Fitness

Οι 8 άγραφοι κανόνες του Pilates

Το Pilates όπως και κάθε σύστημα έχει κάποιους άγραφους κανόνες που τηρούνται ευλαβικά από τους μαθητές του. Αν θες να ξεκινήσεις Pilates θα πρέπει να ξέρεις τους άγραφους κανόνες, ώστε να αποφύγεις την προσοχή των υπολοίπων.

 

Κλείσε το Ρημάδι

 Όπως και σε κάθε άσκηση που γίνεται σε αίθουσα ή γυμναστήριο τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι στην σίγαση. Ειδικά σε ένα σύστημα στο οποίο η αναπνοή, η αυτοσυγκέντρωση και ο διαλογισμός παίζουν σπουδαίο ρόλο δεν μπορεί ο άλλος να γυμνάζεται και να ακούει το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» του Παντελίδη. Θα σε καρυδώσει και θα έχει και δίκιο.

 

Κοσμήματα

 Όταν το γυμναστήριο έχει αγοράσει το καλύτερο στρώμα της Manduca με 85-90 ευρώ και έρχεται η ασκούμενη σαν λατέρνα και το μόνο που λείπει είναι ο Μίμης Φωτόπουλος με το καβουράκι, είναι σίγουρο πως θα εισπράξεις τουλάχιστον ένα αγριεμένο βλέμμα. Τα δαχτυλίδια έχουν την τάση να σκίζουν τέτοια πανάκριβα στρώματα και να τα κάνουν σαν να τα έχει περιλάβει πιτμπουλ που νιώθει μοναξιά.

 

Ποιά παπούτσια;

 Το Pilates γίνεται με εσάς ξυπόλυτο-η ή σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις με κάλτσες. Οπότε:

Α) Αν βγαίνει δαχτυλάκι έξω από κάλτσα θα γίνεις λιγάκι ρόμπα όσο νά ναι

Β) Αν δεν προσέχεις την υγιεινή των ποδιών σου μπορεί να αποκτήσεις παρατσούκλι τύπου «το κουνάβι»

Γ)Ας μην κάνετε με άσπρες κάλτσες αν φοράτε παπούτσια που βάφουν

 

Yoga Pants

Είναι τα αγαπημένα γυναικεία ρούχα των ανδρών. Είναι καλός λόγος για να τα φοράς. Μετά κάνοντας Pilates πρέπει να είσαι σίγουρη ότι στη μέση η φόρμα σας ή το παντελόνι σας είναι ελαστικά, αλλιώς κάποιοι θέλωντας και μη θα κοιτάζουν μια σχισμή α λα υδραυλικός αντί να ασκούνται. Ζώνες, τρουκάκια, φερμουάρ και λοιπά απαγορεύονται διά ροπάλου, για τις καταστροφές που θα επιφέρουν στον πανάκριβο εξοπλισμό, θυμάστε έ;

 

Προσέξτε την στοματική σας υγιεινή

 Το Pilates έχει πολλές αναπνοές. Και εκπνοές ενίοτε. Οπότε σε μια μικρή τάξη με 15 μαθητές απλά δεν σε παίρνει να μην προσέχεις την υγιεινή του στόματός σου. Κάπνισε, πιες καφέ, κάνε ότι θες! Αλλά μια τσιχλίτσα μετά δεν πείραξε ποτέ κανέναν

 

Λοσιόν σώματος

 Ανά περιπτώσεις στο Pilates μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις τα πόδια σου, τα χέρια σου, να πιέσεις ή ότιδήποτε. Οπότε αν έχεις βάλει λοσιόν σώματος είτε κινδυνεύεις με τραυματισμό (αναμφίβολα αστείο), είτε δεν θα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου σωστά. Η τριβή είναι must σε κάποια πράγματα και το Pilates είναι ένα από αυτά.

 

Μαλλιά

 Άλλη μια περίπτωση όπου αναφερόμαστε στο γυναικείο μας κοινό. Πιάσε τα μαλλιά σου μια καλή αλογοουρά ή πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά και ησύχασες.

 

Ντεκολτέ

 Χωρίς ντεκολτέ εννοούμε. Θα κάνεις κινήσεις σε κάθε πιθανή στάση, οπότε προτίμησε κάτι εφαρμοστό που θα σου κρατάει το στήθος στην θέση του και θα αποφύγεις την «χαλάρωση» και δεν θα γίνεις το θέαμα του γυμναστηρίου.