Fitness

Ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος τρέχει σήμερα στο Σπάρταθλον για καλό σκοπό!

Ο διεθνής σύλλογος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ προσφέρει €15 στο Ίδρυμα Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή για κάθε χιλιόμετρο που θα καταφέρει να ολοκληρώσει ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος.

Στήριξε και εσύ αυτή την προσπάθεια: Αριθμός Λογαριασμού: 119-00-2002-008641 ALPHA BANK

Οι 380 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο 33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ξεκίνησαν το πρωί (25.9) τις προσπάθειές τους για να καλύψουν την απόσταση των 246χλμ μεταξύ Αθήνας–Σπάρτης. Όλοι τους προέρχονται από 50 χώρες του κόσμου και αγωνιστικό όνειρο όλων αποτελεί ο τερματισμός τους στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη. Μπροστά από το Ηρώδειο λοιπόν και κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως στις 7:00 το πρωί, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα. ο Δήμος Σπάρτης δηλώνει πανέτοιμος για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου για το Σάββατο το βράδυ έχει προετοιμάσει μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής επάθλων, που είναι ένα Κλαδί ελιάς και λίγο νερό από τον Ευρώτα ποταμό σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

 

 

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» εξυπηρετούνται 234 παιδιά και ενήλικες στα καθημερινά προγράμματα της Εταιρείας, τα οποία αναπτύσσονται και προσαρμόζονται συνεχώς, ενώ συγχρόνως γίνεται συστηματική κοινωνική εργασία με τις οικογένειες των παιδιών. Προσφέρεται διάγνωση, ιατρική περίθαλψη, θεραπεία, εκπαίδευση, ειδική αγωγή, κοινωνική και ψυχολογική κατάρτιση και προσωρινή διαμονή. Επίσης, άθληση, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και σειρά προγραμμάτων που αποβλέπουν στην καλλιέργεια, επικοινωνία, αυτονομία και κοινωνική ένταξη παιδιών και ενηλίκων.