Reviews

Τα καλλυντικά pandrosia περιέχουν ΤΟ συστατικό που λατρεύει το δέρμα σου

Η βιολογική αλόη είναι το συστατικό που λατρεύει η επιδερμίδα σου και θα τη βρεις στα ελληνικά καλλυντικά pandrosia.

Αν ψάχνεις προϊόντα με πλούσια επουλωτική, καταπραϋντική, δροσιστική, ενυδατική, αναζωογονητική, αντιγηραντική και αντιβακτηριδιακή δράση τα βρήκες! Είναι ελληνικά, περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυσικό τζελ αλόης που θα βρεις ποτέ σε καλλυντικές συνθέσεις, και έρχονται από το χωράφι κατευθείαν στο ράφι σε μία eco-friendly χάρτινη συσκευασία που θα λατρέψεις! Το όνομά τους: pandrosia.  

Ολιστική αναζοωγόνηση από την Κω

Η οικογένεια Δρόσου, ξεκίνησε στο Πυλί της Κω τη φροντίδα της για το σύγχρονο άνθρωπο  δημιουργώντας την εταιρεία pandrosia, η οποία παράγει προϊόντα διατροφής και περιποίησης.

Τα καλλυντικά pandrosia προσφέρουν ολιστική αναζωογόνηση και αυτό ξεκινά από το όνομά τους: «παν», που είναι το όλο, αφού σε φροντίζουν ολιστικά προσφέροντας σου ευεξία, υγεία, ομορφιά και το «δροσιά», που συμβάλλει στην φρεσκάδα και την αναζωογόνηση του οργανισμού. Η εταιρεία, η οποία είναι αμιγώς ελληνική, ξεκίνησε από το Πυλί της Κω, όπου η οικογένεια Δρόσου καλλιεργεί βιολογική αλόη. Συνδυάζοντας το βιολογικό ελαιόλαδο, τα βότανα, τους καρπούς και το μέλι του τόπου τους, με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη για τη φύση, πιστή στην ποιότητα και σε συνεργασία με έμπειρους ερευνητές και επιστήμονες, δημιούργησε προϊόντα (περιποίησης και διατροφής) υψηλής αξίας για την υγεία, την ομορφιά και την ευζωία.

Τι προσφέρει η φυσική, βιολογική αλόη στην επιδερμίδα σου;

Ό,τι και να γράψουμε για την αλόη είναι γνωστό. Η αλόη από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπιστεί και ξεχωρίσει για τις ανεκτίμητες αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές της ιδιότητες. Ήταν το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης αλλά και το γιατροσόφι των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων για την επούλωση και θεραπεία των τραυμάτων και πληγών από τις μάχες. Έχει θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά και περιέχει 200 ενεργά συστατικά όπως: πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, αμινοξέα, ένζυμα, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες (Α, Β12, C, E) και στερόλες. Επομένως η αλόη δεν έχει θεωρηθεί τυχαία ένα φυτό θαύμα. Άλλωστε ονομάζεται και «φυτό της αθανασίας» ή ελιξίριο μακροζωίας. Τι ακριβώς όμως προσφέρει η βιολογική αλόη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου;

1 Καταπραΰνει τους ερεθισμούς της επιδερμίδας

Έχει πλούσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς της επιδερμίδας και βοηθούν στην επούλωση των πληγών. Επιπλεόν, ανακουφίζει από έντονο κνησμό.

2 Αναζωογονεί την επιδερμίδα

Η αλόη απορροφάται γρηγορότερα από το νερό, γι’ αυτό έχει επουλωτική δράση. Τα συστατικά που περιέχει τονώνουν τη μικροκυκλοφορία του δέρματος, με αποτέλεσμα τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων και επομένως τη γρήγορη αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

3 Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Οι γλυκοζαμινογλυκάνες, σάκχαρα που περιέχει η αλόη, δημιουργούν ένα προστατευτικό πλέγμα αποτρέποντας τη φυσική απώλεια υγρασίας.

4 Είναι αντιγηραντική

Καθώς μεγαλώνουμε εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες και η επιδερμίδα χάνει μέρος της ελαστικότητάς της. Η αλόη περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε, ενεργοποιούν τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προσφέροντας ένα νεανικό, σφιχτό και απαλό δέρμα.

