Fitness

Εϊναι το στήθος σου σε πτώση; 7 αιτίες + σούπερ ασκήσεις που θα το σηκώσουν

Κανένας δεν αντιστέκεται στον νόμο του Νεύτωνα και, δυστυχώς, κάποια στιγμή και το γυναικείο στήθος πέφτει.  Όλοι οι ιστοί στο σώμα αποτελούνται από κολλαγόνο και ελαστίνη, έτσι και στο στήθος με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και των ελαστικών ινών, μειώνεται ο μυικός τόνος και εκφυλίζεται ο λιπώδης ιστός. Όλα αυτά συντελούν στη μείωση της σφριγηλότητας και τη σταδιακή πτώση του στήθους. Επίσης, η πτώση του στήθους μπορεί να είναι και κληρονομική. Αν η μητέρα σου είχε πρόωρα πεσμένο στήθος, ίσως να έχεις προδιάθεση και εσύ. Εκτός από αυτά υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που συμβάλλουν στην πτώση. Αν τις αποφύγεις  θα τα κρατήσεις ψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του UCLA  διαπίστωσε ότι οι ιστοί στο στήθος γερνούν δύο έως τρία χρόνια ταχύτερα από το υπόλοιπο σώμα μας. Οπότε να ποιες είναι οι αιτίες και ποιες ασκήσεις μπορείς να κάνεις.

1 Κάνεις γρήγορες δίαιτες

Οι δίαιτες γιο γιο και τα κιλά που πηγαινοέρχονται είναι οι υπαίτιοι για το χαλαρό στήθος. Κάθε φορά που χάνεις βάρος, οι ιστοί του μαστού γίνονται πιο χαλαροί. Επίσης ο θηλασμός δεν είναι παράγοντας κινδύνου για την πτώση του στήθους αλλά η αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη επειδή κάνει τους συνδέσμους να τεντώσουν πολύ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πεσμένο στήθος.

2 Καπνίζεις

Ακόμα και το στήθος σου δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζημιά που κάνει το κάπνισμα στον οργανισμό. Το κάπνισμα αποδυναμώνει το δέρμα μειώνοντας την παροχή αίματος στην επιφάνεια του δέρματος.

3 Δεν βάζεις αντιηλιακό

Εκθέτοντας το πρόσωπό σου στις υπεριώδεις ακτίνες, χωρίς προστατευτική αντηλιακή κάλυψη αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, και  αυτό έχει την ίδια επίδραση στο στήθος σου αν δεν βάζεις αντηλιακό επειδή οι ακτίνες του ήλιου συμβάλλουν στην παραγωγή των ελεύθερων ριζών οι οποίες μειώνουν το κολλαγόνο.

4 Δεν φοράς σουτιέν που να σε στηρίζουν

Είτε πρόκειται για το αθλητικό σου σουτιέν είτε για το καθημερινό αν δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να πάρουν την κατηφόρα. Όταν ασκείσαι και δεν έχεις σωστή στήριξη στο στήθος η αναπήδηση προκαλεί το σπάσιμο του συνδετικού ιστού και μειώνει το κολλαγόνο. Βεβαιώσου λοιπόν ότι φοράς το σωστό μέγεθος σουτιέν. Φοράς το σωστό αθλητικό σουτιέν; έχε υπόψη σου ότι η χρήση αθλητικού σουτιέν είναι απαραίτητη όταν γυμνάζεσαι επειδή σου παρέχει σημαντική στήριξη. Απόφυγε τα σουτιέν που σφίγγουν το στήθος ή εκείνα που είναι αρκετά χαλαρά και δε το συγκρατούν σωστά. Δες εδώ σούπερ αθλητικά σουτιέν!

5 Δεν προσέχεις στην προπόνησή σου

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι αναπηδήσεις ή καποιες επαναλαμβανόμενες κινήσεις που συμβαίνουν όταν τρέχεις μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του κολλαγόνου του μαστού. Αλλά προτού κατέβεις από τον διάδρομο έχε κατά νου ότι η άσκηση σε βοηθά να διατηρήσεις μια νεανική εμφάνιση.

6 Δεν πίνεις αρκετό νερό

Το να ξεχνάς να πίνεις νερό στη διάρκεια της ημέρας είναι κάτι που κάνει το δέρμα σου θαμπό ενώ συμβάλλει στη χαλάρωσή του.

7 Δεν το φροντίζεις

Η ελλιπής φροντίδα του δέρματος συνεπάγεται λιγότερη ενυδάτωση και ελαστικότητα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ραγάδων ή την ξηρότητα και αφυδάτωση του δέρματος. Η διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος είναι πολύ σημαντική. Πολλά φαρμακευτικά καλλυντικά και ενυδατικά καθώς και συσφικτικά προιόντα μπορούν να προσφέρουν μέγιστη υγρασία και ενυδάτωση του δέρματος, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό. Δες εδώ κάποια προιόντα που θα το κρατήσουν ψηλά! Επίλεξε κάποια προϊόντα για την φροντίδα του στήθους σου.

Ασκήσεις για να κρατήσεις το στήθος σου ψηλά

Γενικά  η άσκηση βοηθά στη διατήρηση καλής στάσης του σώματος, έτσι ώστε να στέκεσαι σωστά και να μην καμπουριάζεις.

1 Ασκήσεις για του θωρακικούς: Διατηρούν την τονικότητα των θωρακικών μυών πάνω στους οποίους προσφύεται το στήθος. Κάνε κάμψεις ή πιέσεις πάγκου. Επίσης οι εκτάσεις τροχαλίας σε επικλινή πάγκο θα σε βοηθήσουν.

2 Ασκήσεις για την πλάτη: Όταν καμπουριάζεις το σώμα σου πέφτει μπροστά και κάνει το στήθος να δείχνει λιγότερα στητό, προκαλώντας προβλήματα στη μέση και την αυχενική μοίρα. Δυναμώνοντας την πλάτη και διορθώνοντας την στάση του σώματός σου θα σηκώσεις το στήθος σου ψηλά. θα ανυψώσετε το στήθος σας, χαρίζοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στην εμφάνιση σας. Κάνε έλξεις με τροχαλία ή κωπηλατική με τροχαλία.