Fitness

Με την Juve ή με την Barca; + Τα 10 στατιστικά της βραδιάς!

Pizza, ballo και Perroni ή Escudella, bala και Estrella; Οι μεν θέλουν segnare un goal, οι δε θέλουν anotar un goal. Ποιός θα σκοράρει το γκολ; Με ποιού το μέρος θα είσαι στο μενού; Δύσκολο ερώτημα, τόσο η Ιταλική όσο και η Ισπανική κουζίνα ως μεσογειακές είναι πεντανόστιμες, οι μπύρες τους το ίδιο και τα στατιστικά που ακολουθούν αποτελούν το καλύτερο επιδόρπιο.

Escudella amb carn d'olia

Είναι το πιο διάσημο Καταλανικό βραστό κατσαρόλας. Βράζεις τα λαχανικά και το κρέας μαζί. Ενώ πρώτα τρως τα ζυμαρικά με την σούπα κρέατος και ύστερα σε άλλο πιάτο τα λαχανικά και το κρέας. Τα λαχανικά περιλαμβάνουν λάχανο, φασόλάκια, πατάτες, σέλερυ, καρότο, κρεμμύδι και ραπανάκι. Το κρέας περιλαμβάνει κομμάτια καταλανικού λουκάνικου Bottifara, μοσχάρι, μπιφτέκια, κοτόπουλο, χοιρινό μάγουλο και μπέικον. Μπορείτε να βγάλετε λίγα λαχανικά και λίγα κρέατα και να κάνετε μια εξελληνισμένη πεντανόστιμη εκδοχή!

O πύργος της Πίτσας

Η πίτσα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία καθώς αποτελεί από τα αγαπημένα μας φαγητά-συνοδεία ποδοσφαιρικού αγώνα και μπύρας. Σήμερα δεν μετράμε θερμίδες. Πάμε για την Σπέσιαλ!

Ποτά

 

Ας μην μπλέξουμε με κρασιά ή αλκόολ άνω των 40 βαθμών.

Οι καλύτερες επιλογές για τους fan της Juve είναι η Nastro Azzuro  και η Perroni.

Για τους φίλους της Barca θα προτείναμε μια αυθεντική cerveza όπως η Estrella με την San Miguel να αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή!

 

Tα 10 στατιστικά της βραδιάς

  • Ο Μέσι με ένα γκολ πιάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των «κανονιέρηδων» των τελικών.
  • Αν σκοράρει (πάλι ο Μέσσι) θα γίνει ο 1ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε 3 τελικούς.
  • Τις 4 φορές που η Μπάρτσα κατέκτησε το Champions League από το rebranding του θεσμού το1992, είχε πάρει προηγουμένω το πρωτάθλημα. Όπως και τώρα.
  • Μια φορά έχει παίξει με Ιταλούς σε τελικό: το '92 κόντρα στη Σαμπντόρια. Νίκησε με γκολ του Κούμαν.
  • Οι Μπιανκονέρι έχουν παίξει μόνο σε ένα τελικό κόντρα σε Ισπανική ομάδα το '98 όπου και έχασαν από την Ρεάλ.
  • Συνολικά η Μπάρτσα έχει σκοράρει 28 φορές φέτος στο Champions League, ενώ η Γιούβε 16.
  • Η Γιουβέντους άρχισε έφτασε εδώ «πετώντας» εκτός τελικού τη Ρεάλ (ευχαριστώ θεούλη μου), ενώ έχει δεχθεί 7 γκολ έναντι 10 της Μπάρτσελόνα.
  • Δύο παίχτες έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ο Πίρλο και ο Μπουφόν σήκωσαν εκεί το Παγκόσμιιο Πρωτάθλημα του 2006. Ο Πίρλο μάλιστα ψηφίστηκε και MVP. 
  • H Juve μετρά 5 χαμένους τελικούς Champions League. Καμία ομάδα δεν έχει χάσει ποτέ 6 τελικούς.
  • Είκοσι χιλιάδες φίλοι της Barca ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή χορογραφία (ή coreo όπως λέγεται οπαδικά), ενώ ο πρόεδρος της Γιουβέντους υποσχέθηκε σε οπαδό που θα ταξιδέψει με τα πόδια από το Τορίνο στο Βερολίνο, εισιτήριο για τον τελικό αν τα καταφέρει. Αν σκεφτούμε ότι ο πρόεδρος της Γιούβε, είναι και ο ιδιοκτήτης της FIAT, μπορώ να καταλάβω γιατί ο τιφόζι Nicolo de Marchi θα πάει με τα πόδια…