Fitness

Είναι επίσημο: το fitness είναι στο μυαλό!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Μυοσκελετικού και Νευρολογικού Ινστιτούτου του Οχάιο απέδειξαν αυτό που λέγαμε: η μυική ενδυνάμωση είναι εν μέρει εγκεφαλική λειτουργία!

Στην έρευνα που μπορείτε να βρείτε ολόκληρη εδώ, τοποθετήθηκε σε 29 εθελοντές γύψος στο δευτερεύουσας χρήσης χέρι, από τον αγκώνα μέχρι τα δάχτυλα για 4 εβδομάδες. Στους 14 ζητήθηκε να φαντάζονται 5 φορές την εβδομάδα, ότι γυμνάζουν και ξεκουράζουν τον ακινητοποιημένο τους καρπό για διαλλειματικές ασκήσεις 5 δευτερολέπτων. Οι υπόλοιποι 15 δεν έκαναν τίποτα και λειτούργησαν ως ομάδα ελέγχου.

Στο τέλος των 4 εβδομάδων όπως ήταν φυσικό, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χάσει μέρος της δύναμής τους, μόνο που όσοι έκαναν τις φανταστικές ασκήσεις ήταν κατά 25% πιο αδύναμοι σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου που είχε χάσει το 45% της δύναμής της!

Συμπέρασμα

Χάρη σε αυτό το πείραμα αποδείχτηκε ότι η μυική (ή σωματική) μνήμη, λειτουργεί όπως η μνήμη και κάθε μέλος του σώματος έχει το δικό του σημείο ανταπόκρισης στον εγκέφαλο. Οι μύες δηλαδή είναι εξαρτώμενοι από την εγκεφαλική λειτουργία, από την στιγμή που ο εγκέφαλος διαχειρίζεται και τις ορμόνες που ευθύνονται για την αύξηση των μυών. Απλά μην αρκεστείς μόνο στην νοητική άσκηση, ούτε μπορεί να χαρίσει μύες, ούτε να κάψεις λίπος, ούτε θα κάνεις το σώμα που θέλεις μόνο με το μυαλό. Είναι όμως μια αρχή!

Πήγη: Πανεπιστημιακού Μυοσκελετικού και Νευρολογικού Ινστιτούτου του Οχάιο