Fitness

Οι ασκήσεις κοιλιακών που δυναμώνουν την πλάτη σου!

Τόνωσε και ενίσχυσε την πλάτη σου τονώνοντας τους κοιλιακούς σου, χωρίς ροκανίσματα.

Αν πονάει η πλάτη σου χρειάζεσαι ασκήσεις που να σταθεροποιούν τη σπονδυλική σου στήλη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις τα ροκανίσματα, το καμπούριασμα της πλάτης (ένα λάθος που κάνουν συχνά οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των σανίδων) και τις στοφικές κινήσεις. Τόνωσε και ενίσχυσε την πλάτη σου τονώνοντας τους κοιλιακούς σου, χωρίς ροκανίσματα. Αυτές οι 4 ασκήσεις που σου προτείνουμε θα σε απαλλάξουν από τον πόνο της πλάτης. Κάνε τες αρκετές φορές την εβδομάδα και θα παρατηρήσεις να μειώνεται ο πόνος, ιδιαίτερα εάν ο πόνος στην πλάτη είναι αποτέλεσμα αδύναμων μυών του πυρήνα.

(ΣΣ: Εάν νιώσεις έντονο πόνο κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων, σταμάτα. Εάν ο πόνος επιμένει, απευθύνσου στο γιατρό σου.)

  

1 Pallof Press

Αυτή η άσκηση ενεργοποιεί πολύ αποτελεσματικά τους έσω και έξω λοξούς κοιλιακούς, τους παρασπονδυλικούς καθώς και το μέγα γλουτιαίο. Είναι αποδοτική για τους κοιλιακούς, επειδή έχει την τεχνική της αντίστασης εν κινήσει με σημαντικά οφέλη για το σύνολο των κοιλιακών μυών, αλλά ακόμη και για τους ώμους, την πλάτη και τους γλουτούς. Επιπλέον, το pallof press συστήνεται ως η ιδανική άσκηση για όσους έχουν υποστεί οσφυϊκούς τραυματισμούς ή πάσχουν από πόνους στην ευρύτερη περιοχή της μέσης. Κάνε 15 επαναλήψεις από την αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, επανάλαβε με τη δεξιά πλευρά στραμμένη προς την πόρτα ή τα έπιπλα.

3 Εμπρόσθιες έλξεις στην τροχαλία 

 

Εξαιρετική άσκηση για την πλάτη και μάλιστα χωρίς κανέναν κίνδυνο.Κάνε 15 επαναλήψεις είτε από όρθια θέση είτε από καθιστή, όπως βλέπεις στα βίντεο.

3 Έρπειν

Στο στρατό λένε ότι είναι η άσκηση που χτίζει «χαρακτήρα» και επομένως πολύ καλός λιποδιαλύτης. Ενώ φαίνεται εύκολη χρειάζεται πολύ δύναμη στο ισομετρικό κομμάτι, κουράζει πολύ γρήγορα και φθείρει τα γόνατα και τους αγκώνες. Η συγκεκριμένη άσκηση θέλει ρυθμό. Ξεκίνα με 15 δευτερόλεπτα… μπουσουλίσματος, φτάνοντας μέχρι τα 30 δευτερόλεπτα. Ο στόχος είναι να μπορείς να κάνεις τρία σετ των 30 δευτερολέπτων.

4 Γέφυρα γλουτών με άρση ενός χεριού

Κάνε 15 αργές, σταθερές επαναλήψεις με το αριστερό χέρι κρατώντας τον αλτήρα και διατηρώντας τα ισχία σου σταθερά και στη συνέχεια επανέλαβε με το δεξιό χέρι.