Fitness

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς; Κάνε αυτήν την άσκηση! (+video)

Είναι από αυτές τις ημέρες που δεν συγκεντρώνεσαι με τίποτα. Δεν μπορείς να τελειώσεις μια δουλειά και δεν θυμάσαι τα ραντεβού σου. Εάν θέλεις να ενισχύσεις την ικανότητα συγκέντρωσής σου, εκτέλεσε έναν χαιρετισμό στον ήλιο.

Τι λέει η έρευνα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Physical Activity & Health έπειτα από 20 λεπτά γιόγκα, οι άνθρωποι επεξεργάζονται πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πληροφορίες απ’ ό,τι όταν αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο στο διάδρομο.

«Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, οπότε δεν απαιτούν τόση αυτοσυγκέντρωση όση η γιόγκα», λέει η συγγραφέας της μελέτης Neha Gothe, καθηγήτρια κινησιολογίας και επιστημών υγείας στο Πανεπιστήμιο Wayne των ΗΠΑ. «Επιπλέον, η γιόγκα μειώνει το στρες, κάτι που βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σου». Όταν έχεις να διαχειριστείς μια δύσκολη δουλειά, ξεκίνα τη μέρα με έναν χαιρετισμό στον ήλιο – και άφησε την αεροβική για το απόγευμα.

Διάβασε ακόμη: 25 λόγοι για να κάνεις yoga κάθε μέρα, ναι, ακόμη κι αν είσαι άντρας!

Γιατί να κάνεις χαιρετισμό στον ήλιο;

Γιατί είναι μια πλήρης άσκηση για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Περιέχει asanas, (στάσεις σώματος) pranayama (τεχνικές αναπνοών) και τεχνικές διαλογισμού, έτσι λειτουργεί όχι μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά και σε βαθύτερα επίπεδα.

Γιατί αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα γρήγορα. Διατηρεί τη σπονδυλική στήλη ευέλικτη, τεντώνει και τονώνει τους περισσότερους μυς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και τις απεκριτικές λειτουργίες, τονώνει τα νεύρα, καθαρίζει το δέρμα, κάνει το σώμα πιο λεπτό.

Δες εδώ πώς να κάνεις χαιρετισμό στον ήλιο