5 Μειώνει τις ραγάδες

Όταν το δέρμα τεντώνει πολύ και ξαφνικά (λόγω εγκυμοσύνης, ή από την απότομη αλλαγή στο σωματικό βάρος), η ελαστικότητά του χάνεται. Η αλόη λόγω των βιταμινών που περιέχει βελτιώνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και επουλώνει τα σημάδια που αφήνουν οι ραγάδες στο δέρμα.

6 Επανορθώνει την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα

Η αλόη απορροφάται εύκολα και διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας προσφέροντας άμεση αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης. Γι’ αυτό και συστήνεται τόσο για τα ηλιακά όσο και για τα κοινά εγκαύματα.

7 Χαρίζει δυνατά μαλλιά

Τα ένζυμα, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει η αλόη απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη νέων θυλάκων της τρίχας.

8 Ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής

Οι πολυσακχαρίτες που περιέχει προσφέρουν ενυδάτωση. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά είναι υγιή, απαλά, λαμπερά και κυρίως ανθεκτικά στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

9 Μειώνει την πιτυρίδα

Η αλόη έχει αντιμυκητιακή, αντιφλεγμονώδη και απολεπιστική δράση και μπορεί να προσφέρει κατά της πιτυρίδας και της ψωρίασης όπως επίσης και της σμηγματόρροιας.

Που υπερέχουν τα καλλυντικά pandrosia

Έχουν υποστεί τη σωστή επεξεργασία

Αν και σε ποσοστό 96% η αλόη είναι νερό, ωστόσο τα ενεργά συστατικά που περιέχει εξασφαλίζουν αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντική και επουλωτική δράση. Όμως όλες αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες μειώνονται αν δεν έχει προηγηθεί η σωστή επεξεργασία. Τα προϊόντα που περιέχουν αλόη από το φύλλο του φυτού πρέπει να έχουν εξαχθεί με τη μέθοδο της ψυχρής διαδικασίας. Η αλόη που χρησιμοποιούν τα καλλυντικά pandrosia δεν παστεριώνεται, αλλά ψύχεται στους -250οC, με αποτέλεσμα να διατηρεί το 99% της μαγείας της, των θρεπτικών συστατικών και ευεργετικών ιδιοτήτων της.

Είναι προϊόντα αγνά και αποτελεσματικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε αλόη, χωρίς parabens, προπυλενογλυκόλη, παραφινέλαιο, αρωματικές ύλες, σε προσιτή τιμή!

Η καλλιέργεια της αλόης είναι βιολογικά πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ

Αυτό σημαίνει ότι το σήμα πιστοποίησης που φέρει ένα βιολογικό προϊόν αποδεικνύει ότι έχει διενεργηθεί μια σειρά ελέγχων -στο χωράφι, στο εργαστήριο και στο ράφι- προτού αυτό φτάσει στα χέρια σου. Έχε υπόψη σου ότι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα ελέγχονται 25 φορές περισσότερο σε σύγκριση με το υπόλοιπο 96% της συμβατικής γεωργίας.

Είναι ασφαλή 100%

Επιπλέον, για τη δημιουργία των προϊόντων τους, όλη η επιστημονική συμβουλευτική γίνεται στο Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με τα πολλαπλά πρωτόκολλα εσωτερικής διαπίστευσης αλλά και τα κατάλληλα ISO ανάλογα με το είδος της παραγωγής (ISO 22000-HACCP, ISO 22716).

Τα προϊόντα καθώς και η διαδικασία παραγωγής τους έχουν εναρμονιστεί με το διεθνές πρότυπο σχετικά με την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική στις Εταιρείες Καλλυντικών, GMP ISO 22716. Το ISO 22716 είναι το πρότυπο GMP (Good Manufacturing Practices). GMP – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα προϊόντα παράγονται και συσκευάζονται σύμφωνα με τις άδειες παραγωγής του Ε.Ο.Φ.

Τι προϊόντα να επιλέξεις

Χειροποίητα σαπούνια, αφρόλουτρο, σαμπουάν: περιέχουν αποκλειστικά και μόνο αλόη βέρα, λάδι ελιάς και εκχύλισμα από φυτικά αιθέρια έλαια που προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, εντατική ενυδάτωση και αντιγήρανση. Δοκίμασέ τα και θα αντιληφθείς τι θαύματα μπορούν να κάνουν η αλόη και τα pandrosia στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου.

Φίλια Μητρομάρα