Fitness

Φεύγεις για τριήμερο; 4 fitness όργανα που μπορείς να πάρεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι

Δεν θέλεις να χαλάσεις το πρόγραμμά σου, το έχεις πάρει σοβαρά. Επιπλέον, το τριήμερο, και κάθε τριήμερο, σου αφήνει ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου, αφού δεν σε πιέζουν τα ασφυκτικά deadlines του γραφείου. Αν φεύγεις για ταξίδι αυτός είναι ο καλύτερος εξοπλισμός για κάθε προορισμό, 4 fitness όργανα που μπορείς να πάρεις μαζί σου σε ταξίδι, με την προυπόθεση ότι δεν οδηγείς μηχανή. Κάνε με αυτά μια γρήγορη και δυνατή προπόνηση πριν ξεκινήσεις για τα αξιοθέατα. Μήπως σε ενδιαφέρει και αυτό; Γυμνάσου στο σπίτι χωρίς μηχανήματα!

 

 

1 Ιμάντες TRX

Αν υπήρχε μόνο ένα επιπλέον πράγμα που θα μπορούσες να πάρεις μαζί σου είναι οι ιμάντες TRX. Είναι ο μόνος τρόπος για να δουλέψεις δικέφαλα, να κάνεις pull-ups ή push ups ή καλλισθενικές ασκήσεις. Πακετάρονται εύκολα, είναι ελαφριά, μπαίνουν παντού. Μπορείς απλά να βάλεις το TRX σε δέντρο, σε πόρτα ή κιγκλίδωμα και να ξεκινήσεις προπόνηση χρησιμοποιώντας ένα σωρό διαφορετικές ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν όλο το σώμα. Το TRX αποτελεί ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με τεράστια ποικιλία πολυεπίπεδων ασκήσεων (σε τρεις διαστάσεις) λειτουργικής προπόνησης (functional training), οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο με το βάρος του σώματος. Αλλάζοντας την κλίση του σώματος, μεταβάλλεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που γίνονται με τη βοήθεια του ιμάντα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το άνοιγμα των ποδιών. Όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα, τόσο αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης.

2 Λάστιχα αντίστασης

Τα λάστιχα βάσει ερευνών μπορούν συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας και στο κάψιμο λίπους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν αποτελεσματικά την πλάτη και τους δικέφαλους ή για να κάνεις τις παραδοσιακές ασκήσεις σωματικού βάρους πιο δύσκολες. Η προπόνηση με λάστιχα ξεκίνησε ως βοήθημα για όσους βρίσκονταν σε στάδιο αποκατάστασης από τραυματισμό, αλλά με την πάροδο των χρόνων «εξελίχτηκαν» και πλέον χρησιμοποιούνται σε προπονήσεις αφού επιτρέπουν μεγάλο εύρος κίνησης στις ασκήσεις και παρέχουν προοδευτική αντίσταση. Μπορεί να μην σου γεμίζουν το μάτι αλλά σύμφωνα με έρευνες δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα ελεύθερα βάρη όσον αφορά την αύξηση δύναμης και της μυϊκής μάζας, καθώς και το κάψιμο λίπους. Μάλιστα, σε αρκετά σημεία υπερτερούν.

3 Σχοινάκι 

Τίποτα δεν είναι σαν το σπριντ στην παραλία αλλά το σχοινάκι το αμέσως καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, όταν δεν έχεις παραλία και όταν δεν κάνεις σπριντ. Μάλιστα με σχοινάκι ξεκινούν όλοι οι μποξέρ τις προπονήσεις τους. Το σχοινάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις μια σκληρή προπόνηση που θα κάψει λίπος και θερμίδες και θα βελτιώσει το καρδιαγγειακό σου σύστημα σε λίγα λεπτά. Επίσης βοηθά στην ισορροπία και τον συντονισμό. Ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά του, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας χώρος ανοιχτός, χωρίς πολλά έπιπλα ή φωτιστικά, για τους ευνόητους λόγους. Διάβασε: Σκοινάκι για μποξέρ και δρομείς με 50 τρόπους!

4 Ρολό αφρού

Η χρήση του ρολού αφρού ή foam roller είναι σαν το οδοντικό νήμα: ακόμα κι αν ξέρεις ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς συχνά δεν το κάνεις παρά μόνον αν παρουσιαστεί πρόβλημα. Για όσους δεν γνωρίζουν το ρολό αφρού λειαίνει και μακραίνει τους μυς, και είναι γνωστό ως το «μασάζ του φτωχού». Συνήθως χρησιμοποιείται από τους αθλητές και τους θεραπευτές και μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάρρωση έπειτα από έντονη προπόνηση. Η τακτική του χρήση μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία των ισχίων και την ισορροπία, να μειώσει την κόπωση από την άσκηση και την πιθανότητα να τραυματιστείς. Εάν δεν έχεις χώρο να το πάρεις μαζί σου τότε μην ανησυχείς: μια μπάλα του τένις σε μία κάλτσα μπορεί να κάνει κι αυτό δουλειά! Θα βρεις ενδιαφέρον αυτό: Myofascial release: Κάψε και το τελευταίο λιπάκι στην πλάτη με αυτή την τεχνική

Φίλια Μητρομάρα