε είσαι γιόγκι είτε μόλις ξεκίνησες να κάνεις γιόγκα ένα πράγμα είναι σίγουρο: χρειάζεσαι ένα αθάνατο χαλάκι γιόγκα. Επένδυσε στο κατάλληλο yoga mat, το οποίο θα σου χαρίσει ασφάλεια και σιγουριά, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και επίλεξε όπως και οι επαγγελματίες: το χαλάκι γιόγκα Manduka!

Με αμέτρητα είδη γιόγκα, instructors, athleisure συλλογές και εντυπωσιακά χαλάκια, η γιόγκα αποτελεί το Νο1 training μεγάλου πληθυσμού παγκοσμίως, που επιλέγεται από… κοινούς θνητούς μέχρι και λαμπερούς celebrities του Hollywood. Άλλωστε, όπως λέει και η συγγραφέας του βιβλίου The Subtle Body: The Story of Yoga in America, Stefanie Syman «Η yoga είναι το πρώτο και πιο επιτυχημένο προϊόν της παγκοσμιοποίησης». Εάν κάνεις γιόγκα ένα χαλάκι είναι το βασικό σου αξεσουάρ, γι’ αυτό πρέπει να το επιλέξεις με σύνεση. Πιστεύεις ότι για να καταλήξεις στη σωστή επιλογή χρειάζεται να δοκιμάσεις αρκετά; Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα χαλάκια γιόγκα που προτιμούν οι επαγγελματίες yoga instructors, τα Manduka.

Χαλάκι γιόγκα Manduka: τι πρέπει να γνωρίζεις

Πριν επιλέξεις το σωστό χαλάκι γιόγκα Manduka, χρειάζεται να ξέρεις αρκετά πράγματα για αυτά. Ευτυχώς, το καθένα είναι σχεδιασμένο από δάσκαλους γιόγκα για να παρέχει την άνεση που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και τη διάρκεια που απαιτείται ώστε να μην νιώσεις πως αγόρασε κάτι και… “πέταξες” τα λεφτά σου.

Η σειρά στρωμάτων Manduka PRO είναι σχεδιασμένη για να αντέχει για μια ζωή, περιορίζοντας την ποσότητα PVC που θάβεται κάθε χρόνο και μειώνοντας συνολικά την κατανάλωση χαλιών γιόγκα. Επίσης, κατά την κατασκευή των περισσότερων προϊόντων που περιέχουν PVC οι τοξικές εκπομπές απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα με αυτή την πρακτική, η σειρά PRO είναι πιστοποιημένη για την απουσία τοξικών εκπομπών ενώ έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής για επαφή με το ανθρώπινο δέρμα από την OEKO-TEΧ, μια ευρωπαϊκή εταιρεία πιστοποίησης για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία. Τα χαλάκια της σειράς Manduka eKO είναι κατασκευασμένα από φυσικό καουτσούκ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν περιέχουν τοξικές κόλλες.

Ποιο χαλάκι γιόγκα Manduka να αγοράσω;

Χαλάκι γιόγκα Manduka Begin

Το χαλάκι γιόγκα Manduka Begin σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους αρχάριους στην πρακτική της γιόγκα. Είναι αρκετά άνετο, έχει απίστευτο σταθερό κράτημα, ποιότητα και ανθεκτικότητα, ιδανικό για έναν αρχάριο γιόγκι. Η επιφάνεια του δεν απορροφά την υγρασία και τα βακτηρίδια, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον, και χωρίς διαλύτες και τοξικές κόλλες. Ζυγίζει μόλις 1 κιλό.

Χαλάκι γιόγκα PRO

H κορωνίδα της Manduka, το Taj Mahal των yoga mats είναι σχεδιασμένο να διαρκεί μια ζωή, αφού δίνει και εγγύηση εφ' όρου ζωής! Είναι οικολογικό γιατί δεν αφήνει απόβλητα και σέβεται το περιβάλλον, απίστευτα ανθεκτικό, παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη και σταθερότητα, έχει πιστοποίηση Oeko-Tex (παραγωγή χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) ενώ είναι 100% χωρίς λάτεξ και ασφαλές για άτομα με ευαισθησία στο λάτεξ. Η επιφάνεια του Manduka PRO βελτιώνεται με τη χρήση. Ο καλύτερος τρόπος για να συνηθίσεις το χαλάκι αυτό είναι η καθημερινή χρήση.

Χαλάκι γιόγκα PRO Lite

Αν ψάχνεις για ένα υψηλής ποιότητας αξιόπιστο προϊόν, δεν θα κάνεις λάθος αν διαλέξεις ένα χαλάκι της σειράς Manduka PRO,.της πιο ελαφριάς κατηγορίας, Lite. Τα χαλάκια PROlite είναι τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις της μάρκας. Είναι απίστευτα πυκνά, έχουν άνεση και κράτημα, παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη, τους γοφούς και τους αγκώνες όταν το δάπεδο είναι σκληρό, διαρκούν πολύ και είναι ανθεκτικά. Το φινίρισμά τους μοιάζει σαν ύφασμα και ο σχεδιασμός τους είναι minimal και κομψός. Υπάρχει μία μικρή διαφορά από τα Pro. Το PRO Llte, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ελαφρύτερο, στα 2 κιλά, από το κλασικό χαλάκι PRO που έχει 3,4 κιλά. Η επιλογή εξαρτάται πραγματικά από το βάρος που προτιμάς.

