Fitness

Μια εισαγωγή στο Krav Maga

Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις! Αν θέλεις να λιώσεις στην προπόνηση αλλά και να μάθεις πρακτική αυτοάμυνα τότε μπες στον κόσμο του Krav Maga (Κραβ Μαγκά) και θα σε κάνει μάγκα (με την καλή έννοια!). Θα έχεις «στεγνό» σώμα, ωραίους κολιακούς χωρίς υπερβολές, αντοχή, φυσική κατάσταση και θα αντιμετωπίζεις κάθε κίνδυνο στο δρόμο. Ψήθηκες;

Τι είναι το Krav Maga

Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοάμυνας που στα Εβραϊκά σημαίνει «μάχη σώματος». Το δημιούργησε ο Ούγγρο – Ισραηλινός μποξέρ και παλαιστής Imrich Lichtenfeld, στη δεκαετία του ’30 και συνδυάζει τεχνικές από τα αθλήματα όπως Boxing, Muay Thai, Wing Chun, Judo, Jiu-jitsu, Wrestling, και Grappling. Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα πρακτικής και τακτικής σε διδάσκει πώς να αποφεύγεις και να επιθέσεις και σου μαθαίνει την τέχνη της αυτοάμυνας και του αφοπλισμού. Το Κραβ Μαγκά σε προετοιμάζει να λειτουργείς σε όλες τις περιστάσεις και τα σενάρια, σε κάθε είδος αναμέτρησης και σου προσφέρει την ικανότητα να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση.

Τι θα μάθεις

•Πως να απετρέψεις, να αποφύγεις, να διαφύγεις ή να υπεκφύγεις.

•Πώς να χειριστείς ρίψεις ή πτώσεις από κάθε κατεύθυνση.

•Πώς να αμυνθείς, να επιτεθείς ή να αντεπιτεθείς.

•Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν είσαι άοπλος με γροθιές, χτυπήματα και λακτίσματα, πιασίματα και λαβές.

•Πώς να χειριστείς πιθανές επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, από έναν ή πολλαπλούς επιτιθέμενους, με διάφορες θέσεις και στάσεις, σε περιορισμένους ή ανοιχτούς χώρους, ενός σοκακιού, μιας σκάλας ή ενός αυτοκινήτου.

•Πώς να αποκτήσεις φυσικό και νοητικό έλεγχο και αφοπλισμό.

 

Τα επίπεδα του Krav Maga χωρίζονται σε 4 τομείς:

Τα επίπεδα των Eκπαιδευόμενων (Practitioner) (1-5)

τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate) (1-5)

τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert) (1-5)

και τα επίπεδα των Αυθεντιών (Master) (1-3).

Μπαίνοντας στο Fitness Places μπορείς να βρεις σχολή Krav Maga στην περιοχή σου!