Fitness

Έλξεις L: Η άσκηση που δυναμώνει τους κοιλιακούς σου

Αν θέλεις να ενισχύσεις τους κοιλιακούς σου και να αποκτήσεις έναν σταθερό πυρήνα για να σηκώνεις βάρη, τότε οι έλξεις L ή αλλιώς L-Sit είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Καθώς κάνεις έλξη τεντώνεις τα πόδια μπροστά για να σχηµατίσεις ένα L. Το σώµα σου δεν χρησιμοποιεί πια τα πόδια αλλά στηρίζεται στη δύναµη των χεριών, των ποδιών και της πλάτης σου. Διατηρώντας τα πόδια σου παράλληλα με το έδαφος νιώθεις κάψιµο στους κοιλιακούς. Αυτό είναι σπουδαίο όφελος για τους κοιλιακούς σου. Yπάρχουν άλλα τέσσερα οφέλη για να κάνεις έλξεις L με άρσεις ποδιών.

 

1 Θα αυξήσεις την αντοχή και τη σταθερότητα στον κορμόΟι έλξεις L είναι μια βασική άσκηση που απαιτεί σταθερότητα και δύναμη από τους κοιλιακούς. Όταν κάνεις έλξη, πρέπει να στηριχθείς στη δύναμη των κοιλιακών σου. Αυτό δεν αυξάνει μόνον το χρόνο έντασης αλλά και τη συνολική πίεση στους μυϊκούς ιστούς. Έχε υπόψη σου ότι παράγεις την κίνηση με τους κοιλιακούς σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις την κίνηση του σώματος. Αν κάνεις «κούνια» δεν θα έχεις τα επιθυμητά οφέλη.

2 Θα είσαι σε θέση να ελέγχεις το σώμα σου Για να καταφέρεις να κάνεις αυτήν την άσκηση πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, συνδυάζοντας το μυαλό με το σώμα, κάνοντας αυτό που λέμε «Mind Muscle Connection». Ενισχύοντας τη σύνδεση αυτή όλες οι πληροφορίες αλλά και η εσωτερική ενέργεια θα κατευθυνθεί στο σωστό σημείο και να μην καταλήξει απλά να κουνάς τα χέρια σου ή τα πόδια σου. Οι έλξεις L συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του σώματος ενισχύοντας έτσι το «Mind Muscle Connection».

3 Θα αυξήσεις ισομετρικά την αντοχή σουΗ απόκτηση δύναμης δεν αφορά μόνο την άρση, την πίεση από το έδαφος ή / και το οκλαδόν. Μέσω του ισομετρικού τρόπου άσκησης γυμνάζεις τον κορμό και φυσικά τους τρικέφαλους και το στήθος. (Ισομετρικός τρόπος είναι η διατήρηση της ισορροπίας σε μία σταθερή βάση στήριξης, όπου ενώ δεν εκτελούμε επαναλήψεις οι μυϊκές ομάδες που συμμετέχουν γυμνάζονται πολύ λόγω συνεχόμενης αιμάτωσής τους.)

4 Θα αυξήσεις τους μυς σουΗ τεχνική προπόνησης η οποία βασίζεται στο χρόνο που ο μυς βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση/ένταση με σκοπό τη μυϊκή υπερτροφία του ονομάζεται TUT (time under tension). Ουσιαστικά αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που απαιτείται από μια ομάδα μυών να παράγει δύναμη και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αθλητικής απόδοσης. Για τους αρσιβαρίστες και τους αθλητές που πρέπει να αναπτύξουν τους κοιλιακούς, είναι ιδανική αυτή η άσκηση. Η πίεση προξενεί φθορά στον μυ ώστε μετά από το διάστημα της ανάρρωσης και αποκατάστασης να αναπτυχθεί.

ΠαραλλαγέςΧρησιµοποίησε τις έλξεις L πρώτα σε ένα δίζυγο. Μετά σε μονόζυγο. Οι παραλλαγές: σκαρφάλωµα σε σχοινί. Δεν έχεις σχοινί; Τι λες για µονόζυγο και πετσέτα; Οι έλξεις στο µονόζυγο µε πετσέτα είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις κοιλιακούς.