Fitness

Οι αθλητές του (μεθ)αύριο προπονούνται σήμερα! Tae Kwon Do Baby Classes (3-5 ετών).

Ζητήσαμε από την Ζωή Κακαρέλη να μας μιλήσει για την τάξη Baby (3-5 ετών) που διατηρεί (και είναι σχεδόν γεμάτη) στον Α.Σ. Ν.Ιωνίας και να μας απαντήσει στην ερώτηση, «Γιατί να γράψω το παιδί μου Tae Kwon Do;». 

Της Ζωής Κακαρέλη

Επιμέλεια: Σοφοκλής Αρχοντάκης

Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ζωή Κακαρέλη, καθώς και την προπονητική και αγωνιστική της φιλοσοφία θα βρειτε εδω.

Τι παραπάνω γνωρίζουν τόσο οι παιδίατροι, όσο και οι παιδοψυχολόγοι σε όλο τον κόσμο και αναφέρονται στο Tae Kwon Do ως μια δραστηριότητα επωφελή για τα παιδιά,   αποκομίζοντας μόνο κέρδη από αυτή;

 

Η συλλογή μεταλλίων ξεκινάει από νωρίς.

Το Tae Kwon Do  είναι η μοναδική πολεμική τέχνη όπου ένα παιδάκι μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των τριών ετών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τα κέρδη από την συμμετοχή σε ένα τέτοιο άθλημα, σε αυτές τις ηλικίες, καθώς η τελική απόφαση είναι δική τους:

• Στις ηλικίες 3-6 ετών, η προπόνηση βασίζεται στο παιχνίδι, ώστε να είναι μια διαδικασία πιο ευχάριστη για το παιδί. Κάτι το σημαντικό, επειδή μπορεί να αποτελεί την πρώτη μορφή κοινωνικοποίησης με άλλα παιδάκια, αν δεν έχει πάει στο νηπιαγωγείο.

• Εκτόνωση και αποβολή συσσωρευμένης ενέργειας (ησυχάστε και οι γονείς λίγο!).

Από το Φεστιβάλ Kim-Liu.

• Ταυτόχρονα μέσα από το παιχνίδι και χωρίς να το καταλαβαίνει, το παιδί βελτιώνει την αντίληψή του, την ισορροπία, τα αντανακλαστικά, τον σωματικό του έλεγχο την ταχύτητα και αναπτύσσει σωστά το παιδί, τόσο πνευματικά, όσο και την κινητική και σωματική του υπόσταση.

• Ένα παιδί μαθαίνει το σώμα του, τους μύς του και αναπτύσσει γρηγορότερα τις φυσικοκινητικές του δυνατότητες.

• Καταπολεμά το άγχος και το στρες που χαρακτηρίζει πολλά παιδάκια κατά τις πρώτες εμπειρίες ομαδικής κοινωνικοποίησής τους.

Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από μικρά…

• Ως δυναμικό άθλημα, ενισχύει την αυτοάμυνα, την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπειθαρχία, βελτιώνει την φυσική κατάσταση των παιδιών ας αντίβαρο στον κίνδυνο της παιδικής παχυσαρκίας

• Μαθαίνει το Ευ Αγωνίζεσθαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: την αγάπη για το άθλημα και τον σεβασμό του αντιπάλου.

• Μαθαίνει το παιδί να θέτει ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετυχαίνει.

Αυτό με το μήλο τον νόμο του Νεύτωνα και την μηλιά το ξέρετε ε; Κι ο μπαμπάς δεν πάει πίσω…

•Είναι ένα ασφαλές άθλημα, τόσο ως προς τον εξοπλισμό, όσο και ως προς τις οδηγίες των προπονητών. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι χωρίς να μπαίνουν στην λογική της (πρώτης) επίθεσης, γνωρίζουν από επίθεση ώστε να βγάζουν αποτελεσματικές άμυνες, κρατώντας απόσταση από τον επιτιθέμενο.

• Χρήσιμη λύση αυτοάμυνας για ένα μικρό παιδί, έναντι συνομηλίκων ή μεγαλύτερων (bullying), χωρίς να προάγεται η επιθετικότητα. Νιώθει πιο δυνατό και πορεύεται στον δρόμο του και τις υποχρεώσεις του χωρίς φοβίες.

Αυτή τη στιγμή η 150 m² τάξη μας έχει πληρότητα 30 παιδιά, τα οποία προπονούμε πάντα δύο προπονητές, ενώ με μεγάλη μου χαρά θα δεκτώ ένα από τα παιδιά σας για ένα μήνα, να έρθει να προπονηθεί μαζί μας εντελώς δωρεάν μέσω διαγωνισμού με το wefit! Έτσι για να σας αποδείξω, ότι μιλάμε σοβαρά! Ακόμα οποιοσδήποτε θέλει να φέρει το παιδάκι του να κάνει δοκιμαστικό μαζί μας, για να δει αν του αρέσει, είναι ευπρόσδεκτος!