Fitness

Kettlebell windmill: Μία άσκηση που φτιάχνει τους κοιλιακούς σου

Οκ, κανένας δεν γεννήθηκε με ένα kettlebell στο χέρι. Να τα λέμε κι αυτά. Όλοι όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική χρειάζεται να μάθουν τη σωστή τεχνική, και αυτό είναι μια πρόκληση.

 

 

 

 

Αλλά σας έχω κι άλλη μία πρόκληση: την άσκηση kettlebell windmill (ανεμόμυλος στα Ελληνικά). Η άσκηση kettlebell windmill είναι απλή αλλά περιεκτική και μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το μέσο κορμό και τους κοιλιακούς. Αυτή η άσκηση απαιτεί ευελιξία και συντονισμό και φτιάχνει επίσης δικέφαλους, ώμους, γλουτούς, ραχιαίους στην ίδια επανάληψη. Διάβασε επίσης: Γράμμωση κοιλιακών: Τι να φας και τι να μην φας!

Το kettlebell είναι αποτελεσματικό στη λειτουργική προπόνηση (κινήσεις «βγαλμένες» από την καθημερινή ζωή), στην ενδυνάμωση και στην καύση λίπους. Το βασικό του χαρακτηριστικό, είναι πώς λόγω λαβής το κέντρο βάρους του μετατοπίζεται και έτσι σε αναγκάζει να δουλέψεις διαφορετικά τις μυϊκές ομάδες.

Γιατί να την κάνεις;

Εδώ είναι μερικά από τα εκπληκτικά οφέλη που θα έχεις, εάν βάλεις την άσκηση  kettlebell windmill στο πρόγραμμά σου.

1 Ενεργοποιεί τους γλουτούς

Οι γλουτοί και τα πόδια σταθεροποιούν την κίνηση, μόλις φτάσει το χέρι σου στο πάτωμα και αυτή η κίνηση διεγείρει τους γλουτούς και τα ισχία. Η διέγερση και η ενδυνάμωση των γλουτών μπορεί να μειώσει τον πόνο στην πλάτη που συχνά προκαλείται από τα σφιχτά ισχία και την καθιστική ζωή, λόγω λανθασμένης στάσης του σώματος ή της έλλειψης χρήσης των μυών λόγω της καθιστικής ζωής.

2 Ενισχύει τους αδύναμους ώμους

Η άσκηση ενισχύει τη σταθερότητα των ώμων και της ωμοπλάτης ενώ το ελεύθερο χέρι λειτουργεί εξισορροπητικά και οι σταθεροποιητικοί μύες σε όλο τον κορμό και το χέρι δέχονται μεγαλύτερη πίεση. Με το kettlebell που κρατάς πάνω από το κεφάλι, αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις τους σταθεροποιητικούς μυς της ωμικής ζώνης. Συνεπώς, αυτή η κίνηση σε εκπαιδεύει στο πώς να τοποθετήσεις τον ώμο σου στη σωστή θέση και να διατηρήσεις αυτή τη θέση ενώ εκτελείς την άσκηση. Με αυξημένη δύναμη στον ώμο και σταθεροποίηση της ωμοπλάτης, μειώνεις τον κίνδυνο τραυματισμού στους ώμους.

3 Φτιάχνει κοιλιακούς

Ενώ η βασική λειτουργία του μέσου κορμού και των κοιλιακών είναι να προστατεύσεις τη σπονδυλική σου στήλη, όταν εκτελείς αυτήν την άσκηση, οι γοφοί κινούνται, ενώ οι ώμοι παραμένουν σταθεροί, και συνεπώς ο πυρήνας δουλεύει περισσότερο. Η άσκηση ενεργοποιεί περισσότερους τους πλάγιους κοιλιακούς μυς και τον ορθό κοιλιακό. 

Πώς την κάνεις

1 Μάθε την κίνηση σωστά

 

2 Κάνε τη σωστά

 

 

Μην ξεχνάς: Οι ασκήσεις με kettlebell απαιτούν σωστή τεχνική, επομένως καλό θα ήταν να τις ξεκινήσεις με λίγα κιλά έτσι ώστε να μάθεις σωστά τις κινήσεις και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

Φίλια Μητρομάρα