Fitness

Καλοκαιρινοί κοιλιακοί και πως να τους αποκτήσεις σε 3 απλά βήματα!

Ποιά είναι τα 3 απλά βήματα για να αποκτήσεις τους τέλειους κοιλιακούς στην παραλία; Τόσο απλά και χωρίς να απαιτούνται παραπάνω από 60 λεπτά προπόνησης της ημέρα! Με μηδαμινό κόστος!

Μας κυνηγάει το έλλειμμα!

 

Για να μπορέσεις να δουλέψεις σίγουρος για το αποτέλεσμα ο πιο σίγουρος τρόπος είναι το θερμιδικό έλλειμμα! Μπορεί ο όρος να ακούγεται ενοχλητικά οικονομικός (όπως και τα «θερμιδικό πλεόνασμα» και «θερμιδικό ισοζύγιο»), αλλά είναι πολύ απλός: οι θερμίδες που χρειάζεσαι για να συντηρηθείς είναι 2.700; Μια χαρά! Εσύ θα υπολογίσεις να προσλαμβάνεις 2.600 θερμίδες ημερησίως, ώστε να μην νιώσεις το αίσθημα της πείνας και ταυτόχρονα να εξαφανιστεί το στρώμα λίπους από την κοιλιά! Έτσι σιγά-σιγά θα βοηθήσεις τους κοιλιακούς σου να αναδειχθούν!

 

Τρέξιμο; Ποδήλατο; Κολύμβηση; Κάψε θερμίδες σαν τριαθλητής!

 

Στόχος μας είναι να καις τουλάχιστον 250 θερμίδες ανά προπόνηση cardio. Είτε γίνει μέσω διαλλειματικής προπόνησης, είτε γίνει με ένα από τα αθλήματα του τίτλου, ο στόχος μας είναι να γίνει! Με 30'-35' λεπτά τρέξιμο, ο στόχος είναι εφικτός, ενώ ο χρόνος είναι παραπλήσιος για το ποδήλατο. Στην κολύμβηση μπορεί να χρειαστεί να προπονηθείς λίγο παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Αν κάνεις διαλλειματική ή fartlek o απαιτούμενος χρόνος μειώνεται στο μισό. Διάλεξε: αργά ή γρήγορα;

 

Έι! Κοιλιακούς δεν χρειάζεται να κάνω;

 

Φυσικά και θα κάνεις! Αρκεί να μην θες να ξοδέψεις πολύ ώρα χωρίς αποτέλεσμα! Οι μικρές κινήσεις δεν θεωρούνται πλέον προσοδοφόρες και θα κάνουν την διαφορά μόνο σε ένα χτισμένο σώμα, προσθέτωντας τις πινελιές για την λεπτομέρεια. Κλέψε την λογική του Pilates (συγνώμη δασκάλα!) και προτίμησε λιγότερα σετ, σφίγγοντας το περίνεο (την περιοχή ανάμεσα στους όρχεις και τον πρωκτό) και τους κοιλιακούς σου σε κάθε επανάληψη! Προτίμησε 10-15 αργές και βασανιστικές επαναλήψεις σε κάθε σετ, με τα πόδια σε γωνία 90°, ενώ αν κουράζεσαι με τα πόδια στον αέρα, μπορείς να τα ακουμπάς σε ένα σκαμπό (αν και έτσι … κλέβεις!).

Είπαμε να κάνεις τους κοιλιακούς αργά; Ναι, το είπαμε! Θα νιώσεις το κάψιμο πιο έντονα, δεν θα χρειαστεί να κάνεις 5.000 κοιλιακούς και γυμνάζεις όλες τις ομάδες των κοιλιακών όταν τους κάνεις ενσυνείδητα και όχι μηχανικά.

 

Τι να προσέξεις:

 

  • Οι 250 χαμένες θερμίδες ανά προπόνηση είναι καλές. Μην το παρακάνεις.
  • Τρώγε μικρά και συχνά γεύματα.
  • Άλλαξε ασκησιολόγιο μετά από 2-3 εβδομάδες, το σώμα συνηθίζει.
  • Ελαχιστοποίησε την πρόσληψη νατρίου, προτίμησε το πιπέρι και τα μυρωδικά.
  • Μην κάνεις πάνω από 4 φορές την εβδομάδα κοιλιακούς.
  • Πρόσθεσε squats σε κυκλική  προπόνηση, για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

 

Άντε, το freddo espresso σε περιμένει, το κέρδισες! Βάλε και μαύρη ζάχαρη.