Fitness

Καθιστική δουλειά; Ανακούφισε το σώμα σου με μια καρέκλα!

Το έχεις πάρει απόφαση. Η καρέκλα σου θα σε διαλύσει! Κάθεσαι ατελείωτες ώρες στο γραφείο, διαβάζεις για τις εξετάσεις, πέφτεις με τα μούτρα στο υπολογιστή και δεν ξεκολλάς από τα αυτήν. Κάνε την καρέκλα φίλο σου και τέντωσε το σώμα σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Η Χριστίνα Πολύζου, master Pilates Trainer της μεθόδου ARTaction Pilates και ιδιοκτήτρια του studio ARTaction στη Θεσσαλονίκη, σου δείχνει τον τρόπο.

 

 

 

H άσκηση

Στάσου όρθιος και στήριξε τα χέρια σου στην πλάτη της καρέκλας. Τοποθέτησε τον κορμό σου ίσια και τα πόδια σου τεντωμένα σε ορθή γωνία. Διατήρησε το κεφάλι στην συνέχεια της πλάτης σου.

 

Κίνηση Α:

Μείνε σε αυτήν τη θέση αναπνέοντας ελεύθερα και νιώθοντας το τέντωμα από τις μασχάλες μέχρι τις παλάμες και από τους γλουτούς μέχρι τις φτέρνες.

 

Κίνηση Β:

Κάνε εισπνοή και σήκωσε το ένα σου πόδι τεντωμένο στην ευθεία με το σώμα. Κράτησε τη θέση για όση ώρα σε ευχαριστεί.

 

Με την εκπνοή κατέβασε το πόδι και στάσου στη θέση που ξεκίνησες.

Άλλαξε πόδι και επανέλαβε 3 φορές σε κάθε μεριά.

 

Μάθε ότι: εάν έχεις ευαισθησία στη μέση ή κοίλες είναι καλό να κρατήσεις το/τα γόνατα των ποδιών που είναι στο πάτωμα ελαφρώς λυγισμένα. Το πόδι που είναι στον αέρα κράτησε το με όποιον τρόπο σου είναι βολικό και χωρίς να πονάς. Δεν είναι απαραίτητο στην αρχή να σηκώσεις το πόδι πολύ ψηλά. Όταν νιώσεις πιο εύκολη την άσκηση σου προτείνω να κρατήσεις συγκεκριμένο χρόνο (πχ. 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό) με το πόδι ψηλά. Δυναμώνεις τους γλουτούς και την μέση.

 Διάβαασε σχετικά: Καθιστική ζωή, παχυσαρκία, αλκοόλ: πόσα χρόνια σου κόβουν;

Να θυμάσαι!

Οι ασκήσεις και οι συμβουλές που δίνονται για διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα δεν αντικαθιστούν τη συμβουλή του γιατρού, του φυσιοθεραπευτή ή του προσωπικού σου γυμναστή. Η προσωπική επαφή με τους εξειδικευμένους ανθρώπους κάθε ειδικότητας δεν υπερβαίνει μια εξ αποστάσεως, γραπτή και συνολική καθοδήγηση για οποιαδήποτε ευαισθησία έχεις. Ενημέρωσε τους ειδικούς που συμβουλεύεσαι για να γνωρίζεις για την καταλληλότητα της άσκησης σε προσωπικό επίπεδο.