Fitness

Γυμνάσου και διασκέδασε με τα πιο παράξενα fitness trend παγκοσμίως!

Τα πιο διάσημα events που προωθούν την κίνηση και τη χαρά απέχουν μόλις ένα κλικ από σένα. Μπορείς να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και να συμμετάσχεις σε αυτά τα παγκόσμια fitness κινήματα. Τι περιμένεις; Get fit, have fun!

1 Για ποδηλάτες: Critical Mass 

Που: Σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, η τελευταία Παρασκευή του μήνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από ένα νέο ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι είναι η ώρα για το Critical Mass, το φαινόμενο του ποδηλάτου που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και παραπάνω στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για μηνιαία εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε πάνω από 300 πόλεις παγκοσμίως προωθεί τα δικαιώματα των ποδηλατών ή προσφέρει απλά διασκέδαση και τη χαρά της κίνησης του ποδηλάτου. Συχνά, οι συμμετέχοντες σε αυτά τα events φορούν διάφορα κοστούμια και διακοσμούν τα ποδήλατά τους ανάλογα με το θέμα.

2 Για τους λάτρεις του χορού: Flash Mob meetups

Που: Συμβαίνει παντού αλλά οι μεγαλύτερες ομάδες χορού έχουν έδρα τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και την Καλιφόρνια.

Ο χορός είναι μια εξαιρετική προπόνηση που φτάνει το καρδιαγγγειακό στα ύψη. Υπάρχει καλύτερος λόγος για να χορέψεις μαζί με εκατοντάδες λάτρεις του flash mob; Τι συμβαίνει σε ένα event flash mod; Εμφανίζεται μια ομάδα ανθρώπων που «αυθόρμητα» κάνουν συγχρονισμένες χορευτικές κινήσεις σε ένα δημόσιο χώρο. Βέβαια δεν ενσωματώνουν όλα τα mobs flash τον χορό- κάποιοι επικεντρώνονται περισσότερο σε θεατρικές παραστάσεις ή πολιτικές δηλώσεις.

3 Για όσους τρέχουν: The Colour Run 

Που: Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και στον Καναδά. Με το σύνθημα: «The happiest 5K on the planet» (τα πιο χαρούμενα 5 χιλ στον πλανήτη) το The Colour Run Shine Tour ξεκίνησε ως ένα οικογενειακό γεγονός το 2011 για να προωθήσει την υγεία και τη χαρά. Σήμερα, ο αγώνας έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλη την Αμερική και τον Καναδά. Οι δρομείς φορούν λευκά πουκάμισα και τρέχουν μέσα από διάφορα χρώματα σταθμούς και καταλήγουν να χρωματίζονται. Στη γραμμή του τερματισμού, ο αγώνας μετατρέπεται σε πάρτι με μουσική, χορό και κυριολεκτικά πέφτει χρώμα. Οι δρομείς είναι ελεύθεροι να τρέχουν με το δικό τους ρυθμό.

4 Για επίδοξους ακροβάτες: Gorilla Circus Flying Trapeze School

Που: Στο Λονδίνο.

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς μοιάζει να πετάς ψηλά, χωρίς βάρος, μέσω του αέρα; Μπορείς να μάθεις το πώς σε ένα ιδιότυπο τσίρκο, στο Gorilla Circus Flying Trapeze School που βρίσκεται στο Ρίτζεντ Παρκ και στο πάρκο του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Το Gorilla Circus Flying Trapeze School δίνει μαθήματα σε ομάδες ή παραδίδει και ιδιωτικά μαθήματα. Οι εκπαιδευτές ενθαρρύνουν όλους του ανθρώπους να συμμετάσχουν ανεξάρτητα από τη δύναμη και τη φυσική τους κατάσταση και την ηλικία τους (από 8 – 78 ετών). Με τα μαθήματα αυτά μπορείς να αυξήσεις τη δύναμη, να βελτιώσεις την ευελιξία σου και τη συνολική φυσική σου κατάσταση.

Για…πεφωτισμένους δρομείς: The Electric Run

Που: Σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν αναζητάς το βραδινό τρέξιμο το Electric Run είναι μια καλή και σταθερή επιλογή. Αντίστοιχα με τους νυχτερινούς μαραθώνιους ή τα night run που γίνονται και στην Ελλάδα η «νυκτερινή 5χιλ. περιπέτεια» (nocturnal 5K adventure) διαθέτει λαμπερά φώτα και νέον λαμπόνια που σε βοηθούν να τρέχεις βράδυ και να μην έχεις καμία δικαιολογία ότι δεν έχεις χρόνο για τρέξιμο. Τρέξε στην πιο λαμπερή διαδρομή και ντύσου για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Μετά το τρέξιμο, στη γραμμή του τερματισμού σε περιμένει το πάρτι, όπου τα beats και ο χορός συνεχίζεται όλη τη νύχτα.

Για όσους θέλουν καλή ενέργεια: Morning Gloryville

Που: Σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν θέλεις να πάρεις μία δόση ενέργειας πληκτρολόγησε Morning Gloryville και η μέρα σου θα ξεκινήσει με καλά vibes. To event ξεκίνησε στο Λονδίνο και από τότε έχει εξαπλωθεί σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6:30 το πρωί και συνεχίζονται μέχρι τις 10.30 π.μ., με μουσική, καφέ, εμπνευσμένα μηνύματα και ψυχαγωγία, και δωρεάν μασάζ.