Fitness

Οι καλύτερες ασκήσεις για να πάρεις ύψος και πως θα παράγεις περισσότερη αυξητική ορμόνη!

Όχι μόνο αν είσαι σε ηλικία ανάπτυξης αλλά κυρίως να πάρεις πίσω το ύψος που «κρύβεται» από την κακή στάση του σώματος και τις ταλαιπωρημένες αρθρώσεις. Η αντίστοφη μέτρηση ξεκινά!

Yoga-Pilates

Ότι καλύτερο να καβατζάρετε 2 με 3 εύκολα ποντάκια εντός ενός χρόνου! H Cobra, το Pelvic Lift ή Pelvic Shift, το Dry Swim, το τραπέζι ή γέφυρα, η Γάτα, ο Σκύλος και όλο το ασκησιολόγιο σε βοηθά να αποκτήσεις (να κατακτήσεις με το σπαθί σου καλύτερα) ένα ευθυτενές και όμορφο σώμα.

Κρεμάσματα

Τα κάθε λογής κρεμάσματα (μονόζυγο, monkey bars) είναι ότι καλύτερο για να κάνετε ένα ολικό stretch στο σώμα σας. Μειονέκτημα αποτελεί ότι αν έχετε παραπάνω κιλά ή είστε αρκετό καιρό εκτός άσκησης, μπορεί να τραυματίσετε με ευκολία τους μύες των ώμων και ειδικά το στροφικό πέταλο.

Σκοινάκι

Τι; Ναι το σκοινάκι! Πέρα από την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και το χάσιμο λίπους, το σκοινάκι είναι μια εκπληκτική διατατική άσκηση για τα πόδια. Χτίζεις μυς και κάνεις διατάσεις την ίδια στιγμή. Όσο πιο πολύ πηδάς τόσο πιο πολύ ψηλώνεις!

Στατικά άλματα 

Τα στατικά κάθετα άλματα και όλα τα αθλήματα που περιλαμβάνουν άλματα (μπάσκετ, βόλλεϋ) όσο ταλαιπωρούν τους χόνδρους άλλο τόσο τους διατείνουν, όπως και την σπονδυλική μας στήλη. Άσε που σαν άσκηση είναι επίσης κορυφαία για τον μεταβολισμό!

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που βάσει κινησιολογίας κάνετε διάταση και τεντώματα των μυών. Σε βάθος χρόνου θα παρατηρήσετε αύξηση του ύψους σας στην περίπτωση που κάνετε τουλάχιστον 2 ώρες κολύμπι την ημέρα!

Tae Kwon Do

Δεν ξέρω τι τους κάνουν ή ποιό συγκεκριμένο μέρος του ασκησιολόγιου το κάνει στοχευμένο άθλημα υπέρ του ύψους (οι κλωτσιές; Οι ασκήσεις για το ζέσταμα όπως στο κικ μπόξινγκ;). Δεν έχω δει κοντούς Ταεκβοντόκα πάντως. Υπάρχουν φυσικά, αλλά οι περισσότεροι είναι ψηλοί.

Αθλήματα που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των οστών

  1. Άρση Βαρών
  2. Πυγμαχία
  3. Καταδύσεις
  4. Ενόργανη
  5. Μπαλέτο.

 

Πως να παράγεις περισσότερη αυξητική ορμόνη

  • Συνεχόμενος ύπνος, απόλυτο σκοτάδι.
  • Η ινσουλίνη παρεμβαίνει στην Αυξητική Ορμόνη, ελαφρύ βραδινό, αφήστε τις λιγούρες στην άκρη.
  • Η κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) μειώνει την αυξητική ορμόνη και αυξάνει το βάρος. Stay cool!
  • Πρόσθεσε κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αυγά, κακάο, γαλακτοκομικά.
  • Διαλλειματική, Tabata, σπριντ ή έντονη άσκηση.
  • Βάλε φυτικές ίνες στην διατροφή σου για να διώξεις τις τοξίνες. Προσοχή στο νερό που πίνεις.