Fitness

Η δυναμική προθέρμανση ήρθε για να μείνει!

Η στατική προθέρμανση ανήκει πλέον στην εποχή του…2.000, πλέον έχουμε 2015 και όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας έχουν ρίξει το βάρος στην δυναμική προθέρμανση παρά σε διατάσεις και στατικές ασκήσεις. Φυσικά το ίδιο πράττουν και οι περισσότεροι προπονητές των αθλημάτων του στίβου.

Καθώς η γνώση προχωράει κάπως έτσι και η στατική προθέρμανση τείνει να μπει πίσω από την προθήκη του μουσείου, μαζί με τον Τυρανόσαυρο Ρεξ και την Τίγρη της Κασπίας. Η δυναμική προθέρμανση ονομάζεται έτσι γιατί ταυτόχρονα με τις διατάσεις κινείσαι. Δηλαδή χρησιμοποιείς ένα πιο κοντινό προς την άσκησή σου τρόπο να ζεσταθείς.

Ίσως η κορυφαία ρουτίνα προθέρμανσης για κάθε άθλημα και για όλο το σώμα, ήρθε στην Ελλάδα με το Kick Boxing. Εκεί ο αθλητής έτρεχε κυκλικά κάνοντας ασκήσεις για τα γόνατα, τους καρπούς, τον κορμό, τις γροθιές, τις αρθρώσεις και ανοίγματα για ευλυγισία στα πόδια.

 

Ποιό είναι το μυστικό;

 

  • Κινητοποιούνται οι μύες που θα χρησιμοποιήσεις στην άσκησή σου.
  • Οι δυναμικές διατάσεις αυξάνουν το εύρος της κίνησης.
  • Η δυναμική προθέρμανση βοηθά το σώμα να προσαρμόζεται καλύτερα και πιο άμεσα στις ανάγκες της άσκησης. Μετά τις στατικές διατάσεις δεν μπορείς να μπεις ούτε καν στο 70% των δυνατοτήτων σου. Ταυτόχρονα με τις εν κινήσει διατάσεις, συντονίζεις το σώμα σου και ισορροπείς καλύτερα.
  • Με τις δυναμικές διατάσεις αυξάνεται η δύναμή σου. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος έχει κάνει δυναμική προθέρμανση έχει καλύτερη απόδοση στα βάρη, από ότι αν δεν είχε κάνει προθέρμανση ή αν είχε κάνει στατική προθέρμανση.