Fitness

Kelta fit: Χορεύεις… κέλτικα;

Από τα Highlands της Σκωτίας και τις πράσινες πεδιάδες της Ιρλανδίας με γκάΐντες και βιολιά έρχεται το νέο fitness trend που θα σε ενθουσιάσει!

Αν σου αρέσει ο κέλτικος χορός τότε το Kelta fit είναι μία προπόνηση που θα σε διασκεδάσει αφάνταστα ενώ θα σε βοηθήσει να κάψεις άπειρες θερμίδες – χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση το σκωτσέζικο ντους.

Τι γυμνάζει

  • Τονώνει ολόκληρο το σώμα αλλά γυμνάζει κυρίως το κάτω μέρος του σώματος
  • Συμβάλλει στην απώλεια πόντων και κιλών
  • Βοηθά στην καύση λίπους
  • Βοηθά στο καρδιοαναπνευστικό
  • Συμβάλλει στον συντονισμό της κίνησης
  • Βελτιώνει τη διάθεσή σου

Πώς γίνεται
Εμπνευστής του προγράμματος αυτού είναι η χορογράφος Francesca Leyland. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου ή φυσικής κατάστασης. Κάθε προπόνηση ξεκινά με 5 – 10 λεπτά προθέρμανσης, συνεχίζεται με στεπ και έπειτα το ρυθμό δίνει η παραδοσιακή σκωτσέζικη μουσική και ξεκινούν οι χορευτικές φιγούρες που θυμίζουν σκωτσέζικο χορό με τα χέρια στη μέση με επιτόπια άλματα, λακτίσματα δεξιά και αριστερά, χορογραφία, ενώ στο τέλος κάποιες διατάσεις κλείνουν το πρόγραμμα.

Γιατί να το κάνεις
Θα σε κάνει να ιδρώσεις, αυτό είναι σίγουρο και θα σε… χορέψει μια καλή! Το Kelta Fit δεν απαιτεί κάποιο όργανο γυμναστικής (το κιλτ είναι… προαιρετικό), ενώ η Francesca Leyland έχει δημιουργήσει διάφορες εκδοχές του ανάλογα με το χρόνο και το επίπεδο του καθενός. Στο DVD της δίνει 6 προπονήσεις των 9 λεπτών. Το σύνθημα είναι: άφησε τη μουσική να σε κινητοποιήσει. Και γιατί όχι; Μπορεί η Σκωτία να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες χωρίς τσιγκουνιές.

Δες εδώ περισσότερα.