Fitness

Γιατί αξίζει να ανέβεις τώρα σε μια κωπηλατική;

Επιβιβάσου στην κωπηλατική που έχει κάνει μεγάλο comeback τους τελευταίους μήνες στα fitness trends, τράβα το κουπί και χτίσε δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος και στον κορμό, απέκτησε γερή καρδιά και τόνωσε όλο σου το σώμα.

 

 

Γιατί αξίζει να ανέβεις τώρα σε μια κωπηλατική;

Επειδή θα μειώσεις το σωματικό σου λίπος: Εάν το σωματικό σου λίπος είναι υψηλό, η κωπηλατική είναι ένας καλός τρόπος για να κάψεις λίπος, καθώς είναι κατά κύριο λόγο μία αερόβια άσκηση. Πιάνοντας το κουπί μπορείς εύκολα να κάψεις μέχρι και 600 θερμίδες ανά ώρα. Έρευνες δείχνουν πως καις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι στο ελλειπτικό ή στο ποδήλατο, ακόμα κι αν ιδρώσεις το ίδιο. Διάβασε σχετικά: Κωπηλατική: αυτό το μηχάνημα θα στα κάψει (όλα!)

Επειδή θα ενισχύσεις το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα: Η κωπηλατική είναι η πιο σκληροπυρηνική cardio άσκηση αφού ενισχύει την ικανότητα των πνευμόνων σου να παρέχει οξυγόνο στο αίμα, την καρδιά και το υπόλοιπο σώμα σου. Η έλλειψη καρδιοαναπνευστικής άσκησης συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να βελτιώσεις την αερόβιά σου με μόλις 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση ή με μόνον 10 λεπτά υψηλής έντασης στην κωπηλατική.

Επειδή θα χτίσεις μυϊκή δύναμη αλλά και μυϊκή αντοχή: Αυτό που πραγματικά κάνει την κωπηλασία να ξεχωρίζει είναι ότι γυμνάζεται όλο σου το σώμα. Κατά τη φάση της κίνησης ασκείς πρώτα τις μεγάλες μυϊκές ομάδες των ποδιών σου, μετά τον πυρήνα, και τέλος, το πάνω μέρος του σώματος και την πλάτη σου. Αυτή η επαναλαμβανόμενη άσκηση βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής αντοχής σε όλες τις μυϊκές ομάδες. Επειδή η κωπηλατική μιμείται τις λειτουργικές κινήσεις του σώματος στην κωπηλασία, ενδυναμώνει 9 διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα: τετρακέφαλους, προσαγωγούς, γλουτούς, ραχιαίους, κορμό, ώμους, τρικέφαλους, δικέφαλους και πλάτη ενώ προσφέρει χαμηλή καταπόνηση μυών και αρθρώσεων και μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο τραυματισμών. Έτσι αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την καρδιαγγειακή αντοχή, σε όποιο επίπεδο fitness κι αν βρίσκεσαι. Διάβασε σχετικά: 2 εύκολα προγράμματα στην κωπηλατική που θα κάψουν το λίπος

Επειδη θα νιώσεις πιο χαλαρός: Η ρυθμική δραστηριότητα που συνδέεται με το κωπηλατικό και η ευφορία που νιώθεις μετά έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του στρες.

Να θυμάσαι ότι η κωπηλατική σου ταιριάζει αν δεν έχεις ευπαθείς αρθρώσεις ή προβλήματα στη μέση και επίσης αν σου αρέσει να κωπηλατείς στην ξηρά.