Fitness

Ladies Run: Μία ημέρα γεμάτη ευεξία, χαμόγελα και ενυδάτωση!

Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό στήριξε τις πιο δυναμικές γυναίκες ως Hydration Partner στο Ladies Run 2019. Το wefit.gr ήταν εκεί!

Γυναίκες… Ενωμένες, Δυνατές, με στόχους! Αυτές τις LADIES γιορτάσαμε στο Ladies Run 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2019 στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Σε ένα σκηνικό δίπλα στη θάλασσα, το ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο ήταν ο επίσημος Hydration Partner της διοργάνωσης, στηρίζοντας παράλληλα το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ».

Έφη Κονταξή, Corporate Communications Manager του ΘΕΟΝΗ

Το ΘΕΟΝΗ, το μοναδικό ελληνικό νερό με 20 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας και αλκαλικό pH8, χάρισε δροσιά και ενυδάτωση σε όλες τις LADIES που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα δρόμου 5χλμ. Γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, μόνες τους, με φίλες ή αγκαλιά με τα παιδιά τους, έτρεξαν για ακόμη μία χρονιά με στόχο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους! Φτάνοντας στον τερματισμό, η stylish καινοτόμος φιάλη των 330ml του ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό ήταν εκεί για να τους χαρίσει την πολυπόθητη ενυδάτωση μετά τον αγώνα, ενώ τα εντυπωσιακά μπισκότα στο χαρακτηριστικό σχήμα της μπλε σταγόνας του ΘΕΟΝΗ από τα ζαχαροπλαστεία FRESH ήταν η έκπληξη που «έκλεισε» με τον πιο γλυκό τρόπο την εκδήλωση. 

Με πολλές όμορφες εικόνες και την πιο αισιόδοξη διάθεση από τη συμμετοχή στο Ladies Run 2019, το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό υπενθυμίζει ότι θα είναι πάντα παρόν σε ανάλογες δράσεις ως το πιο ωραίο «δώρο» που μπορεί να κάνει κάποιος στον οργανισμό του!

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις πριν, κατά και μετά την προπόνησή σου;

Πριν από την προπόνηση

Τέσσερις ώρες πριν την άσκηση οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 5-7ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους (π.χ. ένας ζυγίζεις 70 κιλά θα χρειαστείς 350-490ml).

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Η θεωρία που απαγόρευε τη κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι εντελώς ξεπερασμένη. Απλώς η ποσότητα θα πρέπει να είναι μικρή έτσι ώστε να μη δημιουργήσει κάποιο πεπτικό πρόβλημα. Η προπόνησή σου θα πρέπει να ξεκινάει με τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης και τον μέγιστο ανεκτό όγκο υγρών στο στομάχι (200-400ml). Προσπάθησε να πίνεις 150 – 250 ml νερό για κάθε 15 – 20 λεπτά που ασκείσαι.

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις αν πίνεις αρκετό νερό είναι το τεστ ούρων. Αν τα ούρα σου μοιάζουν περισσότερο με τσάι αντί για λεμονάδα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε νερό! 

Μετά την προπόνηση

Συστήνεται η κατανάλωση 450-675ml υγρών για κάθε 0,5 κιλό σωματικού βάρους που χάθηκε.

Προσοχή: Μην περιμένεις να διψάσεις για να πεις νερό. Η δίψα δεν είναι καλός δείκτης των επιπέδων υδάτωσης καθώς εμφανίζεται όταν υπάρχει ήδη απώλεια 2% του σωματικού βάρους και περισσότερο. Πρόσεξε επίσης και τις υπερβολές:

 

Το ΘΕΟΝΗ αναβλύζει φυσικά στα 1.100 μέτρα από την Πηγή Γκούρα, στην οροσειρά των Αγράφων, και εμφιαλώνεται κατευθείαν από την πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία. Το παρθένο δάσος, το αγνό φυσικό περιβάλλον και η ιδιαίτερη γεωλογική δομή της περιοχής, προσδίδουν και διασφαλίζουν την εξαιρετική  ποιότητα του νερού και τη μοναδική σύνθεσή του!

Περνώντας αναλυτικά στα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του νερού, το ΘΕΟΝΗ διακρίνεται για το pH του με τιμή 8. Το pH μπορεί να λάβει τιμές από 0 έως 14 και είναι ο δείκτης οξύτητας του νερού. Η τιμή 8 καθιστά το ΘΕΟΝΗ ένα αλκαλικό νερό γεγονός που έχει γενικά πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Η σχετικά χαμηλή του σκληρότητα (109mg/L) και η χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο (1,2 mg/L), η οποία είναι από τις χαμηλότερες καταγεγραμμένες στην αγορά, συνεισφέρουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Η παρουσία Ασβεστίου (47.7mg/L) είναι σε ικανές συγκεντρώσεις ώστε να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του σκελετού και των δοντιών, αλλά επίσης το Ασβέστιο μπορεί να βελτιώσει και την καρδιακή λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χαμηλή περιεκτικότητα σε Νιτρικά (1,5 mg/L) και Νιτρώδη (<0,05 mg/L) είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τους ευαίσθητους οργανισμούς και ειδικά τα παιδιά.

Διάβασε περισσότερα στο blog του ΘΕΟΝΗ Πηγή Ζωής στο σχετικό άρθρο

20 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας 

Το 2016, στον διαγωνισμό Berkeley  Springs, το ΘΕΟΝΗ κερδίζει το βραβείο “Best Bottled Water 2016” ως το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο και το βραβείο “Package Design Award” για τη συσκευασία του.

Μέχρι σήμερα, το ΘΕΟΝΗ έχει κατακτήσει 7 Βραβεία από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης ITI (International Taste Institute). Συγκεκριμένα κερδίζει το “Three Golden Star Award” επί έξι συναπτά έτη 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 στον ευρέως αναγνωρισμένο διαγωνισμό του Οργανισμού που βραβεύει τρόφιμα και ποτά υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Λόγω της μοναδικής και ιδιαίτερης γεύσης του, το 2016 έλαβε ταυτόχρονα με το χρυσό βραβείο και το “Special Crystal Taste Award”.

Επιπλέον, το ΘΕΟΝΗ αποσπά το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας από τον Οργανισμό Monde Selection κάθε χρόνο από το 2015 έως σήμερα. To 2017 του απονέμεται επίσης η ανώτερη διάκριση “International High-Quality Trophy” για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, απαριθμώντας συνολικά 6 βραβεία ποιότητας απο τον εν λόγω οργανισμό.

Για τέσσερα συνεχόμενα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, το ΘΕΟΝΗ αποσπά το χρυσό βραβείο “DLG Gold Award”. Ο Διαγωνισμός Ποιότητας DLG διεξάγεται ετησίως στην Φρανκφούρτη και βραβεύει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας μετά από αυστηρούς ελέγχους και δοκιμές σε προηγμένα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας.

Τέλος, το ΘΕΟΝΗ κατέκτησε το 2019 το Χρυσό Βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό AVPA “Gourmet Waters” στην κατηγορία “Balanced Still Waters”.

Φίλια Μητρομάρα