Fitness

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναστείς;

Πες μας τον στόχο σου να σου πούμε ποια ώρα πρέπει να γυμναστείς.

Στόχος: Θέλεις να αδυνατίσεις
Πότε να γυμναστείς: Το πρωί
Μία πρωινή προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές μέσα στη μέρα. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν λιγότερες λιγούρες και ήταν πιο σωματικά δραστήριες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν περπατούσαν έντονα για 45 λεπτά το πρωί. Η πρωινή προπόνηση θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ενεργός και πιο παραγωγικός. Αλλά για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την πρωινή σου προπόνηση χρειάζεται να φας κάτι από πριν. Αν γυμναστείς ενώ βρίσκεσαι σε κατάσταση «νηστείας» δεν θα κάψεις λίπος αλλά μυς. Αυτό σημαίνει ότι θα καις λιγότερες θερμίδες. Φάε λίγη πρωτείνη, όπως ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι, και θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να παραμείνει ενεργός όλη την ημέρα.

Στόχος: Θέλεις να αποκτήσεις όγκο.
Πότε να γυμναστείς: Μεταξύ 2 με 6 μ.μ.
Αυτές είναι οι ώρες της ημέρας που η καρδιά και οι πνεύμονες είναι στα καλύτερά τους. Το απόγευμα οι μύες σου είναι πιο ζεστοί, άρα και πιο δυνατοί και λιγότερο επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Επιπλέον, έχεις λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσεις, επειδή οι τένοντες και οι σύνδεσμοι είναι πιο ελαστικοί. Σύμφωνα με μελέτες η άσκηση αυτές τις ώρες σε βοηθά να χτίσεις μυικό ιστό σε λιγότερο χρόνο. Πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι όσοι γυμνάζονταν το απόγευμα παρουσίασαν 20% περισσότερη μυϊκή δύναμη σε σύγκριση με όσους γυμνάζονταν πρωί.

Στόχος: Θέλεις να αρχίσεις να γυμνάζεσαι ξανά
Πότε να γυμναστείς: Πρωί
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσα άτομα προσπαθούν να κάνουν την άσκηση καθημερινή συνήθεια, αυτά που το πετυχαίνουν είναι όσοι γυμνάζονται νωρίς το πρωί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τους φαίνεται τόσο δύσκολο να θυσιάσουν λίγη ώρα ύπνου για να γυμναστούν.

Στόχος: Θέλεις να ασκείσαι
Πότε να γυμναστείς: Όποτε μπορείς
Για να παραμείνεις πιστός σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να γυμνάζεσαι τις ώρες που νιώθεις τη λιγότερη ψυχολογική πίεση που σου προξενεί η δουλειά, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, κ.λπ. και να γυμνάζεσαι εκείνη την ώρα της ημέρας που το υπόλοιπο πρόγραμμα σου επιτρέπει. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, έτσι;