Fitness

Διόρθωσε τη στάση του σώματός σου με 5 ασκήσεις

Αν θέλεις να αποκτήσεις καλή στάση σώματος δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις!

 

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Ο τρόπος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι περνούν την ημέρα τους, καθισμένοι 8 και 10 ώρες στη δουλειά είναι τρομερά επιβαρυντικό για την στάση του σώματός τους αλλά και τη συνολική υγεία τους. Το να διατηρείς τη φυσική σου κατάσταση είναι σημαντικό και έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, στην ψυχική σου διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σου. Ωστόσο το μεγάλο κόλπο κρύβεται στη σπονδυλική σου στήλη! Αν βελτιώσεις τον τρόπο που στέκεσαι και τη στάση του σώματός σου θα βγεις κερδισμένος. Αυτές οι 5 ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλή στάση του σώματος και να ενδυναμώσεις τον μέσο κορμό και τους μυς της πλάτης.

5 ασκήσεις για να διορθώσεις τη στάση του σώματος

Αφιέρωσε σε κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα

1 Μεταφορά φορτίου

Ιδανική άσκηση για τον μέσο κορμό και την καλή στάση του σώματος. Μην ξεχνάς: έχε το στήθος σου προς τα έξω όταν περπατάς.

Μεταφορά φορτίου: Γιατί πρέπει όλοι να κάνουν αυτήν άσκηση;

 

2 Κωπηλατική

Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει τους μυς της πλάτης σας και σε βοηθά να σηκώνεις βάρος πιέζοντας τους ώμους. Είναι μια καταπληκτική λειτουργική άσκηση που απαιτεί και ισορροπία του κορμού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλτήρες ή kettebells.

Κάνε 10 έως 12 επαναλήψεις σε κάθε χέρι.

3 Y και T Raises

Αν θέλεις να αποφύγεις την κακή στάση του σώματος και τους πόνους στην πλάτη και στους ώμους, είναι πολύ σημαντικό να ενισχύεις τους μυς της πλάτης και των ώμων. Αυτή η άσκηση είναι καλή για προθέρμανση πριν από οποιαδήποτε προπόνηση του άνω σώματος.

Κάνε 10 έως 12 επαναλήψεις.

 

4 Scapular Pushups

Χρησιμοποίησε αυτή την άσκηση για να ενεργοποιήσεις τις ωμοπλάτες και τα «φτερά».

5 Around The Worlds

Χρησιμοποίησε έναν ελαφρύ αλτήρα και κίνησε τα χέρια σου στο πλήρες εύρος κίνησης τους.

Photo by Taco Fleur from Pexels