Χαλάκι γιόγκα eKO και eKO Lite

Το χαλάκι γιόγκα Manduka PRO παρέμεινε το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Και αυτό επειδή το προϊόν έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί και να διαρκεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταλήγει σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Από την άλλη πλευρά, η σειρά Manduka eKO, είναι η επόμενη γενιά προϊόντων γιόγκα. Κατασκευασμένα από εντελώς φυσικά υλικά, αυτά τα χαλάκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν δυσάρεστες χημικές ουσίες και τοξικές κόλλες. Τα περισσότερα στρώματα γιόγκα, ειδικά τα φθηνά, είναι κατασκευασμένα από συνθετικό PVC, το οποίο δεν αποτελεί και την πιο οικολογική επιλογή. Το PVC δεν είναι βιοδιασπώμενο, πράγμα που σημαίνει ότι το χαλάκι μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δεν είναι οικολογικό. Και εδώ υπάρχει η ελαφριά κατηγορία eKO Lite.

Η σειρά Manduka eKO φτιάχνεται από φυσικό καουτσούκ που καλλιεργείται με βάση την αειφόρο ανάπτυξη.

Oι παράγοντες αφρισμού που χρησιμοποιούνται στα eKO είναι μη τοξικοί. Αυτό σημαίνει ότι στη διαδικασία παραγωγής δεν χρησιμοποιούνται τοξικά χημικά για να μαλακώσουν το καουτσούκ. Όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς το χαλάκι, αυτό θα βιοδιασπαστεί χωρίς να αφήσει πίσω του τοξικά υπολείμματα.

Tο χαλάκι γιόγκα eKO Lite περιέχει την τεχνολογία Tri-Layer, παρέχοντας συνδυασμό πρόσφυσης, αντοχής και άνεσης για τις επιδόσεις. Η πάνω στρώση είναι αντιολισθητική, με κλειστούς πόρους που κρατάει μακριά τον ιδρώτα, η μεσαία στρώση συγκρατεί την πάνω και την κάτω στρώση χωρίς την χρήση τοξικών κολλών ενώ η κάτω στρώση, είναι παχύτερη, με ανοιχτούς πόρους για να προσφέρει στήριξη. Έχει βάρος: 2,1 κιλά.

Τα χαλάκια Manduka είναι ολισθηρά στην αρχή;

Όταν αγοράζεις για πρώτη φορά ένα χαλάκι γιόγκα Manduka PRO θα σου φανεί λίγο ολισθηρό. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διαδικασία κατασκευής των χαλιών γιόγκα Manduka PRO σχηματίζεται ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα μεμβράνης στην επιφάνεια. Καθώς αυτά τα χαλάκια είναι κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές σε κάθε «παρτίδα» που παράγεται. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το πάχος αυτής της μεμβράνης μπορεί να διαφέρει για κάθε χαλάκι.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το χαλάκι γιόγκα Manduka, τόσο καλύτερα γίνονται. Πρέπει λοιπόν να αρχίσεις να γυμνάζεσαι καθημερινά σε αυτό.

Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να σκληρύνει η επιφάνεια. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις χρησιμοποιώντας το χαλάκι PRO Manduka, τόσο περισσότερο μπορείς να δημιουργήσεις ένα αντιολισθητικό προϊόν, αποκλειστικά δικό σου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη φθορά του. Τα χαλάκια αυτά είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν. Επιπλέον, μην ξεχνάς την εγγύηση εφ’ όρου ζωής που δίνουν.

Εάν δεν έχεις χρόνο να γυμνάζεσαι κάθε μέρα υπάρχει μια γρήγορη επιλογή για να το συνηθίσεις: να πασπαλίσεις χοντρό θαλασσινό αλάτι στην επιφάνειά του, να το ψεκάσεις με νερό ή με ένα υγρό πανί, να το τρίψεις με ένα σφουγγάρι και να το αφήσεις να στεγνώσει. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να έχεις καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια, καθιστώντας το χαλάκι ευκολότερο στη χρήση.

Πώς καθαρίζεται ένα χαλάκι γιόγκα Manduka;

Το χαλάκι γιόγκα Manduka πρέπει να το καθαρίζεις τακτικά με ένα ειδικό υγρό καθαρισμού. Ψέκασέ το και τρίψε ελαφρά με μια μαλακή βούρτσα ή ένα σφουγγάρι. Απόφυγε προϊόντα καθαρισμού με βάση το ξύδι, καθώς μπορεί να ξεθωριάσουν το χαλάκι σου. Όταν το καθαρίζεις κρέμασέ το έξω για να στεγνώσει. ΜΗΝ βάλεις ΠΟΤΕ το χαλάκι σου στο πλυντήριο, μπορεί να καταστρέψει και το πλυντήριο αλλά και να αχρηστεύσει το χαλάκι σου.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το σωστό χαλάκι γιόγκα μπορεί να σε εμπνεύσει ώστε να γυμνάζεσαι περισσότερο. Όταν το κοιτάζεις θα σου υπενθυμίζει ότι έχεις δεσμευτεί να γυμνάζεσαι. Από τη στιγμή που θα ξετυλίξεις το χαλάκι Manduka και θα σταθείς πάνω του, θα αποκτήσεις μια διαφορετική στάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα χαλάκι γιόγκα που προτιμούν οι επαγγελματίες yoga instructors σε όλον τον κόσμο είναι τόσο σημαντικό!

Φίλια Μητρομάρα