Fitness

Για δρομείς: 6 ασκήσεις μόνον με το βάρος του σώματός σου (φωτος)

Ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα των ασκήσεων που γίνονται με το βάρος του σώματός σου είναι ότι μπορείς να τις κάνεις οπουδήποτε, μέσα η έξω. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο από ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

 

 

 

 

Αρκετές ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός σου μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις ένας πολύ καλός δρομέας, αφού βελτιώνουν την απόδοση, μειώνουν τους τραυματισμούς λόγω κατάχρησης και σε δυναμώνουν. Έχε πάντα στο μυαλό σου αυτό το μοντέλο προπόνησης: Τρέξιμο – ασκήσεις ενδυνάμωσης – τρέξιμο. Επίσης οι ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσεις τα χιλιόμετρα που τρέχεις σε δύο μέρη. Αυτές οι 6 ασκήσεις μόνον με το βάρος του σώματός σου που σου προτείνουμε θα σε δυναμώσουν και θα ενισχύσουν την ταχύτητά σου. Σίγουρα σε ενδιαφέρει κι αυτό: 20 + 1 ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου: το απόλυτο όργανο εκγύμνασης είσαι εσύ!

1 Squats

 

 

Αν κάνεις μια μικρή στάση στο κατώτερο σημείο γίνεται πολύ απαιτητική και επίπονη άσκηση. Τα χέρια δε χρειάζεται να είναι τεντωμένα μπροστά, δίπλωσε παλάμες πίσω απ' το κεφάλι ή φέρε τα χέρια σου στο στήθος κλπ.

 

2 Τρέξιμο με Butt Kicks

 

 

Επιτόπιο τρέξιμο με τις φτέρνες να χτυπούν στους γλουτούς. Πολύ σημαντική άσκηση για την εκμάθηση τόσο της οπίσθιας όσο και της εμπρόσθιας αιώρησης κατά τον διασκελισμό.  

 

3 Σανίδα με άγγιμα στον ώμο

 

 

Ο κορμός είναι το κέντρο του σώματος και περιλαμβάνει όλους τους κοιλιακούς μυς, τη μέση και τους γοφούς. Χωρίς δυνατό κορμό, δεν θα μπορείς να εκτελέσεις στο μέγιστο τις μισές και παραπάνω ασκήσεις στο γυμναστήριο. Χωρίς δυνατό κορμό επίσης, οι τραυματισμοί θα σε κυνηγάνε διαρκώς.

 

4 Έκταση ισχίου από ύπτια κατάκλιση

 

 

Βασικός μυς σε αυτήν την άσκηση είναι ο μείζων γλουτιαίος ενώ γυμνάζονται πολλοί άλλοι μυς όπως ο τετρακέφαλος, ο προσαγωγός, ο ιερονωτιαίος μυς κ.ά.

 

5 Superman Hold

 

 

Η άσκηση αυτή μπορεί να σου προσφέρει δυνατό κορμό, να τονώσει τους ραχιαίους και να αυξήσει τη δύναμη του σώματός σου. Θεωρείται πολύ καλή άσκηση για τους ραχιαίους και βοηθά να διατηρεί το σώμα σου τη σωστή στάση.

 

6 Ακροστασίες

 

 

Η άσκηση αυτή στοχεύει αποκλειστικά στην εκγύμναση της γάμπας αφού γυμνάζει τους βασικούς της μυς: γαστροκνήμιο και υποκνημίδιο.