Fitness

Γυμναστείτε με ασκήσεις για το γραφείο από τις TwinsFit!

Η καθιστική ζωή και η εργασία σε γραφείο, κρύβουν πολλές προκλήσεις για τις αρθρώσεις μας, τους μυς και την σπονδυλική μας στήλη. Σε κάθε περίπτωση ρυθμίστε σωστά την καρέκλα σας, τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε σε βολικές για εσάς θέσεις και αν και πάλι έχετε ενοχλήσεις, έχουμε το κατάλληλο φάρμακο: το Ασκησιολόγιο για το Γραφείο από τις TwinsFit!

Οι TwinsFit ή αλλιώς η  Αλίκη και η Μαρία Δημακοπούλου είναι δίδυμες και όπως όλες οι δίδυμες έχουν πολλές ομοιότητες. Είναι και οι 2 γεμάτες ενέργεια, καταρτισμένες, χαμογελαστές και σας παρουσιάζουν ασκήσεις για να ξεπιαστείτε, να κυκλοφορήσει το αίμα σας και να νιώσετε καλύτερα. Ξεκινάμε;

 

 

Με ένα απλό τεντωματάκι κάνετε διάταση σε τετρακέφαλο, μηριαίο και γάμπα. Η φτέρνα να «κοιτάει» τον τοίχο, ώστε να δουλεύει και η γάμπα.

 

Μπορείτε να επιχειρήσετε αυτή την άσκηση τόσο ακουμπώντας στην άκρη του γραφείου, όσο και στην καρέκλα. Ιδανικό για τρικέφαλους στα χέρια αλλά και τετρακέφαλους στα πόδια μιας και η άσκηση είναι squat!

 

 

Με αυτή την κίνηση ξεκουράζετε την γάμπα και την άρθρωση του γονάτου!

 

 

Mια απλή και βολική διάταση ώμου θα σας βοηθήσει αν εργάζεστε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

 

Με αυτή τη στροφή μέσης και πλάτης κάνετε στρετς σε όλο τον κορμό, με έμφαση στην πλευρά που στρίβετε ή βάζετε κόντρα με το χέρι.

 

Σε αυτή την επίσης απλούστατη άσκηση, ενεργοποιούνται οι τραπεζοειδείς, οι δελτοειδείς, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι.

 

 

Και για τέλος ένα μικρό στρετς για τον αυχένα που καταπονείται περισσότερο από κάθε τι. Ύστερα αλλάξτε χέρι.

 

Ποιές είναι

 

H Αλίκη και η Μαρία Δημακοπούλου είναι απόφοιτες ΤΕΦΑΑ, ενώ έχουν κάνει πρόσθετες σπουδές με αντικείμενο το personal training και το group personal training με ειδίκευση στο pilates mat-props & equipment, καθώς και τη yoga.

 

Κατέχουν δίπλωμα ναυαγοσωστικής και έχουν συμμετοχές σε σεμινάρια pilates, yoga, αποκατάστασης τραυματισμών και διατροφής σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Οι TwinsFit είναι καταρτισμένες για μαθήματα σε ΑΜΕΑ, έχοντας παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και έχουν εργαστεί με άτομα με ειδικές δεξιότητες.

 

Η αθλητική τους εμπειρία περιλαμβάνει το βόλεϋ, την κολύμβηση και τον κλασικό χορό στην παιδική και εφηβική ηλικία, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική ψυχολογία. Στo studio τους στον Άλιμο παραδίδουν μαθήματα Pilates, Yoga, Zumba, TRX, Τραμπολίνο, Personal και Functional Training.